Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Biatlon

12.01.2023 o 14:10

Víťaz: Vittozziová

Jeanmonnotová

Štadión: Chiemgau Arena, Ruhpolding
Filter

Víťazkou individuálnych vytrvalostných pretekov žien na 15 km sa stala hlavne vďaka bezchybnej streľbe Lisa Vittozziová. Talianku na stupňoch víťazov doplnili dve Francúzky. Druhá bola senzačne tiež hlavne kvôli bezchybnej streľbe Lou Jeanmonnotová a tretia bola líderka Svetového pohára Julia Simonová.

Paulina Bátovská Fialková mala tieto preteky skvelo rozbehnuté, ale na poslednej streľbe spravila chybu. Skončila však aj tak na peknom desiatom mieste.
Zo Sloveniek preteky absolvovali ešte Mária Remeňová, ktorá skončila 62. a jej sestra Zuzana, ktorá skončila 83.

Cieľ

Zuzana Remeňová finišuje na 81. mieste so stratou vyše 9 minút.

4. str

Zuzana Remeňová sa nakoniec dopustila na každej streleckej položke jednu chybu a na medzičase jej patrí 79. miesto.

Cieľ

Mária Remeňová prichádza do cieľa a umiestňuje sa na priebežnom 52. mieste.

4. str

Mária Remeňová urobila po dvoch čistých položkách nakoniec svoju tretiu chybu v pretekoch a priebežne je na 51. priečke.

3. str

Zuzana Remeňová urobila aj v tejto položke jednu chybičku a na medzičase sa umiestňuje na 79. pozícii.

3. str

Tretiu streľbu už absolvovala Mária Remeňová a po ďalšej nulke sa dostáva na 50. priečku.

2. str

Zuzana Remeňová urobila aj na druhej streleckej položke 1 chybu a priebežne je na 77. mieste.

Cieľ

Lou Jeanmonnotová nakoniec dokázala udržať svoj náskok a nakoniec finišuje o 6 sekúnd pred Simonovou. To znamená, že jej bude patriť famózna druhá priečka.

2. str

Mária Remeňová absolvovala druhú streľbu bez chyby a na medzičase je na 67. miesto.

14 km

Čistú streľbu sa podarilo absolvovať aj Lou Jeanmonnotovej. Francúzka pretekárka má približne kilometer pred cieľom približne 7– sekundový náskok pred druhou Simonovou.

1. str

Zuzana Remeňová urobila na prvej položke jednu chybu a priebežne je na 76. priečke.

Cieľ

Lisa Vittozziová dorazila do cieľa s výrazným náskokom pred Simonovou a pravdepodobne ovládne dnešné preteky. Líderku Svetového pohára zdolala o 45 sekúnd a z biatlonistiek na trati ju už asi nikto nepredbehne.

Cieľ

Do cieľa práve dorazila Paulina Bátovská Fialková a len o kúsok končí na šiestom mieste, keďže o desatinu sekundy nepredbehla Lisu Theresu Hauserovú.

1. str

Prvú streľbu už absolvovala aj Mária Remeňová. Slovenská reprezentantka však bohužiaľ spravila dve chyby a priebežne je na 79. mieste.

Cieľ

V cieli už máme vyše desať pretekárok. Vo vedúcej pozícii je Simonová o 24 sekúnd pred Wiererovou a o 46 sekúnd pred Tandrevoldovou.
Jessica Jislová je momentálne piata a Markéta Davidová siedma.

4. str

Výrazný útok na víťazstvo hlási Lisa Vittozziová. Talianka neurobila na strelnici ani jednu chybu a vďaka rýchlemu behu má po poslednej streľbe náskok v hodnote 48 sekúnd.

4. str

Fialková nakoniec bohužiaľ netrafila predposledný výstrel a po poslednej streleckej má na konte jednu trestnú minútu. Na medzičase je až siedma.

4. str

Paulina Bátovská Fialková prichádza na strelnicu a bude sa pokúšať o útok na pódium.

11 km

Paulina Bátovská Fialková si na medzičase približne kilometer pred poslednou streľbou drží stabilný odstup od Simonovej, keďže jej strata narástla iba o 5 sekúnd.

4. str

Posledný krok na strelnici nedokázali urobiť ani Ingrid Landmark Tandrevoldová a Julia Simonová. Simonová si ale vďaka zaváahaniu Wiererovej stále drží približne
15-sekunodový náskok na čele pretekov.

4. str

Preteky bez jedinej streleckej chybičky má za sebou Jessica Jislová. Česká pretekárka už musí len dobehnúť čo najrýchlejšie do cieľa a dúfať, že ju predbehne čo najmenší počet biatlonistiek. Priebežne je totiž štvrtá.

4. str

Dorothea Wiererová robí chybu počas svojej poslednej streľby a uvidíme, ako na to zareagujú jej konkurentky.

3. str

Paulina Bátovská Fialková naďalej pokračuje v skvelej streľbe a po ďalšej nulke sa posúva o priečku vyššie. Po tretej streleckej položke je tak už priebežne štvrtá, pričom na tretiu Tandrevoldovú stráca len 6 sekúnd.

2. str

Elvira Öbergová robí počas streleckej položky v stoji svoju prvú chybu a pravdepodobne tak stráca nádej na víťazstvo.

3. str

Za víťazstvom ale zatiaľ mieri Julia Simonová. Francúzka neurobila doteraz ani jednu chybu a vďaka jej rýchlemu behu je o 13 sekúnd pred Wiererovou.

3. str

Dorothea Wiererová dokázala na rozdiel od Marte Olsbuovej Røiselandovej zastrieľať aj tretiu položku čisto a pred Nórkou tak má vyše minútový náskok.

2. str

Paulina Bátovská Fialková trafila všetkých 5 terčov aj v stoji a dostáva sa už na piate miesto.
Denise Herrmannová-Wicková spravila prvú chybu a spadla tak na desiate miesto.

4,9 km

Strata Paulíny Fialkovej narástla približne v polovici druhého kola už na 25 sekúnd.

1. str

Elvira Öbergová sa dostala na svoju prvú streľbu a po piatich presných výstreloch sa zaraďuje na priebežné druhé miesto.

2. str

Najlepšími biatlonistkami na trati sú zatiaľ Marte Olsbuová Røiselandová, Dorothea Wiererová a Julia Simonová. Posledná menovaná dokonca odstrieľala svoju druhú položku veľmi rýchlo a pred dvoma prenasledovateľkami má
10-sekundový náskok.

2. str

Vynikajúco sa vydarila druhá strelecká položka dvom Češkám. Jislová aj Davidová neurobili chybu a sú tak na 3. a 4. mieste.

1. str

Paulina Bátovská Fialková nespravila na prvej streleckej položke ani jednu chybu a so stratou 12 sekúnd sa umiestňuje na priebežnom šiestom mieste.

1. str

Preteky sú zatiaľ veľmi vyrovnané, čo potvrdila aj domáca pretekárka Denise Herrmannová-Wicková. Bezchybná streľba jej vyniesla prvé miesto, no na Simonovú má náskok len približne 2 sekundy.

1. str

Líderka svetového pohára Julia Simonová taktiež neurobila ani jednu chybu a o 0,8 sekundy je prvá.

1. str

Vynikajúcu streľbu predviedla aj Ingrid Landmark Tandrevoldová. Jej bežecký výkon však nie je úplne ideálny a na medzičase sa tak radí tesne za Wiererovú.

1. str

Prvé miesto po prvej streleckej položke patrilo doteraz Mari Ederovej. O približne desať sekúnd ju však predbehla Wiererová a od Talianky bola ešte o dve sekundy rýchlejšia Marte Olsbuová Røiselandová .

Štart

Na trati už máme aj slovenskú pretekárku Paulinu Bátovskú Fialkovú.

1. str

Markéta Davidová zaznamenala na prvej streľbe jednu chybu a zatiaľ sa tak radí na tretie miesto o pol sekundu za Kamilu Żukovú.

1,9 km

Na prvom medzičase zatiaľ vedie Mari Ederová.

0,1 km

Elisa Gasparinová neodštartovala tieto preteky vôbec ideálne, keďže v podstate ešte na úplnom začiatku stratila rovnováhu a spadla.

Štart

Na trati už máme aj české pretekárky Markétu Davidovú a Jessicu Jislovú.

Štart

Na trať už vyrazila pretekárka so štartovným číslom 1 Sophie Chauveauová a preteky tak oficiálne začali.

Všetkým priaznivcom zimných športov a hlavne biatlonu prajem pekný deň a vítam Vás pri našom online prenose z individuálnych pretekov žien na 15 km v Ruhpoldingu.

Najväčšou favoritkou na zisk prvenstva bude dnes Elvira Öbergová, ktorá triumfovala aj v oboch víkendových pretekoch v Pokljuke a vo Svetovom pohári je tesne druhá za Juliou Simonovou.
Najhorúcejším slovenským želiezkom v ohni bude Paulina Bátovská Fialková, ktorej sa počas posledného súťažného víkendu taktiež darilo a uvidíme, čo pridá po dvoch štvrtých miestach za sebou.

Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 14:10.