Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Niké liga

24.02.2024 o 15:00

FC Spartak Trnava
2 : 0
(2:0)
MFK Dukla Banská Bystrica
Naposledy zmenené pred 2 mesiacmi
obnoviť
Filter

Michal Ďuriš zabezpečil nielen dnešné víťazstvo dvoma gólmi, ale aj definitívny postup Spartaka do skupiny o titul. Banská Bystrica ostáva na hrane tabuľkových častí. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.

90+3

Koniec zápasu.

90+1

Striedajúci Poznar si vypracoval šancu. Zakončoval na pravú tyč banskobystrickej bránky a podarilo sa mu natiahnuť Hrušku, ktorý sa ale lopty nedotkol.

Dnešný zápas sleduje 4200 divákov.

90

Druhý polčas sa bude nadstavovať o 3 minúty.

89

Striedanie v tíme FC Spartak Trnava:
z ihriska odchádza Michal Ďuriš, prichádza Tomáš Poznar.

87

Traja hráči Trnavy zahrávali signál pri štandardnej situácii. Avšak dohoda medzi Štetinom, Oforim i Bukatom skončila katastrofálne.

85

Druhýkrát bol napomínaný v zápase Roman Procházka. Michal Očenáš mu dôrazne vysvetlil, že on je pánom na trávniku a čo povie, to sa stane. Problém bol s udelením lopty, ktorá jednoznačne patrila Bystričanom.

83

Striedanie v tíme MFK Dukla Banská Bystrica:
z ihriska odchádza Róbert Polievka, prichádza Tibor Slebodník.

81

Bol to taký trnavský tanec v šestnástke Dukly. Najaktívnejší bol Kelvin Ofori, ktorý to nakoniec zobral na seba. Hruška chytil strelu do stredu bránky.

79

Striedanie v tíme FC Spartak Trnava:
z ihriska odchádza Ján Bernát, prichádza Martin Bukata.

78

Striedanie v tíme FC Spartak Trnava:
z ihriska odchádza Erik Daniel, prichádza Andrej Djurić.

78

Marquinho mal jednoznačne lepšie riešiť situáciu a potlačiť akciu pred Takáča. Na vrchu šestnástky nechal však pracovať Rymarenka. Finálna strela prischla Veselovskému a opäť to nedopadlo dobre.

76

Boxovať musel v tejto chvíli aj domáci brankár Dominik Takáč. Lopta dopadla na nohu Veselovského. Jeho pokus skončil v nebesiach.

75

Rymarenko prehodil domácu obranu! Na druhú žrď nabehol Brazílčan Marquinho, ktorý netrafil loptu podľa očakávaní!

74

Spartak dostal loptu pred súperovu bránku prostredníctvom centrovaného pokusu. Hruška to pozorne sledoval a vytiahol úspešný box.

72

Nedarí sa zblízka, skúsil to z diaľky. Michal Ďuriš nasadil slušnú strelu na pravú žrď. Hruška vystihol smer zakončenia.

70

Striedanie v tíme MFK Dukla Banská Bystrica:
z ihriska odchádza Dávid Richtárech, prichádza Marquinho,
z ihriska odchádza Lukáš Migaľa, prichádza Dominik Veselovský.

69

Dominik Takáč nebol nútený brániť šancu hostí. Strelecký pokus Rymarenka rozvlnil bočnú sieť bránky.

68

Žltá karta pre tím MFK Dukla Banská Bystrica (Dávid Richtárech).

67

Zrážka hlavami medzi Kóšom a Polievkom. Chlapci boli chvíľu otrasení z nepríjemného zážitku, ale netreba ich ošetrovať. Hrajú ďalej.

66

Trnavský tlak postupne narastal. V záverečných piatich minútach to niekoľkonásobne horelo v pred bránkovom priestore Banskej Bystrice.

65

Daniel nasmeroval prudký nakop do pokutového územia! Hruška šiel po lopte, ale prekvapil ho defenzívny zákrok Migaľu, ktorým si takmer strelil vlastenca!

64

Znovu nepríjemný Michal Ďuriš! Skúsený útočník hľadal spôsob, ako prekonať Hrušku, keď dnu centroval Štetina! Hetrik stále neprichádza!

63

Ďurišova práca v šestnástke! Spracovával to pravačkou a rozhodol sa páliť! Nepresadil sa cez Pišoju!

61

Do prvej spolupráce po striedaní prišiel Ofori. Oblúčik do pokutového územia mu adresoval Zeljković. Willwéber zablokoval súpera, Hruška zobral loptu.

59

Striedanie v tíme FC Spartak Trnava:
z ihriska odchádza Philip Azango, prichádza Kelvin Ofori.

59

Únik Erika Daniela! Najskôr mal dobrý náskok pred hosťami, ktorí ho napokon dobrým pohybom vytlačili z výhodnej pozície na strelu! Koncovka ľavou nohou dopadla neslávne!

58

Striedanie v tíme MFK Dukla Banská Bystrica:
z ihriska odchádza Jakub Považanec, prichádza David Depetris.

57

Richtárech skrotil vyššiu loptu. Hostia posielali pokus dovnútra šestnástky. Spartak tam mal oporu v osobe Kóšu.

56

Martin Rymarenko bol na dostrel pokutového územia Trnavy. Spoluhráčom však nepretlačil kľúčovú loptu.

54

Procházka nezvládol prienik cez Hlinku, ktorý sa vyznamenal čistým sklzom. Trnavský hráč namiesto toho, aby rýchlo naskočil na nohy, zbytočne rozhadzoval rukami.

53

Spartak aktívne dobýjal súperovu šestnástku. Mal na to dobrú príležitosť, pretože z rohu centroval na prednú žrď Bernát. Trnava však svoje vedenie neprikrášlila.

52

Zeljković len vrátil hlavou loptu na kopačky Banskobystričanov.

51

Samotný Polievka sa chopil štandardnej situácie. Hráči v múre si zakrývali tváre pre prípadný zásah do tejto časti, ale kanonier hostí prekopol bránku.

50

Polievka vedel, ako na to. Tlačil sa cez dvoch Trnavčanov. Azangov dotyk na neho bol vyhodnotený ako nedovolený. Ideálny priamy kop pre Duklu. Skvelá šanca na zníženie.

48

Michal Ďuriš nie je ďaleko od hetriku! Hruška zvládol vybehnutie z bránky a v spolupráci s Migaľom zastavili trnavského strelca!

47

Willwéber bol tentoraz platný v obrane. Sledoval Azanga, ktorého odzbrojil a následne sa vysporiadal aj s Ďurišom.

46

Nevydarený odkop Zeljkovića. Loptu ukoristil Ľubomír Willwéber, ale zo strany hostí spod Urpína to bolo pre túto chvíľu všetko.

46

Začal sa druhý polčas.

Druhý polčas sa začne o 16:01.

Prvú časť zápasu ukončil rohový kop Spartaku. Hostia nepustili loptu na brankára Hrušku, ktorý dva razy inkasoval od Michala Ďuriša. Dukla ťahá za kratší koniec v pomere 0:2.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

44

Procházka bol trpezlivý pri bránení Rymarenka. Inú možnosť ani nemal, pretože hosťujúci útočník sa pohyboval v šestnástke. Čistú prácu spravil trnavský stredopoliar.

42

Bystričania si ešte počkajú na zníženie. Róbert Polievka našiel z rohového kopu Migaľu, ale projektil z jeho kopačky skončil na Hlinkovi.

41

Willwéber odviedol kvalitnú robotu pri napádaní, pričom mu pomohol i Hlinka. Zvyšnú prácu prenechali títo dvaja na Pišoju, ktorý toľko váhal s centrom, až proti nemu zasiahol Mikovič.

40

Dvojnásobný center hostí do šestnástky. Prvý pokus zneškodnili domáci obrancovia, v druhom prípade bol veľmi pretiahnutý.

39

Bystrica musí odísť z trnavskej polovice. Godál sa previnil nedovoleným zákrokom voči Ďurišovi.

36

Migaľov oblúčik do pokutového územia. Hlavičkoval to Rymarenko, ale nepodarilo sa mu zamestnať Takáča.

35

Kapitán Polievka počkal na pokyn rozhodcu. Priamy kop zakrútil na zadnú žrď, ale lopta nakoniec opustila hraciu plochu.

34

Záhumenský padol na zem, keď ho trafili Koštrnove nohy. Dukla získala štandardnú situáciu z ľavého rohu.

33

Trnava dala gól! MICHAL ĎURIŠ dokazuje, prečo si vypýtal 1,5 ročný kontrakt so Spartakom. Fantasticky prekonal dvoch hráčov Dukly a vyrazil do nájazdu. Vypálil nekompromisne, tentoraz na ľavú tyč. Asistencia: Roman Procházka.

32

Migaľa je takisto ako Koštrna exekútor kvalitných autových vhadzovaní. V šestnástke to takmer poslal na hlavu Willwébera. Naozaj nechýbalo veľa.

31

Erik Daniel zasiahol na vlastnej polovici. Bystričanom vyrazil loptu na autové vhadzovanie.

30

Opäť aktéri padli len do veľkého množstva nahrávok, ktoré príliš nevedú do nebezpečných príležitostí. Spartak je však spokojnejší, pretože ho do vedenia poslal navrátilec Ďuriš.

27

Z tohto mráčika nezapršalo. Dokonca ešte musel na opačnej strane trávnika zasahovať Procházka, aby udržal loptu v hre pre Spartak, čo sa mu podarilo.

26

Hlinka vytváral tlak na Michala Ďuriša. Bývalý reprezentant vypálil po otočke, pričom zasiahol Richtárecha. Trnava s rohovým kopom.

25

Hlboký aut Kristiána Koštrnu. Lopta smerovala do stredu šestnástky. Výborne to hostia odvrátili hlavami.

24

Hruška teraz podržal banskobystrickú Duklu. Kóša uvoľnil v pravom rohu Azanga, ktorý sa rozhodol pre pas. Ten bol ale úlovkom hosťujúceho gólmana.

22

Trnava dala gól! MICHAL ĎURIŠ sa prezentoval peknou strelou pravačkou na pravú žrď. Krásne zasiahnuté. Brankár Matúš Hruška nemal šancu si s tým poradiť. Asistencia: Erik Daniel.

21

Ľahká lopta tentoraz bola vyslaná aj na brankára Takáča. Ten si na ňu siahol a okamžite posúval kolegom do poľa.

20

Jemne sa zaiskrilo medzi Procházkom a Záhumenským. Oboch si pozval na koberček hlavný rozhodca Očenáš, ktorý tejto dvojici jasne dohovoril.

19

Martin Mikovič vykopol loptu smerom na bránku Matúša Hrušku, ktorý si ju jednoducho našiel v rukaviciach.

18

Koštrna zahryznutý do Záhumenského pri autovej čiare. Ani jeden z pánov nechcel upustiť z tohto srdnatého boja. Nakoniec skončil na zemi domáci obranca.

16

Daniel sa pokúšal načasovať loptu pre Bernáta do šestnástky. Tá mala trochu väčšiu razanciu. Godál zároveň pokryl domáceho stredopoliara.

14

Loptu dostávajú hráči Trnavy. Azango poslal loptu do pokutového územia, kde mu to Procházka vrátil pätou, ale nebola to predzvesť vytvorenia druhej príležitosti na skórovanie.

13

Na šance je to už vyrovnané! Lukáš Štetina zaspal v defenzíve! Polievka krásne poslal pätičku Záhumenskému, ktorý pred otvorenú svätyňu servíroval loptu Rymarenkovi! Kóša spravil kľúčový sklz!

11

Toto už bola skvelá šanca čierno-červených! Zeljković výborne vyskočil do vzduchu a hlavičkou chcel otvoriť skóre! Tesne minul pravú žrď Hrušku! Centroval Bernát!

10

Dukla rozvinie nový útok. Hruška poskytol loptu prihrávkou po zemi Lukášovi Migaľovi, ale následne Willwéber prepadol proti Procházkovi.

9

Daniel sa chcel sústrediť na súboj proti Pišojovi. Domáci útočník ale nechal loptu za sebou, ktorú mu bystrický krajný zadák vypichol.

8

Veľmi zlé minúty na štadióne v slovenskom Ríme. Úvodná desaťminútovka je doslova premrhaná z oboch strán. Nepresnosti či skákajúce lopty sú častým javom.

7

Katastrofálny roh v podaní trnavského Spartaku. Hra sa odvíja v strede poľa.

6

Ján Bernát pribehol k rohovej zástavke. Domáci budú mať výhodu štandardnej situácie. V pokutovom území má spoluhráčov, ktorí budú čakať na finálnu výzvu.

5

Trnavský centrovaný pokus do hĺbky šestnástky Dukly. Tam si svoje miesto zastal skúsený Boris Godál.

4

Ďurišov odkop z hranice postrannej čiary už prišiel v rozpore s pravidlami. Kapitán Mikovič prenecháva loptu hosťom na realizáciu autového vhadzovania.

3

Banská Bystrica nejako nie je nastavená na ofenzívnu hru. Dokumentoval to veľký počet prihrávok vzadu. Hráči Spartaka zaúradovali na poliacej čiare.

2

Bystričania po Hrušokovom výkope pretlačili loptu cez stredné pásmo. Timotej Záhumenský vybehol cez ľavú stranu aj so zakončením, ale neohrozil Takáča.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

FC Spartak Trnava: Takáč – Koštrna, Štetina, Kóša, Mikovič © – Zeljković – Procházka, Bernát – Daniel, M. Ďuriš, Azango.

Náhradníci: Rusov – Bainović, Bukata, Burke, Djurić, Kompan Breznik, Ofori, Poznar.

Tréner: Michal Gašparík.

MFK Dukla Banská Bystrica: Hruška – Pišoja, Migaľa, Godál, Willwéber, Záhumenský – Hlinka, Richtárech, Považanec – Rymarenko, Polievka ©.

Náhradníci: Mi. Trnovský – Depetris, Guimarães, Klimpl, Ľupták, Marquinho, I. Mensah I, Slebodník, Veselovský.

Tréner: Mário Auxt.

Rozhodca: Očenáš – Straka, Vitko.

Vážení futbaloví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 21. kola Niké ligy medzi Trnavou a Banskou Bystricou.

FC Spartak Trnava


Spartak vstúpil zle do jarnej odvety. Z dvoch kôl si neodniesol žiadne body. Pomerne šokujúco zaváhal na pôde Ružomberka 0:1 a nepresvedčil ani v slovenskom Ríme proti Dunajskej Strede. DAC odskočil na dvojgólový rozdiel, ktorý sa podarilo skresať na jeden, no viac času pre Trnavu neostalo. Trnavčania by si mohli byť istí postupom do nadstavbovej skupiny o titul, ale podľa tabuľky to bude napínavé do posledného duelu. Čierno-červení majú 36 bodov, ale o tri menej má ich víkendový súper či šiesty Trenčín.

MFK Dukla Banská Bystrica

Víťazstvo a remíza. Banskobystrická Dukla potvrdila pozíciu favorita v prvom jarnom meraní síl. V Zlatých Moravciach vynulovala posledné mužstvo súťaže. Udreli ofenzívni lídri a zrodil sa triumf 2:0. Bystrica sa následne presunula na svoj trávnik, na ktorom privítala Trenčanov. S hráčmi AS sa rozišla zmierlivo 1:1. Vojaci pokračujú v boji o šestku, keďže momentálne sú na jej hrane.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

FC Spartak Trnava

FC Spartak Trnava

  • Takáč
  • Koštrna
  • Štetina
  • Kóša
  • Mikovič (C)
  • Zeljković
  • Procházka
  • Bernát (79. Bukata)
  • Daniel (78. Djurić)
  • M. Ďuriš (89. Poznar)
  • Azango (59. Ofori)
MFK Dukla Banská Bystrica

MFK Dukla Banská Bystrica

  • Hruška
  • Pišoja
  • Migaľa (70. Veselovský)
  • Godál
  • Willwéber
  • Záhumenský
  • Hlinka
  • Richtárech (70. Marquinho)
  • Považanec (58. Depetris)
  • Rymarenko
  • Polievka (C) (83. Slebodník)