Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Cyklistika

17.06.2022 o 15:30

Denz

Champoussin

Štadión: Locarno Moosalp
Filter

Šiestu etapu pretekov Okolo Švajčiarska ovládol po tesnom závere Nico Denz. Za ním postupne finišovali aj členovia úniku Champoussin, Herrada Simmons a Masnada. Pre Denza sa jedná o celkovo tretie a zároveň aj najväčšie kariérne víťazstvo.

Lídrom celkového poradia je po odstúpení Vlasova Jakob Fuglsang pred Geraintom Thomasom a Sergiom Higuitom. Rozdiely medzi nimi sú však minimálne a o ničom teda nie je rozhodnuté.
Konečné umiestnenie Petra Sagana zatiaľ nie je jasné, keďže slovenský pretekár sa počas cieľového stúpania v hlavnej skupine neudržal. Ostáva nám teda dúfať, že to Sagan stihne v časovom limite a stihne sa predstaviť aj v ďalších etapách.

Cieľ

Za prvou päticou už prišla do cieľa skupina favoritov na celkové poradie. Z nich väčšina došla tesne za sebou a nejaké veľké rozostupy by tak medzi nimi nemali nastať.

Cieľ

Víťazom etapy sa nakoniec stáva Nico Denz, ktorý v tesnom finiši dokázal predčiť Simmonsa aj Champoussina.

0,3 km

Quinn Simmons ako prvý nastúpil a dlho krok s ním držia už iba Champoussin a Denz. Najaktívnejšiemu Masnadovi tak výhra ujde.

0,6 km

Do skupiny sa z ničoho nič dostal aj Quinn SImmons, ktorý už vyzeral byť odpísaný. Američan však pozdvihol svoje tempo a nakoniec môže zabojovať o výhru.

1 km

Pred nami je posledný kilometer a štvorica je tesne za sebou. Skupinu do záverečného šprintu povedie Masnada.

1,2 km

Fausto Masnada mal ďalšie pokusy o nástup, ale stále ho jeden zo zvyšných jazdcov dokázal ukontrolovať.

2,5 km

Herrada je napokon späť a štvorica má 2,5 km pred cieľom náskok pred hlavnou skupinou necelých 5 minút, Predošlý údaj, ktorý hovoril o troch minútach bol chybou grafiky.

3 km

Fausto Masnada sa rozhodol nastúpiť a utrhnúť zvyšok skupinky. Nakoniec však odtrhol iba Herradu, keďže Denz s Champoussinom sa ho naďalej držia. Herrada však nie je príliš ďaleko a čelnú trojicu by tak mohol dobehnúť.

3,7 km

Na čele pretekov sa nám spojili dve dvojice. Masnada s Denzom sa už spojili s Heradom a Champoussinom. Pred Simmonsom majú približne minútový náskok a víťaz tak pravdepodobne vyjde z tejto štvorice.

4,2 km

Lutsenko si dokázal vypracovať pred pelotónom náskok, ktorý má hodnotu približne 30 sekúnd.Vyraziť sa za ním rozhodli Fuglsang a Schachmann.

5,8 km

Nico Denz a Fausto Masnada si síce držia pred dvojicou prenasledovateľov stabilný náskok, ale hlavná skupina je už iba tri a pol minúty za nimi.

6,2 km

O Petrovi Saganovi momentálne nemáme žiadne správy, pretože ani kamera si ho už dlho nevybrala. Ostáva nám teda dúfať, že slovenský pretekár je niekde za hlavnou skupinou a do cieľa stihne prísť v limite.

7,9 km

Quinn Simmons sa už poriadne prepadol a najbližšími prenasledovateľmi Denza s Masnadom sú teraz s polminútovou stratou Jose Herrada a Clement Champoussin.

8,9 km

Alexey Lutsenko sa rozhodol ujsť z pelotónu a za pár stoviek metrov si už dokázal vypracovať malý náskok.

10 km

Quinn Simmons o víťazstvo pravdepodobne nezabojuje. Denz s Masnadom sa mu už totiž vzďaľuje a do cieľa ostáva ešte 10 kilometrov.

12 km

Trojica Masnada, Simmons a Denz sa stále drží pokope na čele pretekov. Ich náskok je pred ďalšou skupinkou približne dvadsať sekundový a pelotón na nich stráca 5 minút a 40 sekúnd.

13 km

Trhať sa postupne začína aj hlavná skupina. Tempo tam momentálne diktuje tím Ineos. Za jazdcami britského tímu sa snaží držať držiteľ žltého dresu Jakob Fuglsang.

14 km

Quentinovi Pacherovi sa nedarí udržať v čelnej skupinke a Francúz tak začína na prvú trojicu pomerne strácať.

15 km

Ku tejto dvojici sa nakoniec priadli aj Quinn Simmons a Fausto Masnada.
O 6 sekúnd je za nimi Pasqualon a zvyšok skupiny už začína strácať pomerne dosť.

16 km

Predná skupina sa už začína trhať. Michael Matthews z úniku odpadáva a na čele si snažia vytvoriť náskok Nico Denz a Quentin Pacher.

17 km

Úniková skupina už začala stúpať, pričom ich náskok pred posledným kopcom je 5 minút a 43 sekúnd.

23 km

Strata pelotónu sa síce znížila pod 6 minút, ale už o 5 kilometrov sa začne stúpať a uvidíme komu to z úniku najviac sadne.

26 km

Ďalšiu šprintérsku prémiu s prehľadom ovládol Michael Matthews. Austrálčan si týmto pripísal ďalšie štyri body a po etape bude novým lídrom bodovacej súťaže.
Zvyšok úniku už o body nešprintoval a nakoniec druhé miesto vyšlo pre domáceho Thalmanna a tretí bol Fausto Masnada.

33 km

Strata hlavnej skupiny narástla už na 6 minút a 45 sekúnd. Víťaz dnešnej etapy by teda mohol byť práve z úniku.

38 km

Únik práve dorazil na šprintérsku prémiu, kde si to o víťazstvo rozdali Andrea Pasqualon a Michael Matthews. Najväčšiu porciu bodov si nakoniec pripíše Austrálčan Matthews.

42 km

V doterajšom priebehu cyklisti prekonali prvé z dvoch veľkých stúpaní a na čele máme 11-člennú skupinu s náskokom vyše 6 minút. Záverečné a rozhodujúce stúpanie začne približne 18 km pred koncom.

Kvôli covidu do dnešnej etapy nenastúpil doterajší líder celkového poradia Alexander Vlasov a prvenstvo tak prebral Jakob Fuglsang. Okrem neho z pretekov odstúpilo aj ďalších 24 cyklistov, medzi ktorými sú aj Rigoberto Uran, Hugh Carty či Rui Costa.

Všetkých fanúšikov cyklistiky vítam pri dnešnom prenose z pretekov Okolo Švajčiarska. Dnes nás čaká už celkovo šiesta etapa.

V predošlom priebehu sme videli väčšinu etáp a v jednej z nich dokázal triumfovať aj Petrovi Saganovi. V ostatných etapách sa ale slovenskej hviezde príliš nedarilo, keďže sa ku stupňom víťazov príliš nepriblížil a na včerajšieho víťaza a priebežného lídra celkového poradia Vlasova stráca takmer hodinu.

Dnes nás čaká horská etapa s dvoma dlhými stúpaniami, pričom na jednom z nich budú cyklisti prichádzať do cieľa. Pretekári nastúpajú vyše 4000 metrov a Peter Sagan tak ku favoritom patriť nebude.

Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 15:30.