Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Biatlon

19.03.2022 o 12:50

Eckhoffová

Röiselandová

Štadión: Holmenkollen
Filter
  1. Marte Olsbu Röiselandová 29:55,71
  2. Tiril Eckhoffová +24.9

3. Paulína Fialková +50,5
4. Anaïs Chevalierová-Bouchetová +59
5. Denise Herrmannová +1:05,2
6. Lisa Theresa Hauserová +1:11
7. Markéta Davidová +1:19
8. Elvira Öbergová +1:29
9. Franziska Hildebrandová +1:34
10. Franziska Preussová +1:37

Stíhacie preteky žien v Osle nakoniec patria domácim Nórkam. Prvá skončila Eckhoffová a druhá Roiselandová. Prekvapivo na treťom mieste dorazila Paulína Fialková, čím si takmer na poslednú chvíľu pripísala prvé pódium v tohtoročnej sezóne.
Oproti začiatku si kvôli trochu horšej streľbe pohoršili Markéta Davidová a Jessica Jislová, no Ivona Fialková zaznamenala posun o sedem miest na 18. priečku.
24. skončila Voborníková, ale Charovátovej zas preteky nevyšli. Kvôli nevydarenej úvodnej streľbe ich nakoniec nedokončila.

Cieľ

Piata doráža Herrmannová, šiesta Hauserová a siedma je nakoniec Davidová.
Na dvanástom mieste dorazila Jessica Jislová a osemnásta priečka patrí Ivone Fialkovej.

Cieľ

Na treťom mieste doráža Paulina Fialková, ktorá si pred štvrtou Chevalierovou-Bouchetovou vytvorila takmer desaťsekundový náskok. Slovenka tak získava prvé pódium v sezóne.

Cieľ

Tiril Eckhoffová nakoniec doráža do cieľa s pomerne veľkým náskokom pred svojou krajankou Roiselandovou a Eckhoffová si tak môže užiť triumf pred domácim publikom.

9,3 km

Náskok Fialkovej sa naďalej nemení a slovenská pretekárka by tak mala doraziť do cieľa ako tretia.

8,6 km

Paulína Fialková je približne kilometer a pol pred cieľom rýchlejšia než jej francúzska súperka, keďže má už šesťsekundový náskok.

4. str

Markéta Davidová zastrieľala bez chyby a je siedma. Jislová je po chybe jedenásta, no Ivona FIalková urobila dve chyby a klesla na dvadsiate miesto.

4. str

Paulina Fialková zvládla aj štvrtú streľbu bez chyby, čo sa nepodarilo tretej Chevalierovej-Bouchetovej. Obe pretekárky boli na medzičase v tesnom závese a o treťom mieste sa tak rozhodne v samom závere.

4. str

Tiril Eckhoffová zvláda streľbu bez jedinej chyby na rozdiel od Marte Olsbu Röiselandovej a na čele tak máme možno rozhodujúcu zmenu.

7,3 km

Niečo vyše 2,5 km do konca stráca Eckhoffová na líderku necelých 15 sekúd. Tretia Chevalierová-Bouchetová je o 25 sekúnd za Eckhoffovou a Fialková na čelo stráca približne minútu.

3. str

Ivona Fialková strieľa rovnako ako jej sestra bez jedinej chyby a polepšila si už celkovo o dvanásť miest, čo znamená, že je trinásta.

3. str

Markéta Davidová naďalej strieľa jednu chybu na každej položke a patrí jej tak siedma priečka. Naopak po ďalšej nule sa na deviatu priečku posúva Jislová.

3. str

Skvelý výkon predvádza Anaïs Chevalierová-Bouchetová, ktorá po ďalšej nule sa začína približovať k Eckhoffovej.
Bezchybnú streľbu predvádza aj Paulína Fialková, ktorá je štvrtá.

3. str

S pomerne slušným náskokom prišla na prvú streľbu v stoji Marte Olsbu Röiselandová . Ta však urobila chybu, no rovnako si počínala aj Tiril Eckhoffová a náskok Roiselandovej tak ostane nezmenený.

2. str

Bezchybne sa podarilo druhú položku zastrieľať aj Jessice Jislovej a Ivone Fialkovej. Česká pretekárka poskočila na desiate miesto, zatiaľ čo Slovenka je šestnásta.

2. str

S nulou zvládli druhú streľbu Anaïs Chevalierová-Bouchetová aj Paulína Fialková. Francúzka so Slovenkou sa tak zaraďuje na priebežné tretie a štvrté miesto.
Markéta Davidová bohužiaľ spravila ďalšiu chybu a je tak šiesta v tesnom závese za Hauserovou.

2. str

Eckhoffová robí prvú chybu, zatiaľ čo Roiselandová bola presná a bude tak mať na čele slušný náskok.

2. str

Na čele jazdí dvojica Nórok, Eckhoffová a Roiselandová a spoločne prichádzajú na streľbu.

1. str

Zaváhaniu sa nevyhla ani Jessica Jislová, ktorá sa mierne prepadla na dvanáste miesto. Ivona Fialková zas zvládla svoju streľbu bez chyby a je sedemnásta.

1. str

Chybám sa nevyhli Hauserová a Davidová. Na treťom mieste je tak Anaïs Chevalierová-Bouchetová, štvrtá je Davidová a piata Herrmannová.
Hauserová sa kvôli dvom chybám prepadla až na šieste miesto a za ňou už je Paulína Fialková, ktorá zastrieľala bez chyby.

1. str

Tiril Eckhoffová zvládla prvú streleckú položku bez jediného zaváhania. V pätách však má svoju krajanku Roiselandovú, ktorá stratu znížila na 2,5 sekundy.

Štart

S menším odstupom už odštartovali Jislová, Davidová a Paulína Fialková.

Štart

Počas prvých desiatich sekúnd vybehli na trať Eckhoffová, Hauserová a Roiselandová.

Všetkým priaznivcom zimných športov a hlavne biatlonu prajem pekný deň a vítam Vás pri našom online prenose zo stíhačky žien v Osle.

Najvýhodnejšiu pozíciu na štarte bude mať Tiril Eckhoffová, ktorá ovládla včerajší šprint s náskokom siedmich sekúnd pred Hauserovou. Tretia bola Nórka Roiselandová, ktorá stratila deväť sekúnd.
Darilo sa aj československým pretekárkam, keď na štvrtom mieste prišla do cieľa Markéta Davidová, šiesta bola Jessica Jislová a ôsma Paulína Fialková. Dobrý výkon predviedla aj sestra poslednej menovanej Ivona, ktorá skončila 25. a všetkým tak budeme držať palce, aby svoje pozície ešte vylepšili

Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 12:50.