Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Niké liga - skupina o udržanie sa

09.03.2024 o 15:00

MFK Skalica
1 : 2
(0:1)
MFK Dukla Banská Bystrica
Naposledy zmenené pred mesiacom
obnoviť
Filter

Banská Bystrica vyhrala 2:1 v prvom kole skupiny o udržanie na pôde Skalice vo veľmi zaujímavom zápase s množstvom šancí, ktorý musel baviť každého fanúšika slovenského futbalu. Hostia v prvom polčase spravili krok víťazstvu, keď sa presadil Veselovský a naňho nadviazal v úvode druhého polčasu parádnym gólom z diaľky Rymarenko, keď sa mu podarilo nachytať Lukscha. Dlho to vyzeralo na pohodlné víťazstvo pre hostí, ale domácich predsa len vrátil do hry tiež veľmi pekný gól Krčíka, lenže vyrovnať sa Skalici už nepodarilo, pretože veľkú šancu spálil Sobczyk. Víťazstvo Banskej Bystrice mohol ešte v poslednej minúte nadstaveného času potvrdiť Považanec, ale našťastie ho nemusí mrzieť spálená dvojšanca. Banská Bystrica tak má na kotne 37 bodov, pričom využila zaváhanie Trenčína, ktorý uhral len bezgólovú remízu v Košiciach, a preto má pred ním dvojbodvý náskok. To je odo mňa z tohto zápasu všetko, ďakujem za pozornosť a teším sa na Vás pri futbalových prenosoch znova nabudúce!

90+3

Koniec zápasu.

90+3

Tak mohlo byť rozhodnuté, keď sa hosťom podarilo hlavičkou dostať loptu do pokutového územia, kde bol pripravený Považanec, ale vo vyloženej pozícii nechal hneď dvakrát vyniknúť Lukscha, ktorý predviedol skvelé zákroky.

90+1

Striedanie v tíme MFK Dukla Banská Bystrica:
z ihriska odchádza Martin Rymarenko, prichádza Branislav Ľupták.

90

Hostia mohli trochu ťahať čas, pretože si vybojovali štandartnú situáciu v ľavom rohu na útočnej polovici, ale nakoniec bola lopta veľmi rýchlo prisúdená domácim.

89

Žltá karta pre tím MFK Skalica (Adam Krčík).

89

Žltá karta pre tím MFK Skalica (Martin Nagy).

87

Ešte žltá karta aj pre niekoho z realizačného tímu domácich, každopádne nebola určená pre trénera Majerníka.

85

Tak to bola obrovská šanca pre striedajúceho Sobczyka, ktorý mohol byť dokonalým žolíkom pre domácich, keď k nemu v pokutovom území prepadol predĺžený center z ľavej strany, ale jeho zakončenie volejom smerovalo presne do stredu brány, kde bol postavený Hruška.

84

Domáci získavajú útočnú prevahu a Morongov center síce bol zblokovaný, ale znamená aspoň rohový kop.

83

Žltá karta pre tím MFK Dukla Banská Bystrica (Jakub Považanec).

82

Hostia si tak trochu zbytočne skomplikovali situáciu a v závere budú musieť brániť najtesnejšie jednogólové vedenie.

81

Striedanie v tíme MFK Dukla Banská Bystrica:
z ihriska odchádza Róbert Polievka, prichádza David Depetris.

81

Striedanie v tíme MFK Dukla Banská Bystrica:
z ihriska odchádza Dávid Richtárech, prichádza Jakub Považanec.

79

Striedanie v tíme MFK Skalica:
z ihriska odchádza Roman Haša, prichádza Alex Sobczyk.

76

Skalica dala gól! Tak predsa len sa nám zápas dramatizuje, keď ADAM KRČÍK získal loptu pred šestnástku hostí a pripravil si loptu na pravačku, z ktorej vyslal nádhernú strelu padajúcu k ľavej žrdi a Hruška sa naťahoval márne! Bez asistencie

75

Striedanie v tíme MFK Dukla Banská Bystrica:
z ihriska odchádza Timotej Záhumenský, prichádza Marquinho.

75

Striedanie v tíme MFK Dukla Banská Bystrica:
z ihriska odchádza Dominik Veselovský, prichádza Tibor Slebodník.

74

Spoľahlivý zákrok Hrušku, ktorý skrotil center z ľavej strany a založil útočnú akciu hostí.

73

Domáci sa dožadovali odpískania pokutového kopu, keď Krčík možno nastrelil ruku jedného z hosťujúcich hráčov, ale hlavný rozhodca ukázal, že sa bude pokračovať len autovým vhadzovaním domácich.

72

Záhumenský dostal prihrávku do otvoreného priestoru na ľavej strane, ale napriek snahe sa mu ju nepodarilo udržať na hracej ploche a Luksch môže odkopávať.

70

Hlinka bol nepríjemne dohratý, ale zdá sa, že nebude potrebovať ošetrenie a v zápase bude pokračovať.

69

Tak v týchto momentoch zatiaľ najlepšia pasáž domácich v druhom polčase, ktorá však trvala iba chvíľu a hostia už majú loptu v držaní.

68

Tak v tejto chvíli priletel nepríjemný center domácich z ľavej strany, ktorý so šťastím odvrátil Migaľa pre Hašom, následne zakončoval Nagy z druhej vlny, ale jeho pokus bol zblokovaný.

67

Jeden z ojedinelých útokov domácich v druhom polčase skončil nepresným centrom Smékala z pravej strany.

66

Migaľov dlhý aut prepadol v šestnástke domácich až na Hlinku, ktorý však možno trochu zostal prekvapený a nepresne zakončil.

65

Lukschovi vôbec nevyšiel odkop, preto hostia môžu pokračovať autovým vhadzovaním na útočnej polovici, ktorý bude tradične zahrávať Migaľa.

63

Po chvíli sa opakovala prakticky rovnaká situácia a Richtárech z podobnej pozície tentokrát tesne minul ľavú žrď domácej brány, takže Luksch si mohol vydýchnuť.

61

Na opačnej strane to tiež horelo, pretože Richtárech napriahol tesne spoza šestnástky a Luksch musel loptu vyboxovať na rohový kop pre hostí.

60

Tak prvá veľká príležitosť pre domácich v druhom polčase, keď sa Haša v pokutovom území dostal k centru z pravej strany, ale jeho prudkú strelu k ľavej tyči vyrazil Hruška a dodatočne sa napokon pískalo ofsajdové postavenie Hašu.

59

Striedanie v tíme MFK Skalica:
z ihriska odchádza Adam Gaži, prichádza Róbert Matejov.

59

Striedanie v tíme MFK Skalica:
z ihriska odchádza Mário Hollý, prichádza Martin Mášik.

58

Hostia naďalej pokračujú v ofenzívnej snahe, napriek tomu, že majú nahraté a môžu len kontrolovať dvojgólový náskok.

55

Žltá karta pre tím MFK Skalica (Daniel Smékal).

54

Banská Bystrica dala gól! Tak veľmi pekný gólový moment, o ktorý sa postaral MARTIN RYMARENKO a v tejto situácii využil pomoc veterného počasia vo svoj prospech, keď pohotovo zareagoval a všimol si vysoko postaveného Lukscha, preto sa rozhodol napriahnuť z veľkej vzdialenosti a domáci brankár sa už nestihol napriek šprintu včas vrátiť!

52

Záhumenský s ďalším presnou prihrávkou do pokutového územia domácich, ale bola trochu prudká, preto mal Rymarenko problémy pri jej spracovaní a napokon musel opustiť šestnástku domácich, ale získal aspoň autové vhadzovanie pre hostí.

51

Hostia viacerými autovými vhadzovaniami za sebou získavajú územie a jednoduchým spôsobom sa priblížili k pokutovému územiu domácich.

50

Tak až tretí roh v sérii priniesol zaujímavý center Záhumenského, ktorý prepadol až k vzdialenejšej tyči, kde sa však pískal útočný faul Hlinku na Smékala.

49

Polievkov center z pravej strany zastavil hneď prvý protihráč, ale hostia môžu rozohrávať rohový kop.

48

Hostia dobrým napádaním znepríjemňujú postup domácich dopredu a vyplatilo sa, pretože sa im podarilo získať loptu a môžu s ňou hrať na útočnej polovoci.

47

Ani ďalší útok domácich nemal dlhé trvanie, pretože hostia majú k dispozícii autové vhadzovanie na ľavej strane.

46

Do druhého polčasu obidve mužstvá vstúpili v nezmenených zostavách, pričom domáci sa zatiaľ s loptou nedostali na útočnú polovicu.

46

Začal sa druhý polčas.

V prvom polčase zápasu medzi Skalicou a Banskou Bystricou sme sledovali zábavný futbal s množstvom šancí oboch stranách, pričom sa však ujala iba jedna útočná akcia hostí, na ktorej konci bol gólovým zakončovateľom Veselovský. Druhý polčas sa začne približne o 16:02.

45

Prvý polčas sa skončil.

45

Tak naozaj sa situácia nečakane rýchlo otočila, pretože hostia vedú a domáci musia doťahovať, pričom vedia, že v druhom polčase práve oni budú musieť útočiť proti nepríjemnú vetru.

42

No a vtejto chvíli domáca defenzíve úplne zaspala, pretože im ušiel Polievka, ktorý využil dlhý pas a pred zakončením si nechal loptu padnúť, ale prekvapivo zaváhal a netrafil domácu bránu, čo výrazne potešilo Lukscha.

39

Banská Bystrica dala gól! Hostia však predviedli skvelú rýchlu útočnú akciu, pričom napokon prišla finálna prihrávka z ľavej strany do pokutového územia, na ktorú síce Polievka nedosiahol, ale DOMINIK VESELOVSKÝ už mohol zakončovať do úplne odkrytej domácej brány, keďže Luksch už predtým išiel na zem! Asistencia: Záhumenský

38

Hostia by sa trochu mohli pokúsiť upokojiť situáciu, pretože hrajú proti vetru a domáci to zatiaľ využíjú na územnú prevahu.

37

Domáci zatiaľ zahadzujú rohové kopy, pretože nevyužili ďalšie dva v sérii a celkovo ich už mali šesť, na ďalší center Hollého z ľavej strany už nedosiahol Haša.

34

Domáci síce z rohu z pravej strany nič nevyťažili, ale hra sa otočila na opačnú ľavú stranu, odkiaľ priletel presný center Černeka na hlavu Smékala, ktorému však vôbec nevyšlo zakončenie z výbornej pozície a Hruška mal jednoduchú prácu pri tejto nedôraznej hlavičke.

33

Morong peknou kolmicou vysunul Smékala, ale hneď dvaja obrancovia hostí sa rýchlo stiahli a prerušili domácu akciu.

32

Nagy mal opäť priestor na zakončenie z väčšej vzdialenosti, ale ani tentokrát nemieril presne a Hruška mohol zostať pokojný.

30

Nebezpečný Pišojov center do pokutového územia domácich, kde sa už chystal zakončiť Rymarenko, ale nakoniec ho dokázal odstaviť Hradecky a pomohol Lukschovi.

29

Dlhšia kombinácia domácich na ľavej strane, ale napokon prihrávka Hollého na Černeka bola príliš vysoká, takže Hruška môže rozohrávať.

27

Registrujeme ďalší strelecký pokus na domácej strane, keď Nagy dostal nabité od Moronga po spätnej prihrávke, ale naozaj vysoko prestrelil.

26

Domáci síce napádaním prinútili hostí k nepresnosti v rozohrávke, ale o chvíľu na to už môže Hruška odkopávať od brány.

25

Ani tento rohový kop domácich nebol dobre kopnutý, preto z toho nebola žiadna nebezpečná situácia.

24

Krčík dostal ideálnu prihrávku do behu a namieril si to do pokutového územia, odkiaľ vyslal nepríjemnú tvrdú ranu pod brvno, ale Hruška vyrazil nad seba na ďalší rohový kop pre domácich.

23

Hollého nepríjemný šlapák na Polievku, ktorý znamená nedovolený zákrok v strede poľa.

22

Polievka už bol v druhej gólovej príležitosti v zápase, ale predsa len dostal trochu dlhý oblúčik do pokutového územia, a preto mal loptu na dlhú nohu a jeho zakončenie bolo nedôrazné.

20

V úvodných dvadsiatich minútach sa bolo rozhodne na čo pozerať a možno aj samotný vietor určitým spôsobom pomáha tvoriť strelecké príležitosti na oboch stranách.

19

Domáci sa však ubránili a podarilo sa im vyraziť do protiútoku, ktorý však skončil nepresným pasom Krčíka.

18

Aktivita Pišoju na pravej strane sa hosťom vyplatila, pretože budú rozohrávať druhý roh v zápase.

17

Tentokrát sa o zaujímavú strelu spoza pokutového územia postaral Morong, ktorý po dlhšej dobe preveril Hrušku a ten loptu úspešne vyrazil rukavicami.

14

Ďalšia veľká príležitosť pre hostí, ktorí predviedli rýchly prechod do útoku a Polievka našiel v pokutovom území Rymarenka, ale jeho prízemnú strelu z menšieho uhla dokázal Luksch vyraziť nohou.

12

Polievka sa to v tejto chvíli z ľavej strany pokutového územia nebál vyskúšať tvrdou ranou spoza Krčíka a Luksch musel predviesť rýchly reflexívny zákrok, ale podarilo sa mu loptu vyraziť do bezpečia.

11

Rymarenko sa v krátkom slede dostal hneď k dvom strelám, ale ani jedna neprešla na domácu bránu, napriek tomu majú hostia k dispozícii aspoň prvý rohový kop.

10

Domáci si vybojovali prvú štandartnú situáciu v zápase, ale center bol príliš dlhý a zakončenie z toho nebolo.

9

Už sa však pokračuje a o prvý strelecký pokus hostí z hranice pokutového územia sa postaral Veselovský, ale jeho zakončenie letelo nad brvno domácej brány.

8

Hra je prerušená, pretože po súboji so Smékalom zostal Godál ležať na hracej ploche.

7

Zaváhanie v defenzíve hostí mohol využiť Smékal, ale jeho finálna prihrávka na ľavú stranu, kde už Gaži mohol zakončovať do poloprázdnej brány, bola nepresná.

5

Hneď dva rohové kopy za sebou pre domácich, ale nepriniesli zatiaľ žiadne nebezpečenstvo pre Hrušku

4

Prvá gólová príležitosť v zápase, ktorú si vypracovali domáci vďaka prieniku Hollého z ľavej strany až do pokutového územia a následne nebezpečnú prízemnú strely vyslal Gaži k bližšej žrdi, ale Hruška predviedol dôležitý zákrok nohou a vykopol loptu na prvý rohový kop pre Skalicu.

3

Útočný faul sa pískal proti Basnkej Bystrici a následne sa Haša pri pokuse z veľkej vzdialenosti snažil využiť pomoc vetra, ale prestrelil hosťujúcu bránu.

2

Zatiaľ hostia stále kombinujú po zemi na vlastnej polovici a nerozhodli sa pre nejaký dlhší nákop.

1

Úvodný výkop mali hostia v klasických červených dresoch, ale rozohrávku im výraznejšie komplikuje nepríjemný vietor, ktorý môže dnes narobiť veľké problémy obom mužstvám.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

MFK Skalica: Luksch – Krčík, Hradecky, Podhorin, Černek – M. Nagy ©, Hollý – Morong, Gaži – Haša, Smékal.
Náhradníci: Junas – Baumgartner, Mášik, Matejov, Ranko, Sobczyk.

MFK Dukla Banská Bystrica: Hruška – Záhumenský, Migaľa, Godál, Mensah, Pišoja – Hlinka, Richtárech, Veselovský – Rymarenko, Polievka ©.
Náhradníci: Trnovský – Klimpl, Guimarães, Ľupták, Marquinho, Považanec, Slebodník, Hanes.

Rozhodca: M. Ruc – T. Straka, R. Kuba.

Vitajte pri sledovaní online prenosu z prvého kola nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o udržanie, v ktorom Skalica nachádzajúca sa na momentálne neohrozenom deviatom mieste privíta sklamanú Banskú Bystricu, ktorej ušiel postup do skupiny o titul v poslednej možnej chvíli naozaj smolným spôsobom. Domáci sa pokúsia vybojovať prvé víťazstvo v rámci jarnej časti sezóny, pretože zatiaľ v nej prehrali tesne oba zápasy vonku s Dunajskou Stredou a Košicami, v ďalších dvoch domácich zápasoch uhrali dve remízy so Žilinou a Trenčínom. Hostia nezvládli záver zápasu v domácom prostredí proti Košiciam, keď veľmi dlho viedli, ale napokon v posledných diesiatich minútach inkasovali vyrovnávajúci gól, ktorý ich pripravil o postup do skupiny o titul, pretože v rámci vytvorenej minitabuľky vzájomných zápasov štyroch tímov s 34 bodmi skončili až za Podbrezovou a Ružomberkom, takže smolný čierny Peter zostal Banskej Bystrici a Trenčínu. Hostí tak zrejme čaká v skupine o udržanie súboj na diaľku práve s Trenčínom o konečné siedme miesto, ktoré môže znamenať aspoň účasť v play-off o miestenku do predkôl Európskej konferenčnej ligy, pretože náskok týchto dvoch mužstiev práve pred deviatou Skalicou je priepastných jednásť bodov. Domáci by tak prípadným víťazstvom mohli stratu skresať, ale nevyzerá to veľmi pravdepodobne vzhľadom na fakt, že v oboch doterajších vzájomných zápasoch v tejto sezóne vyhrala Banská Bystrica.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

MFK Skalica

MFK Skalica

  • Luksch
  • Krčík
  • Hradecky
  • Podhorin
  • Černek
  • M. Nagy (C)
  • Hollý (59. Mášik)
  • Morong
  • Gaži (59. Matejov)
  • Haša (79. Sobczyk)
  • Smékal
MFK Dukla Banská Bystrica

MFK Dukla Banská Bystrica

  • Hruška
  • Záhumenský (75. Marquinho)
  • Migaľa
  • Godál
  • Mensah
  • Pišoja
  • Hlinka
  • Richtárech (81. Považanec)
  • Veselovský (75. Slebodník)
  • Rymarenko (90+1. Ľupták)
  • Polievka (C) (81. Depetris)