Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vznikne film o rivalite Federera s Nadalom? Švajčiar má tipy na hercov

Rivalita medzi tenisovými legendami Björnom Borgom a Johnom McEnroeom sa dostala aj na filmové plátna. Snímka Borg vs. McEnroe mala premiéru v Zürichu a špeciálnym hosťom bol Roger Federer.

03.10.2017 11:47
Rafael Nadal, Roger Federer Foto: ,
Rafael Nadal (vľavo) a Roger Federer počas spoločnej štvohry na pražskom turnaji Rod Laver Cup.
debata (1)

Na otázku, či si vie predstaviť film o súperení s Rafaelom Nadalom Švajčiar odpovedal, že pochybuje o tom, že vznikne.

„Ale ak by to vyšlo, bol by som rád, keby ma stvárnil Matt Damon, Leonardo DiCaprio alebo niekto, kto pripomína Jamesa Bonda. Keby som mal byť hercom, tak by som bol najradšej ako DiCaprio. Získal Oscara a nakrúca skvelé filmy. Myslím si, že je skvelý,“ uviedol Federer pre španielsky denník AS.

„McEnroe a Borg majú fascinujúce príbehy. Vtedy to bol väčší rokenrol, teraz je tenis profesionálnejší, ale stále si ho užívame. So súčasnosťou však vidím aj veľa podobností. Môžeme byť súpermi na kurte, ale napriek tomu spolu vychádzať dobre, čo sme ukázali s Nadalom. A to isté aj platí aj pre oboch velikánov,“ dodala svetová dvojka.

Švajčiar momentálne vedie nad Španielom v počte grandslamových prvenstiev vo dvojhre 19:16. V tejto sezóne si obaja rozdelili dva tituly (Federer z Australian Open a Wimbledonu, Nadal z Roland Garros a US Open).

V celkovej bilancii velikánov vedie líder svetového rebríčka z Mallorky 23:14. Nedávno si obaja zahrali v Prahe premiérový ročník Laver Cupu, prvýkrát sa predstavili bok po boku vo štvorhre za Európu prispeli k víťazstvu nad zvyškom sveta.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Roger Federer #John McEnroe #Björn Borg