Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pôjde Škriniar do KĽDR? Diktátor Kim je veľký fanúšik Interu

Taliansky futbalový klub Inter Miláno, ktorého dres oblieka aj slovenský reprezentant Milan Škriniar, má fanúšikov po celom svete. V Kórejskej ľudovodemokratickej republike fandí Nerazzurri aj neohrozený vládca krajiny Kim Čong-un.

14.12.2017 17:51
KĽDR Foto:
Líder KĽDR Kim Čong-un je veľký fanúšik futbalu.
debata (1)

Tvrdí to taliansky senátor Antonio Razzi, ktorého s Kimom spája priateľstvo.

Kórejský diktátor v 90-tych rokoch minulého storočia študoval vo švajčiarskej metropole Bern a z dôvodu športového vyžitia viackrát navštívil Miláno. Na štadióne San Siro fandil Inter, jeho najobľúbenejším hráčom bola brazílska legenda Ronaldo.

„Kim miluje futbal a ľudia jemu blízki mi potvrdili, že je fanúšik Interu. Niekoľkokrát bol na San Sire, kde fandil Ronaldovi a ďalším hviezdam. Jeho snom je pozvať Inter na priateľský zápas do KĽDR,“ povedal Razzi v rozhovore pre rozhlasovú stanicu Radio Cusano Campus.

V hlavnom meste Pchjongjang stojí jeden z najväčších športových stánkov na svete, s názvom Štadión 1. mája má kapacitu 140 000 divákov.

„Kim sníva o tom, že na štadión príde 150 000 divákov a budú sledovať zápas medzi domácou reprezentáciou a Interom. Určite by to prispelo k posilneniu mieru na polostrove,“ myslí si Razzi.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #KĽDR #Kim Čong-un #Inter Miláno #Milan Škriniar