Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Beckham priniesol futbal na Floridu. Bolt sa mu ponúkol do útoku

Bývalý kapitán anglickej futbalovej reprezentácie a niekdajšia hviezda Manchestru United či Realu Madrid David Beckham sa konečne dočkal licencie pre klub v MLS (Major League Soccer). Tím z Miami by sa mal do zámorskej súťaže zapojiť v roku 2020.

30.01.2018 13:26
Beckham MLS Foto: ,
David Beckham pri slávnostnej prezentácii nového klubu MLS v Miami.
debata

Beckham o udelenie licencie usiloval štyri roky, behom ktorých sa však objavilo množstvo komplikácií, predovšetkým kvôli miestu pre postavenie štadióna.

Všetky komplikácie sú však už minulosťou. „Bolo to náročné a rodilo sa to v bolestiach,“ uviedol Beckham pre televíznu spoločnosť Local 10 News a dodal:

„Ale myslím, že aj keď to trvalo dlho a museli sme na tom pracovať štyri roky, tak to napokon malo zmysel. Stal som sa majiteľom klubu, splnil sa mi sen.“ Beckham v MLS nastupoval v rokoch 2007 až 2012 za Los Angeles Galaxy a s kalifornským klubom získal dva majstrovské tituly.

Beckhamovi k založeniu klubu na Floride gratulovali mnohé celebrity. Gratulácie i slová vďaky anglickej legende poslali rapper Jay-Z, herec Will Smith, speváčka Jennifer Lopez, najrýchlejší muž planéty Usain Bolt, tenistka Serena Williamsová, najdrahší futbalista planéty Neymar či hviezdy quarterback Tom Brady.

Súčasťou Beckhamovej zmluvy pri príchodu do ligy bola aj klauzula na lacnejšiu licenciu. Podľa médií za založenie nového klubu zaplatil 25 miliónov dolárov, čo bolo štyrikrát menej, ako museli vynaložiť majitelia Los Angeles FC, ktoré rozšíri MLS od budúcej sezóny.

debata chyba
Viac na túto tému: #David Beckham #MLS #Miami