Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Cyklistika

19.06.2022 o 14:30

Evenepoel

Thomas

Štadión: Vaduz Vaduz
Filter

8. etapu pretekov Okolo Švajčiarska ovládol Remco Evenepoel. Belgičan bol v časovke o kúsok rýchlejší ako Thomas aj Kung a získava tak 31. etapové víťazstvo.

Víťazom celkovej klasifikácie je nakoniec Geraint Thomas, ktorý vďaka dobrému dnešnému výkonu vyzliekol zo žltého dresu Sergia Higuitu a šancu nedal ani tretiemu Jakobovi Fuglsangovi.

Peter Sagan napokon dnes nemohol nastúpiť kvôli koronavírusu a Okolo Švajčiarska sa mu tak nepodarilo dokončiť. Slovenský pretekár však vyhral jednu etapu a sklamaný teda rozhodne nebude.

Cieľ

Sergio Higuita prišiel do cieľa s viac než minútovou stratou a žltý dres bude patriť Geraintovi Thomasovi. Higuita by si však mal udržať aspoň druhé miesto pred Fuglsangom.

Cieľ

Geraint Thomas prišiel do cieľa len o tri sekundy za Evenepoelom a keďže Fuglsang stratil celkovo podstatne viac, tak žltý dres by Thomasovi nemal ujsť. V hre je už iba Sergio Higuita, ktorý však na medzičase strácal veľké množstvo času.

Cieľ

Neilson Powless musel pred koncom riešiť problémy s bicyklom, ale nakoniec je v cieli na šiestej priečke a v celkovom poradí neklesne.

12 km

Sergio Higuita je na medzičase až osemnásty, pričom na Thomasa stratil 44 sekúnd. Žltý dres tak má vo svojich rukách Geraint Thomas.

12 km

Omnoho lepšie je však na tom Geraint Thomas. Ten je totiž len o 7 sekúnd za Kungom a Fuglsangovi tak nadelil ďalšiu porciu sekúnd.

Cieľ

Stefan Kung to v druhom úseku nezvládol a oproti Remcovi Evenpoelovi stratil až 11 sekúnd. Domáci pretekár tak dnes etapové víťazstvo dnes nezíska.

12 km

Jakob Fuglsang je na medzičase s časom 14:16 štvrtý.

Cieľ

Daniel Martinez odjazdil slušnú časovku, ale na Evenepoela to výrazne nestačilo. Kolumbijčan je zatiaľ druhý.

Cieľ

Remco Evenepoel je v cieli o viac než minút pred Van Baarlem a s prehľadom mu tak patrí líderská pozícia.

12 km

Stefan Kung je na medzičase o 1,9 sekundy rýchlejší než Evenepoel. Súboj o etapový triumf je tak poriadne vyrovnaný.

Štart

Na trati už máme všetkých cyklistov a uvidíme, kto z trojice Higuita, Fuglsang a Thomas si nakoniec vezme žltý dres.

12 km

Schachmann predviedol tiež dobrú prvú polovicu, keď je na medzičase druhý.

12 km

Remco Evenpoel patrí tiež k veľkým favoritom na zisk etapového triumfu a potvrdil to na prvom medzičasy. Arndtovi tam nadelil takmer 30 sekúnd.

Cieľ

Líder bodovacej súťaže Michael Matthews zajazdil veľmi slušný čas a v cieli je priebežne štvrtý.

Štart

Na trať vyrazil jeden z najväčších favoritov dnešnej etapy domáci Stefan Kung.

Cieľ

Dylan Van Baarle naďalej stáva v pozícii lídra etapy. Nikias Arndt totiž druhú časť trate vôbec nezvládol a skončil až šiesty. Ilan Van Wilder dokonca spadol a je otázne, či vôbec etapu dokončí.

12 km

Alexey Lutsenko zaznamenal na medzičase rovnaký výsledok ako Dylan Van Baarle a táto dvojica sa tak delí o priebežné druhé miesto.

12 km

Čas Van Wildera bol nakoniec zmenený na 14:34, čo znemaná, že mu patrí delené tretie miesto. Prvú priečku na medzičase tak drží Nikias Arndt.

Štart

Na trať už vyrazil aj víťaz včerajšej etapy Thibaut Pinot.

Cieľ

V cieli už máme najlepšieho vrchára preteku Okolo Švajčiarska Quinna SImmonsa. Američan stratil na Van Baarleho viac než dve minúty.

12 km

Novým najrýchlejším časom v polovičke etapy disponuje Ilan Van Wilder. Druhý, je už Nemec Arndt, ktorý na Belgičana stráca takmer minútu. Pozícia Dylana Van Baarleho je tak vo veľkom ohrození, keďže on bol až o minútu a deväť sekúnd pomalší.

Štart

Líder bodovacej súťaže Michael Matthews už tiež odštartoval.

Cieľ

Dylan Van Baarle dokázal v druhej polovici etapy výrazne zrýchliť a doterajšiemu lídrovi Hagovi v cieli nadelil až 20 sekúnd.

12 km

Jednoznačne najlepší čas v polke etapy zajazdil Keegan Swirbul. Američan je oproti Van Baarlemu rýchlejší o 17 sekúnd.

12 km

Ku časom Hagu a Van Baarleho sa výrazne priblížil Jack Bauer. Austrálčan je na medzičase tretí so stratou 6 sekúnd na prvého Dylana Van Baarleho.

Cieľ

Chad Haga je v cieli o viac než minútu rýchlejší ako Robin Froidevaux a práve on by tak mal na istý čas ostať v pozícii priebežného lídra etapy.

12 km

Dylan Van Baarle dokázal o sekundu vylepšiť Hagov čas na medzičase a v prvom úseku je tak zatiaľ najrýchlejší.

Štart

Na štarte máme držiteľa dresu pre najlepšieho vrchára Quinna Simmonsa. Američan už má červený dres zaistený a dnešná etapa tak pre neho nebude mať veľký význam.

Cieľ

O 10 sekúnd lepší čas sa v cieli podarilo zaznamenať Tomovi Bohlimu. Ten však bol na medzičase šiesty a malú chvíľu tak môžeme očakávať ďalšiu zmenu.

Cieľ

V cieli máme už prvého jazdca. Je ním Lorrenzo Manzin s časom 31:17, ktorý dnešnú etapu aj otváral.

12 km

Nový najlepší čas v polovici etapy zaznamenal Američan Chad Haga. Jamesa Knoxa prekonal o viac než pol minúty.

12 km

Na konci dvanásteho kilometra máme jediný medzičas dnešnej časovky. Najrýchlejší je tam zatiaľ James Knox a nedávno ním prešiel aj Alexander Kristoff. Nór však na Brita stráca takmer pol minúty.

Peter Sagan mal pozitívny test na koronavírus a do dnešnej etapy tak bohužiaľ nevyštartuje.

Všetkým priaznivcom cyklistiky prajem pekný deň a vítam Vás pri našom online prenose z pretekov Okolo Švajčiarska. Dnes nás čaká záverečná ôsma etapa, v ktorej sa rozhodne o držiteľovi žltého dresu.

8. etapa bude časovkou v lichtenštajnskom Vaduze. Časovka je mierne zvlnená a dlhá 25,6 kilometra, čiže príležitostí na získanie rozhodujúceho náskoku bude určite dosť. Žltý dres drží Sergio Higuita o 2 sekundy pred Geraintom Thomasom a o 19 sekúnd pred Jakobom Fuglsangom

Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 14:30.