Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Zimné olympijské hry - Alpské lyžovanie

09.02.2022 o 06:45

Víťazka: Petra Vlhová (SVK)

Štadión: National Alpine Ski Centre
Filter

Ja vám v tejto chvíli ďakujem za pozornosť a prajem ešte krásny utorkový deň!

Do čítania, priatelia!

Ranný výbuch emócii pod Tatrami. Petra Vlhová sa stala olympijskou šampiónkou. Krásne sa to počúva, ešte krajšie sa to prežívalo.

Je to deviata medaila zo Zimných olympijských hier v histórii samostatnosti Slovenska, štvrtá zlatá po troch, ktoré získala v biatlone Nasťa Kuzminová a zatiaľ prvá na hrách v Pekingu 2022.

Tešme sa zo skvelého výsledku, športoví priatelia!

Preteky ešte pokračujú. V druhom kole sa predstavia slalomárky, ktoré sa síce v prvom kole neumiestnili v TOP 30, ale dokončili ho – to je špeciálna výnimka olympijských hier. V tomto momente sa náš prenos však končí.

Slzy šťastia Petry Vlhovej, ale aj druhej Kathariny Liensbergerovej, na druhej strane slzy smútku u Lena Dürrovej, ktorá nezíska medailu o sedem stotín sekundy. Stupeň víťazov doplnila skúsená Švajčiarka Wendy Holdenerová.

Sledovali sme neuveriteľný záver druhého kola. O niečo takom sme po nepodarenom prvom kole snívali. Petra Vlhová zmazala manko 72 stotín a stáva sa olympijskou víťazkou v slalome.

Poradie v cieli (TOP 10):

1. Petra Vlhová (SVK) 1:44,98

2. Katharina Liensbergerová (AUT) +0,08
3. Wendy Holdenerová (SUI) +0,12

4. Lena Dürrová (GER) +0,19
5. Andreja Slokarová (SLO) +0,22

6. Michelle Gisinová (SUI) +0,60
7. Camille Rastová (SUI) +0,77
8. Paula Moltzanová (USA) +1,20
9. Anna Swenn-Larssonová (SWE) +1,33
10. Aline Daniothová (SUI) +1,66

13. Martina Dubovská (CZE) +2,05

Nedokončili: Sara Hectorová (SWE), Mina Fürst Holtmannová (NOR), Federica Brignoneová (ITA).

1

Obrovská radosť Petry Vlhovej a celého realizačného tímu! Lena Duerrová prehajdákala celý svoj náskok, Nemka neberie ani medailu, keď je až štvrtá s odstupom 19 stotín.

1

MÁME ZLATO! MÁME ZLATO! MÁME ZLATO!

1

Na poslednom medzičase už iba 26 stotín! To bude dráma.

1

Na druhom je rozdiel už iba na hranici 56 stotín.

1

Lena Duerrová na prvom medzičase navýšila náskok na 78 stotín.

1

Boj o zlato medzi Lena Duerrovou a Petry Vlhovej. Nemka bola po prvom kole rýchlejšie o 72 stotín.

V tejto chvíli máme minimálne striebro!

2

Michelle Gisinová mala na Petru dokonca k dobru 69 stotín, ale ani to nestačilo! Švajčiarka až piata, keď premárnila celý náskok!

3

Máme bronz! Sara Hectorová strácala postupne zo svojho náskoku, no nie je to čas, ale „špicar“, ktorý Švédku vyradil z boja o medailu! Padol nám veľký kameň zo srdca a ešte to môže byť lepšie!

3

Sara Hectorová sa vrhla do toho strmhlav, Švédka vedie po polovici o 72 stotín.

Nasledovať bude už iba najlepšie trio. Petra Vlhová strácala po prvom kole na medailu 60 stotín sekundy.

4

Dostávame sa pomaly do finále. Andreja Slokarová neurobila dve tretiny trate chybu, avšak ani ona v závere neudržala nastolené tempo a je dokonca štvrtá! Slovinka na hrane životného výsledku, nakoniec je z toho strata 22 stotín.

Priebežné poradie:

1. Petra Vlhová (SVK) 1:44,98

2. Katharina Liensbergerová (AUT) +0,08
3. Wendy Holdenerová (SUI) +0,12

5

Je to stále výborné, Petru Vlhovú nepredbieha ani Wendy Holdenerová! Švajčiarka viedla celý čas, finišuje však ako tretia o dvanásť stotín sekundy.

6

Paula Moltzanová už v polovici slalomu zaostávala za Petrou o 43 stotín sekundy. Američanka riskovala, v jej prípade to však nevydalo – je z toho priebežné štvrté miesto so stratou dvanástich desatín.

7

Vydýchli sme si. Katharina Liensbergerová doťahovala po chybe zo začiatku Petru, vo finále ale prehráva o osem stotín sekundy, Rakúšanka je druhá.

8

Skvelé, Petra Vlhová živí šancu na medailu, Slovenka líderkou o 77 stotín sekundy! Druhé kolo s hodnotou 52,09 – teda najrýchlejšie, Petra sa ako prvá dostala pod súčet časov 1:45!

8

Vlhová drží tempo a pred cieľom je prvá o pol sekundy.

8

Následne ale Petra zrýchlila a vedie o 54 stotín.

8

Prvý medzičas, Slovenka stratila z náskoku šesť stotín.

8

Petra má na štarte 46 stotín sekundy k dobru na Rastovú.

Nasleduje krátka reklamná pauza a po nej príde na štart Petra Vlhová. Držme Petre palce!

Priebežné poradie:

1. Camille Rastová (SUI) 1:45,75

2. Anna Swenn-Larssonová (SWE) +0,56
3. Aline Daniothová (SUI) +0,89

9

Skvelé tempo nasadila Camille Rastová, ktorá po prvom medzičase viedla o tri desatiny sekundy. Švajčiarka zamiešala poradím na čele, keď je prvá o 56 stotín! Maximálny risk a najlepší čas druhého kola – 52:40.

10

Solídne začala Katharina Gallhuberová, ale ani ďalšia Rakúšanka nebude atakovať najvyššie pozície. Gallhuberová stratila vyše sekundu, padá dokonca aj za Dubovskú, keď je šiesta.

11

Nevydarené prvé kolo zahodila za hlavu Anna Swenn-Larssonová a vyšlo to! Skúsená Švédka ide na prvú pozíciu s časom 1:46,31, keď bola rýchlejšia o 33 stotín od Daniothovej. Hlásime aj najlepší čas druhého kola s hodnotou 52,87.

12

Nahnevaná je ale Katharina Huberová. Rakúšanka v cieli až tretia, keď zaostala o takmer tri desatiny.

13

Aline Daniothová sa nechcela uspokojiť s druhým miestom a tak v posledných bránkach zapla a aj ona bude minimálne na chvíľu prvá! Švajčiarka predbehla Bucikovú o tri stotiny.

14

Striedame líderky, do čela ide výrazným spôsobom Ana Buciková. Slovinka zdolala Dubovskú o 36 stotín.

15

Veľmi nevydarený záver Britky Charlie Guestovej. Tá takmer vypadla, avšak druhé kolo dokončila a celkovo jej patrí ôsma pozícia.

Priebežné poradie:

1. Martina Dubovská (CZE) 1:47,03

2. Thea Louise Stjernesundová (NOR) +0,45
3. Erin Mielzynská (CAN) +0,49

16

Pohľad slovenských fanúšikov sa uberal na Slovenku reprezentujúcu Česko Martinu Dubovskú. Jazda to bola parádna, od úvodu sa Dubovská pohybovala veľmi dobre… Je z toho prvé miesto a náskok 45 stotín sekundy! To by so šťastím mohla byť aj prvá desiatka.

17

Erin Mielzynská na poslednom sektore s rovnakým časom ako Stjernesundová, Kanaďanka s trochu kyslým úsmevom po pretnutí cieľovej čiary. Zámorská pretekárka prehráva boj o priebežné líderstvo o štyri stotiny sekundy.

18

Chybičky v prípade ďalšej Nórky pribúdali, až je z toho vypadnutie možno sedem sekúnd pred koncom. Mina Fürst Holtmannová dala do záveru maximálne riziko a to už bolo priveľa.

19

Veľkou radosťou v cieli oplýva Thea Louise Stjernesundová. Nórka mala 69 stotín k dobru v polovici trate, ale ani ona neudržala skvelý štart – nakoniec je ale prvá o deväť stotín.

20

Tesne pred koncom nedokončila druhé kolo Federica Brignoneová. Skúsená pretekárka sa nešpecializuje na slalom, dnes sa ale mohla pokojne umiestniť v druhej desiatke.

21

Na druhom medzičase mala náskok 72 stotín Emma Aicherová. Nemka ho ale všetok stratila a je iba o dve stotinky druhá…

22

Nechýbalo veľa a Laurence St. Germainová mohla vypadnúť už po niekoľkých bránkach. Už tretia z Kanaďaniek v druhom kole sa bleskovo dala dokopy, manko zmazala a v cieli je prvá o 29 stotín! Vo francúzštine následne posielala pozdravy domov rodičom.

23

Ali Nullmeyerová chcela vylepšiť svoje umiestenie z prvého kola, to sa však nestane. Kanaďanka od úvodu strácala zhruba dve desatiny, po finiši je to jedna desatina a tretia priečka.

24

Bolo to tesné, ale Nastasia Noensová ide minimálne na najbližšie minúty do čela. Francúzka predbehla Škanovovú o tri stotiny sekundy.

25

V druhom kole má zástupkyňu aj Marija Škanovová. Skúsená lyžiarka predviedla solídnu jazdu nielen v prvom, ale aj v tomto kole, keď ide do vedenia s časom 1:47,89 – Popovičovej nadelila 53 stotín.

26

18-ročná Zrinka Ljutićová sa radí na tretiu priečku. Chorvátka stratila na vedúcu krajanku bez jednej stotiny rovnú pol sekundu.

27

Charlotta Säfvenbergová začala dobre, najazdila si náskok desiatich stotín, avšak v cieli bola druhá o 28 stotín. Švédka by však mala byť s týmto výsledkom relatívne spokojná.

28

Ešte o stotinu horšie dopadla jedna zo štyroch Švédok v druhom kole – Elsa Fermbäcková. Severanka tak berie priebežné tretie miesto.

28

Kanaďanka Amelia Smartová sa vytrápila. Od úvodu strácala na Popovičovú, až za ňou zaostala o rovných deväť desatín sekundy.

30

Leona Popovićová udala úvodný čas druhého kola: 53,11. Chorvátka v súčte dvoch kôl dosiahla hodnotu 1:48,42.

Štart

Druhé kolo sa práve začalo.

Bude to náročné, ale nie nemožné. Strata šiestich desatín na medailu sa zdá byť veľká, avšak ako nevydarené bolo kolo prvé, tak výborné môže byť kolo druhé. Navyše, trať druhého kola stavia Petrin tréner Mauro Pini.

Držme Petre palce a verme, že medaila je stále reálna!

Petra Vlhová bude mať zase ťažkú misiu pred druhým kolom. V slalome bola najväčšou favoritkou, druhú jazdu však absolvuje z pozície číslo osem. Manko na medailovú pozíciu je na hranici šiestich desatín.

Na druhej strane je to stále lepšie ako Mikaela Shiffrinová, ktorá nedokončila prvé kolo v pondelkovom „obráku“ a ani dnes v slalome. Ráno sa nepredstaví takisto druhá zo Sloveniek, Rebeka Jančová – aj ona vypadla ešte v prvom kole.

Najrýchlejšia bola, naopak, Nemka Lena Duerrová pred Švajčiarkou Michelle Gisinovou a víťazkou obrovského slalomu Sarou Hectorovou zo Švédska. Tri pretekárky sa umiestnili v rozpätí len dvanástich stotín sekundy. Štvrtá Andreja Slokarová zo Slovinska stráca na líderku už 47 stotín.

Výsledky 1. kola:

  1. Lena Duerrová (GER) 52,17s
  2. Michelle Gisinová (SUI) +0,03
  3. Sara Hectorová (SWE) +0,12
  4. Andreja Slokarová (SLO) +0,47
  5. Wendy Holdenerová (SUI) +0,48


6. Paula Moltzanová (USA) +0,62
7. Katharina Liensbergerová (AUT) +0,66
8. Petra Vlhová (SVK) +0,72
9. Camille Rastová (SUI) +1,18
10. Katharina Gallhuberová (AUT) +1,23

11. Anna Swenn-Larssonová (SWE) +1,27
12. Katharina Huberová (AUT) +1,37
13. Aline Daniothová (SUI) +1,49
14. Ana Buciková (SLO) +1,56
15. Charlie Guestová (GBR) +1,67
16. Martina Dubovská (CZE) +1,73
17. Erin Mielzynská (CAN) +1,76
18. Mina Fürst Holtmannová (NOR) +2,02
19. Thea Louise Stjernesundová (NOR) +2,05
20. Federica Brignoneová (ITA) +2,24

21. Emma Aicherová (GER) +2,31
22. Laurence St. Germainová (CAN) +2,34
23. Ali Nullmeyerová (CAN) +2,5
24. Nastasia Noensová (FRA) +2,51
25. Marija Škanovová (BLR) +2,62
26. Zrinka Ljutićová (CRO) +2,86
27. Charlotta Säfvenbergová (SWE) +3,08
28. Elsa Fermbäcková (SWE) +3,09
28. Amelia Smartová (CAN) +3,09
30. Leona Popovićová (CRO) +3,14

33. Gabriela Capová (CZE) +3,79
38. Elese Sommerová (CZE) +4,21


Mikaela Shiffrinová (USA) DNF
Rebeka Jančová (SVK) DNF

Priebežné poradie v slalome (7/9):

1. Petra Vlhová (SVK) 660 bodov

2. Mikaela Shiffrinová (USA) 440
3. Wendy Holdenerová (SUI) 321

4. Lena Dürrová (GER) 312
5. Katharina Liensbergerová (AUT) 272
6. Ana Buciková (SLO) 191
7. Michelle Gisinová (SUI) 187

15. Martina Dubovská (CZE) 108
 

Priebežné poradie Svetového pohára (27/37):

1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1 026 bodov

2. Petra Vlhová (SVK) 1 009
3. Federica Brignoneová (ITA) 772

4. Sofia Goggiaová (ITA) 769
5. Sara Hectorová (SWE) 682
6. Corinne Suterová (SUI) 570
7. Ramona Siebenhoferová (AUT) 547

30. Ester Ledecká (CZE) 204
53. Martina Dubovská (CZE) 108

Vážení diváci, vitajte pri sledovaní druhého kola slalomu žien na Zimných olympijských hrách 2022 v čínskom Pekingu.

Druhé kolo sa začne o 06:45.

Výsledky 1. kola: :

1. Lena Duerrová (GER) 52,17s
2. Michelle Gisinová (SUI) +0,03
3. Sara Hectorová (SWE) +0,12
4. Andreja Slokarová (SLO) +0,47
5. Wendy Holdenerová (SUI) +0,48

6. Paula Moltzanová (USA) +0,62
7. Katharina Liensbergerová (AUT) +0,66
8. Petra Vlhová (SVK) +0,72
9. Camille Rastová (SUI) +1,18
10. Katharina Gallhuberová (AUT) +1,23

11. Anna Swenn-Larssonová (SWE) +1,27
12. Katharina Huberová (AUT) +1,37
13. Aline Daniothová (SUI) +1,49
14. Ana Buciková (SLO) +1,56
15. Charlie Guestová (GBR) +1,67
16. Martina Dubovská (CZE) +1,73
17. Erin Mielzynská (CAN) +1,76
18. Mina Fürst Holtmannová (NOR) +2,02
19. Thea Louise Stjernesundová (NOR) +2,05
20. Federica Brignoneová (ITA) +2,24

21. Emma Aicherová (GER) +2,31
22. Laurence St. Germainová (CAN) +2,34
23. Ali Nullmeyerová (CAN) +2,5
24. Nastasia Noensová (FRA) +2,51
25. Marija Škanovová (BLR) +2,62
26. Zrinka Ljutićová (CRO) +2,86
27. Charlotta Säfvenbergová (SWE) +3,08
28. Elsa Fermbäcková (SWE) +3,09
28. Amelia Smartová (CAN) +3,09
30. Leona Popovićová (CRO) +3,14
...
33. Gabriela Capová (CZE) +3,79
38. Elese Sommerová (CZE) +4,21

...
Mikaela Shiffrinová (USA) DNF
Rebeka Jančová (SVK) DNF