Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Vyčíslili Beckerove dlhy. Podarí sa legende splatiť desiatky miliónov?

Nemecký bývalý líder svetového rebríčka tenistov Boris Becker má dlhy minimálne v hodnote takmer 60 miliónov eur. Upozornil na to napríklad web Sport1.de s odvolaním sa na Bild, ktorý poukázal na databázu Insolvency Service.

09.08.2017 13:20
Boris Becker Foto: ,
Boris Becker.
debata

Trojnásobný wimbledonský šampión a momentálne tzv. superkouč Srba Novaka Djokoviča Becker má u rôznych veriteľov resty 19,8 milióna libier (približne 21 miliónov eur) a okrem toho jeho niekdajší obchodný partner Hans-Dieter Cleven hlási pohľadávku 40 miliónov švajčiarskych frankov (cca 36,5 milióna eur).

Štyridsaťdeväťročný rodák z Leimenu Becker kedysi disponoval majetkom 150 miliónov eur, ale momentálne vykázal aktíva „iba“ 340 000 eur. Súpis na oboch strán účtovníctva ešte nemusí byť definitívny, podotkol Sport1.de.

Becker v júni pred britským súdom deklaroval osobný bankrot. Právnik šesťnásobného grandslamového šampióna žiadal o poslednú možnosť splatenia záväzkov, ale nepochodil.

Podľa registrátorky Christiny Derrettovej chýbali dôveryhodné dôkazy o tom, že Becker dokáže splatiť dlhy v blízkej budúcnosti. Odmietla odložiť prípad a vyhlásila konkurzné konanie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Boris Becker