Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vyčíslili Beckerove dlhy. Podarí sa legende splatiť desiatky miliónov?

Nemecký bývalý líder svetového rebríčka tenistov Boris Becker má dlhy minimálne v hodnote takmer 60 miliónov eur. Upozornil na to napríklad web Sport1.de s odvolaním sa na Bild, ktorý poukázal na databázu Insolvency Service.

09.08.2017 13:20
Boris Becker Foto: ,
Boris Becker.
debata

Trojnásobný wimbledonský šampión a momentálne tzv. superkouč Srba Novaka Djokoviča Becker má u rôznych veriteľov resty 19,8 milióna libier (približne 21 miliónov eur) a okrem toho jeho niekdajší obchodný partner Hans-Dieter Cleven hlási pohľadávku 40 miliónov švajčiarskych frankov (cca 36,5 milióna eur).

Štyridsaťdeväťročný rodák z Leimenu Becker kedysi disponoval majetkom 150 miliónov eur, ale momentálne vykázal aktíva „iba“ 340 000 eur. Súpis na oboch strán účtovníctva ešte nemusí byť definitívny, podotkol Sport1.de.

Becker v júni pred britským súdom deklaroval osobný bankrot. Právnik šesťnásobného grandslamového šampióna žiadal o poslednú možnosť splatenia záväzkov, ale nepochodil.

Podľa registrátorky Christiny Derrettovej chýbali dôveryhodné dôkazy o tom, že Becker dokáže splatiť dlhy v blízkej budúcnosti. Odmietla odložiť prípad a vyhlásila konkurzné konanie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Boris Becker