Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Tipos Extraliga play-off - Semifinále

14.04.2024 o 18:00

HC Košice
4 : 1
(3:1, 0:0, 1:0)
HK Spišská Nová Ves
Naposledy zmenené pred 18 dňami
obnoviť
Filter

Košice odmietli predčasný koniec sezóny už v prvej tretine. Stav série je vyrovnaný 3:3. Druhú finálovú miestenku získa jeden z tímov v utorok 16. apríla. Rozhodujúci duel sa uskutoční v Spišskej Novej Vsi. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.

Koniec zápasu.

58:24

Vylúčenie v tíme HC Košice:
Ferenc – 2 min., nedovolené bránenie.

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Vandas – 2 min., hrubosť.

58:00

Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.

57:37

Vylúčenie v tíme HC Košice:
Deyl – 2 min., nedovolené bránenie.

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Archambault – 2 min., hrubosť.

57:37

Radek Deyl a Olivier Archambault odchádzajú na trestnú lavicu!

57:37

Tvrdá zrážka Deyla a Archambaulta! Útočník Spišskej sa hneď pustil do košického súpera rovno pred domácou striedačkou! Hneď tam naskákali ďalší hráči, ktorí boli na ľade!

Reklamná prestávka.

56:00

Šedivého rana po prihrávke Rogoňa bola dostatočne prudká, ale nepresná. Puk sa k Surákovi nedostal.

54:50

Ališauskas hľadal strieľanou prihrávkou cez celú plochu Burgessa, no tomu už chýbali sily. Do hĺbky útočnej tretiny teda šiel sám zabojovať Archambault, ale bez želaného výsledku.

53:23

Zakázané uvoľnenie. Hráči sa nasťahujú pred Dominika Riečického. Vhadzuje sa po jeho pravej ruke.

Reklamná prestávka.

51:19

Romaňák išiel do poslednej chvíle za strelou na bránku. Dostal sa do ťažkého uhla. Puk zastavil telom Šimun.

50:09

Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.

49:31

Kombinačná akcia Košíc bola v rukách Tomáša Mikúša a Mareka Slováka. Jeho presné zakončenie z prvej z kruhu zlikvidoval Surák.

48:09

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Valach – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku.

Reklamná prestávka.

47:54

V dnešnej streleckej listine ešte nie je zapísaný Oliver Jokeľ. Svoju menšiu šancu nevyužil. Krátko na to vystrelil vedľa Matúš Havrila.

47:22

Björkung získal kontrolu nad situáciou pri vlastnej bránke. Možno trochu riskantne nahrával krížom popred Suráka, no v každom prípade puk nezachytil Archambault. Zakázané uvoľnenie.

45:08

Spišskú sa pokúšal totálne zaklincovať Marek Slovák. Tomu parádne vyšiel tretí zápas v sérii, v ktorom úradoval presilovkovým hetrikom.

43:21

Košice dali gól! Ale už to prišlo aj na Filipa Suráka. Jeho nepriestrelnosť končí v 44. minúte. Mikúš figuruje medzi prihrávajúcimi hráčmi, ale stav na 4:1 upravil CHASE BERGER. Asistencie: Alex Breton a Tomáš Mikúš.

43:07

Košičania tlačia a skúšajú to zo všetkých strán. Surák statočne odoláva. Teraz nedoprial gólovú radosť Tomášovi Mikúšovi. Skalický rodák strieľal na bližšiu žŕdku.

42:28

Spišskonovoveský brankár sa zlepšuje každým jedným zákrokom. Všetky tri góly inkasoval Marcel Melicherčík, ktorý to zabalil v 15. minúte.

42:00

Lalonde s ľahkou, ale presnou strelou zápästím na Suráka. Ten je slušne rozchytaný, dovolil si rozohrať na Merežka.

41:44

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Vandas – 2 min., hrubosť.

41:03

Bakoš aj Kerbashian sa prešli smerom do útočného pásma. V ňom neudržali puk. Oba tímy striedajú počas plynutia hry.

40:01

Začala sa tretia tretina.

Tretia tretina sa začne o 19:48.

Majster to má dobre rozbehnuté aj po dvoch tretinách. Zatiaľ je oprávnený v utorok štartovať autobus a nabrať smer Spiš. Predbiehať však nebudeme. V tejto semifinálovej sérii Košičania už dva razy stratili náskok o dva góly.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:00

Prebieha posledná minúta druhej tretiny.

Reklamná prestávka.

36:36

Brankár Spišiakov bol pred chvíľou pod poriadnou paľbou košických hokejistov. Jeho výkon ale dáva nádej Rysom na sľubný výsledok.

35:39

Filip Surák sa blysol aj pri hasení príležitosti sviežeho Alexa Bretona! Košice majú viac z hry, ale nedarí sa im urobiť si väčší a komfortnejší náskok!

34:51

Eduard Šedivý vystúpil z pozície obrancu! Vyrútil sa stredom do šance, ale zblízka nezasiahol priestor Surákovej svätyne!

34:16

Na druhú žŕdku zamieril pokus Archambault. Nechýbalo veľa a Spišská mohla korigovať stav na 2:3.

33:37

Ališauskas s Archambaultom vytvorili strelecký priestor Merežkovi. Produktívny Spišiak túto šancu nechytil lepšie za pačesy.

31:24

Nádhernú prihrávku vykúzlil Tomáš Mikúš! Sprava krížom cez kruhy a súperových hráčov našiel Jääskeläinena! Surák si nebol istý, kde je puk, ale našiel ho!

Reklamná prestávka.

29:39

Vylúčenie v tíme HC Košice:
Ferenc – 2 min., krosček.

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Vandas – 2 min., sekanie.

29:39

Osobné súboje Vandasa s Ferencom pred Riečickým skončili zlomením hokejky hosťujúceho útočníka! Dvojica sa sťahuje na trestnú lavicu!

Reklamná prestávka.

28:48

K hráčovi štvrtého domáceho útoku sa pridal aj krídelník tej istej formácie Eduard Šimun! Sledovali sme mohutný tlak úradujúceho šampióna!

28:36

Dvojitá košická šanca! Matúš Havrila sa v oboch prípadoch popálil!

28:03

Lalonde nevypočul publikum, ktoré si žiadalo priamy strelecký pokus spoza pravého kruhu. Zvolil nahrávku Bartánusovi, ale šikovne reagoval hokejkou Bakoš.

26:53

Hostia sa snažia hrať na dlhé pasy vysielané Jurajom Valachom. Jeden z nich prišiel v tejto chvíli, ale Archambault presúval na Nellisa už z ofsajdového postavenia.

25:49

Hra je prerušená. Obe strany posielajú na ľad čerstvých mužov. Nasleduje vhadzovanie po ľavej ruke brankára Spišskej.

25:18

Ališauskas sa nechal oklamať pukom na úrovni ofenzívnej modrej čiary. Rýchlonohí hráči Košíc sa urýchlene predstavili pred Surákom.

24:51

Kerbashian prihrával o sekundu neskôr, ako na túto možnosť čakal Merežko. Domáci tento úmysel prečítali.

23:50

Valach naznačil Burgessovi pred útočnou modrou čiarou, že za sebou má Archambaulta. Lenže toho predstihol Breton. Spišská tak ostala bez možnosti vojsť do tretiny.

22:46

Džuganovi sa podarilo otočiť hru na Riečického. V jeho moci sa ocitla hosťujúca strela. Ferenc hneď zakryl Vandasa, aby sa nepokúšal dorážať.

21:50

Oceliari si dobre preberali Spišiakov. Šimun získal poľahky puk. Košičania sa vydali smerom k Surákovi. Náhradný gólman hostí opäť prevetral lapačku.

20:46

Majdan otravoval život Ferencovi. Medzitým sa prezentoval dôrazným streleckým pokusom Kerbashian, ktorý skončil na domácom obrancovi.

20:27

Košice a Spišská Nová Ves hrajú s piatimi hráčmi.

20:01

Začala sa druhá tretina.

Druhá tretina sa začne o 19:00.

V prvej tretine sa udialo veľa zaujímavých udalostí. Košice strelili tri góly, Spišská jeden, vymenila brankárov a na spadnutie bola i prvá bitka, ktorá sa napokon neuskutočnila. Uvidíme, ako to pôjde ďalej. Hostia majú dnes šancu ukončiť sériu.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:00

Prebieha posledná minúta prvej tretiny.

18:05

Vylúčenie v tíme HC Košice:
Lalonde – 2 min., hrubosť.

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Rapáč – 2 min., hrubosť.

18:05

Filip Surák si prvýkrát zasahoval. Pekne schmatol dobre mierený pokus Mareka Bartánusa. Následne sa spustila šarvátka a vyzeralo to na pästnú výmenu medzi Lalondem a Rapáčom. Ten sme nakoniec nevideli. Bude sa však vylučovať.

17:23

Archambault predĺžil puk na Nellisa. Nemal najvýhodnejšiu pozíciu, ale rozhodol sa pre zakončenie. Riečický bol na mieste.

15:42

Striedanie v tíme HK Spišská Nová Ves:
z ihriska odchádza Melicherčík, prichádza Surák.

15:42

Košice dali gól! Košičania vysielajú jasný signál, že dnes ešte nemienia ukončiť túto sezónu. V presilovke poslal pokus medzi nohy Melicherčíka MAREK BARTÁNUS. Spišská zároveň mení mužov v maskách. Asistencie: Brett Pollock a Michal Chovan.

14:53

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Burgess – 2 min., podrazenie.

Reklamná prestávka.

14:43

Slušnú akciu ukázal zručný Archambault. Ideálne sa natlačil medzi dvoch košických hráčov. Riečického zamestnal presnou koncovkou cez Ferenca.

Reklamná prestávka.

13:16

Valachovi sa veľmi nepozdávala prihrávka Žiaka presne na modrú čiaru. Ale napokon sa nemohol sťažovať. Poslal tvrdý strelecký pokus, ktorý skrotil Riečický.

11:53

Spolupráca Pollocka a Mikúša mohla byť pokojne gólová. Stačilo, ak by to druhý menovaný trafil o niečo lepšie.

11:16

Košice hrajú s piatimi hráčmi.

10:53

Presilovku dlho režíroval Kerbashian z pravej strany. Vľavo sa pohyboval Bakoš, ktorý musel zachytávať pášmo.

09:16

Vylúčenie v tíme HC Košice:
Deyl – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.

08:39

Košice dali gól! Úplne jednoducho sa majster vracia do vedenia. Vyhodený puk získal BRETT POLLOCK, ktorý to z úniku uzavrel strelou na pravú tyčku. Asistencie. Alex Breton a Tomáš Mikúš.

Reklamná prestávka.

08:03

Spišská Nová Ves dala gól! V košickej Steel aréne sa dejú veci. Už ani Riečický sa po zápase nepochváli nulou. Razantná strela JURAJA VALACHA bola úspešná. Asistencie: Olivier Archambault a Anthony Nellis.

07:28

Domáci hokejisti otvorili hosťujúcu bránku Bretonovi! Autor dnešného prvého gólu takmer pridal druhý, no len tesne minul pravú žŕdku!

05:56

Košice dali gól! Potvrdilo sa neustále omieľané nedáš – dostaneš. Spišiaci si vylámali zuby v dobrých situáciách, ale Marcel Melicherčík stráca čisté konto. Po strele ALEXA BRETONA sa pozrel za seba a našiel puk v bránke. Asistencia: Marek Bartánus.

05:07

Ďalšia šanca Spišiakov. Na jej čele bol Majdan. Zo sľubnej palebnej pozície sa nepresadil. Zaskvel sa Dominik Riečický.

04:33

Košičania vypálili od modrej čiary. Melicherčíkov zákrok bol dobrý a domácemu mužstvu neposkytol šancu na dorážanie.

03:52

Todd Burgess dvakrát vyhorel na brankárovi Riečickom! Boli to dva veľké momenty pre hostí, no napokon mali väčšiu cenu pre majstra!

03:27

Burgessovi znepríjemňoval prechod k bránke Breton. Kanadský obranca získal puk, ktorého sa následne chopil Olsson.

02:11

Dobrú príležitosť si pripisujú Košice. Výbornú prácu odviedol Marek Slovák, keď obral na hosťujúcej modrej čiare Ališauskasa a zakončil. Melicherčík podržal Rysy.

01:53

Tentoraz vypustil kvalitnú strelu Adam Žiak. A opäť operoval v domácom pred bránkovom priestore Danielčák, ale Riečický skôr zasiahol.

01:09

Po prvom prerušení hry vyštartovali do útoku hokejisti Spišskej. Tim Danielčák sa výborne zhostil zakončenia na lapačku Riečického.

00:36

Pollockov puk cez stredné pásmo bol prudký, ale Jääskeläinen mohol hrať. Ukázal jeden z čiarových arbitrov.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

HC Košice: Riečický – Breton, Olsson, Deyl, Lalonde, Šedivý, Ferenc, J. Hudec – Fejes, Berger, M. Chovan – T. Mikúš, Pollock, Jääskeläinen – Rogoň, Slovák, Bartánus – Šimun, Havrila, Jokeľ.

Tréner: Dan Ceman.

HK Spišská Nová Ves: Melicherčík – Ališauskas, Merežko, Romaňák, Valach, Žiak, Björkung – Archambault, Nellis, Burgess – Majdan, Kerbashian, Bakoš – T. Danielčák, Bortňák, Rapáč – Džugan, Myklucha, Vandas.

Tréner: Vlastimil Wojnar.

Rozhodca: Hronský, Stano – D. Konc ml., Jedlička.

Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 6. kola semifinále play-off Tipos extraligy medzi Košicami a Spišskou Novou Vsou.

HC Košice


Košický majster stojí nad priepasťou. Ak zakopne, má po sezóne. V kabíne je určite citeľný veľký tlak, ktorý však môže byť zmiernený výhodou domáceho ľadu. Oceliari pustili v piatok vedenie 3:1 na Spiši. Súper vyrovnal a udrel v nekonečnom predĺžení a každý vie, za akých okolností.

HK Spišská Nová Ves

Martin Bakoš. Útočník Spišskej zodvihol zástavu svojho tímu v pravý čas. V tretej tretine piatkového súboja zavelil znížením na 2:3, v 82. minúte predĺženia trafil odkrytú časť svätyne košického brankára Janusa. Kuriozitou bolo, že Spišiaci prvýkrát skórovali v nadstavenom čase v 75. minúte, ale Juraj Majdan bol v ofsajde. Košičania sa už vyzliekali, ale Jakub Ferenc prišiel po spoluhráčov, že sa ide hrať ďalej. Hostia majú obrovskú možnosť premiérovo prekonať finálové brány. Stačí len v nedeľu vyhrať.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

HC Košice

HC Košice

  • Riečický
  • Breton
  • Olsson
  • Deyl
  • Lalonde
  • Šedivý
  • Ferenc
  • J. Hudec
  • Fejes
  • Berger
  • M. Chovan
  • T. Mikúš
  • Pollock
  • Jääskeläinen
  • Rogoň
  • Slovák
  • Bartánus
  • Šimun
  • Havrila
  • Jokeľ
HK Spišská Nová Ves

HK Spišská Nová Ves

  • Melicherčík (15. Surák)
  • Ališauskas
  • Merežko
  • Romaňák
  • Valach
  • Žiak
  • Björkung
  • Archambault
  • Nellis
  • Burgess
  • Majdan
  • Kerbashian
  • Bakoš
  • T. Danielčák
  • Bortňák
  • Rapáč
  • Džugan
  • Myklucha
  • Vandas