Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Olympijské hry - rýchlostná kanoistika

07.08.2021 o 03:21

Víťaz: Nemecko(Rendschmidt, Rauhe, Liebscher, Lemke)

Filter

Striebro sa síce nepodarilo obhájiť, ale Nemci a Španieli boli väčší favoriti ako slovenský štvorkajak, čo dokázali potvrdiť vo finálovej jazde. Ale aj bronz je cenný kov a na záver olympijských hier v Tokiu prináša na Slovensko veľkú radosť! S konštatovaním, že slovenská účasť na letných olympijských hrách v Tokiu bola zakončená fantastickými bronzovými medailami, sa s vami lúčim a prajem vám ešte príjemné sobotné ráno!

Takže ešte raz konečné medailové poradie, pretože to znie fantasticky. Nemecká loď v zložení Rendschimdt, Rauhe, Liebscher a Lemke získala olympijské zlato! Striebro si vybojovala španielska posádka, ktorú tvorili Craviotto, Walz, Arévalo a Germade. No a posledná účasť slovenských reprezentantov na olympijských hrách v Tokiu je pretavená v bronz zásluhou Baláža, Boteka, Vlčeka a Myšáka v K4 na 500 metrov v rýchlostnej kanoistike! Slovensko tak k zlatej medaile Štefečekovej z trapu,

strieborných Grigara v K1 vo vodnom slalome a Sabbatiniho v golfe pridáva bronzové medaily zásluhou štvorkajaku!

Austrálčania sklamali, pretože skončili až šiesty za Bielorusmi a siedmy skončili Maďari, za ktorými nasledovali Portugalci.

Slovenská štvorica skončila na bronzovej priečke s časom 1:23:534 a ruská loď na nich stratila iba 125 tisícin sekundy, takže to bolo mimoriadne tesné, ale my sa tešíme z cenného kovu a to je podstatné!

cieľ

Nemci potvrdili úlohu najväčších favoritov a v druhej polovici zdolali španielsku loď, takže došli si pre olympijské zlato s časom 1:22:219!

cieľ

Fantázia, máme bronzové medaily!

250 m

Po polovici je z toho pre našich bronzové miesto! O zlato bojuje Španielsko s Nemeckom!

Všetko je pripravené, sledujeme tretiu dráhu, v ktorej pôjde slovenská štvorica medzi Maďarmi a Španielmi!

Tak dokáže slovenský štvorkajak zabojovať o medailu? Podľa rozjazdy a semifinále by sme mohli povedať skôr áno, ale rozhodne jedna a zároveň najdôležitejšia jazda, pričom niet žiadnej opravy. Nevieme akú rezervu majú ďalší favoriti Nemci, Španieli alebo Austrálčania. My však veríme, že aj slovenskí reprezentanti majú schované eso v rukáve, ktoré im pomôže vo finále.

Vo finále mužskej K4 na 500 metrov, ktoré má naplánovaný začiatok o 5:37 stredoeurópskeho času, sa teda predstavia posádky Nemecka, Slovenska, Bieloruska, Ruska, Španielska, Austrálie, Maďarska a Portugalska! Dovtedy vám ďakujem za pozornosť a krátko pred finále sa opäť prihlásime.

Výsledky semifinále:

  1. Nemecko – 1:23,049
  2. Slovensko – 1:23,799
  3. Bielorusko – 1:24,206
  4. ROC – 1:24,340
  5. Čína – 1:24,653

  1. Španielsko – 1:24,355
  2. Austrália – 1:24,868
  3. Maďarsko – 1:24,918
  4. Portugalsko – 1:25,268
  5. Kanada – 1:25,581
cieľ

Do finále nepostupuje Kanada, pretože v súboji s portugalskou posádkou bola horšia o tri desatiny. Druhé semifinále vyhralo Španielsko pred Austrálčanmi a Maďarmi. Išlo sa však pomalšie ako v prvom semifinále, takže víťazný čas španielskej lode je iba 1:24:355, čo je v porovnaní s našimi reprezentantmi o dosť horšie a to nás samozrejme pred finále teší!

250 m

Po polovici druhého semifinále to vyzerá na boj o posledné postupové miesto medzi Kanadou a Portugalskom, pretože španielska, austrálska a maďarská loď si vybudovali väčší náskok.

Finálny čas v cieli pre slovenských reprezentantov je 1:23:799 a môžeme konštatovať, že nemecká loď ich predstihla približne o sedem desatín, čo je celkom dosť, ale s tým sa dalo počítať.

cieľ

Veľmi dobrý záver pre slovenský štvorkajak, ktorý dokázal predbehnúť Bielorusov, a tak končí na výbornom druhom mieste za nemeckými favoritmi! Finále napokon tesne ušlo Číne, ktorá už nedokázala predbehnúť Rusov ani Bielorusov.

250 m

Slováci sú na treťom mieste, pred nimi sú Nemci a Bielorusi a za sebou držia Rusov s Číňanmi!

Schyľuje sa k začiatku prvého semifinále a pozorne sledovať budeme štvrtú dráhu, v ktorej pôjdu slovenskí reprezentanti v zovretí medzi Nemcami a Bielorusmi. Tak chlapci, potešte nás postupom do finále!

V druhom semifinále by si postup mali postrážiť španielska a austrálska loď, preto sa počíta s tým, že do finále neprenikne niektorá posádka z trojice Kanada, Maďarsko a Portugalsko. Ale možné je všetko a môžeme byť svedkami aj veľkého prekvapenia, len dúfajme, že sa nestane na úkor slovenského štvorkajaku, ktorého jasným cieľom je postup do finále.

Do finále postúpia štyri lode z oboch semifinále, čo znamená, že slovenským kajakárom stačí zdolať jednu loď a bude medzi osmičkou najlepších. V prvom semifinále sú najväčší favoriti Nemci, ale slovenský štvorkajak by kľudne mohol skončiť aj na druhom mieste, pretože ruská, bieloruská a čínska loď by mali byť zdolateľné. Podstatné však bude neskončiť posledný, pretože to by znamenalo koniec akýmkoľvek nádejam na možný boj o medailu.

Prvé semifinále:

2. ROC(Spesivtsev, Anoškin, Sergeyev, Kuzakhmetov)
3. Bielorusko(Lit­vinau, Natynchyk, Fedarenka, Borykau)
4. Slovensko(Ba­láž, Botek, Vlček, Myšák)
5. Nemecko(Ren­dschmidt, Rauhe, Liebscher, Lemke)
6. Čína(Yang, Wang, Zhang, Bu)

Druhé semifinále:

2. Kanada(Matveev, de Jonge, Poulin, McTavish)
3. Maďarsko(Nádas, Béke, Csizmadia, Tótka)
4. Austrália(Tame, Fizsimmons, Stewart, Wood)
5. Španielsko(Cra­viotto, Walz, Arévalo, Germade)
6. Portugalsko(Sil­va, Ribeiro, Baptista, Varela)

Predposledný deň olympijských hier v Tokiu je v znamení posledného predstavenia slovenských reprezentantov a my dúfame v rozlúčku vo veľkom štýle. Slovenský štvorkajak v zložení Samuel Baláž, Adam Botek, Erik Vlček a Denis Myšák môže dosiahnuť veľmi dobrý výsledok, ale bude musieť nadviazať na včerajší výkon z rozjazdy. Obhajoba striebra z Ria tak zostáva stále v hre, ale najprv je potrebné zvládnuť semifinále a vo finále bude už možné čokoľvek.

Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 03:21.