Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Žilinskí fanúšikovia ako Mimoni. Skvelá podpora, ďakoval Guľa

Zápas mesiaca november vo futbalovej Fortuna lige ovládli počas víkendu Žilinčania, ktorí triumfovali v Trnave jednoznačne 3:0. Hostí k triumfu na ihrisku lídra tabuľky potiahli aj fanúšikovia MŠK. Tí si pre výjazd do Trnavy pripravili skutočne originálne kreácie.

27.11.2017 10:06
debata

Žilinskí ultras sa nechali inšpirovať animovaným filmom ‚Ja, zloduch‘, kde hlavnú úlohu zohrávajú rozprávkové postavičky – Mimoni.

Pred zápasom tak Trnavou v sprievode polície kráčala početná skupina futbalových fanúšikov, ktorí boli oblečení v žltých plášťoch, na hlavách mali čiapky a okuliare.

Zahanbiť sa nenechali ani na štadióne, kde vytrvalo povzbudzovali svoj tím. O tom, že to bola efektívna podpora, svedčí aj konečný výsledok. Žilina zdolala Spartak a po víkende stráca na prvé miesto už len šesť bodov.

Fanúšikov pochválil aj kouč MŠK Adrián Guľa: „Pomohol nám stabilný úvod, kde sme boli dobre kompaktne zabezpečení vzadu a postupne sme zápas ovládli. Zaslúžene sme ho zvládli do víťazstva pred našimi vynikajúcimi fanúšikmi. V Trnave vyhrať takýmto spôsobom a s takou podporou, to chutí.“

Žilinskí ultras sú v aktuálnej sezóne jednoznačne najkreatívnejšou fanúšikovskou skupinou na fortunaligových štadiónoch. Ich kreácie sú pre niekoho kontroverzné, ale zároveň aj originálne.

V zápase proti DAC Dunajská Streda vytiahli ‚tank‘, ktorý výstrelom roztrhal transparent ‚Felvidéki Harcosok‘, čo je názov dunajskostredského fanklubu, ktorý podporuje DAC i maďarskú reprezentáciu.

debata chyba
Viac na túto tému: #fanúšikovia #mšk žilina #Fortuna liga #Mimoni