Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Olympijské hry - streľba

31.07.2021 o 02:00

Filter

V konečnom zúčtovaní dosiahli finalisti zhodný počet bodov v kvalifikácii a to 148. To isté sa podarilo aj účastníkom boja o bronz, keďže Štefečeková s Vargom a Bernauová s Burrowsom nazbierali 146 bodov. Špotáková s Kovačócym končia so 144 bodmi presne v polovici, pretože obsadili ôsme miesto zo šestnástich. Ja vám pre túto chvíľu ďakujem za pozornosť, ale nezabudnite sledovať prenos Štefečekovej s Vargom zo súboja o bronz a potom aj následne vyvrcholenie v boji o zlato v disciplíne, ktorá je po prvýkrát súčasťou olympijských hier a Slovensko má šancu zapísať sa do jej histórie. Malé a veľké finále mixu v trape by malo začať približne o hodinu okolo 6:30.

Bernauová s Burrowsom ponúknutú šancu už zo svojich rúk nepustili, takže budú súpermi Štefečekovej s Vargom v boji o bronz!

Bernauová s Burrowsom sú blízko k boji o bronz, ale nemôžu chybovať v záverečných ranách. Štefečeková s Vargom boj o tretie miesto majú istý, takže šanca na medailu je reálna!

Nie to už sa nestane, v predstihu môžeme povedať, že v boji o zlato uvidíme španielsku dvojicu Galvéz a Fernandezová proti Perilliovej s Bertim zo San Marína!

Na finále to už asi stačiť nebude pre Štefečekovú s Vargom, pretože to by museli v závere dvakrát netrafiť Galvéz a Fernandézová alebo Perilliová s Bertim, aby sa mohlo ísť aspoň do rozstrelu.

Ale Smithová pridáva chybu a Štefečeková s Vargom majú istý súboj o bronz, vynikajúca správa!

Nepresný je aj Grice, takže v tejto chvíli by to bol rozstrel troch dvojíc o dve miesta do boja o bronz!

Áno, chyba prišla od Burrowsa a tak nebude mať americká dvojica viac ako 146 bodov, takže Štefečeková a Varga majú istý minimálne rozstrel!

Zatiaľ nikto zo štyroch párov, ktoré napäto sledujeme nechybuje a nevyzerá to dobre pre Štefečekovú s Vargom.

Smerujeme do veľmi napínavej koncovky, tak dúfajme, že Štefečekovej s Vargom súperi pomôžu chybami v tretej sérii, aby z toho bol boj o medailu.

Špotáková s Kovačócym končia napokon so 144 bodmi a samozrejme, že už prakticky sú bez šance na postup. Škoda troch chýb od Špotákovej v krátkom slede, pretože dlho to vyzeralo tak, že prekvapivo skončia pred Štefečekovou s Vargom. Aj tak klobúk dole, pretože pri olympijskej premiére predviedli výborný výkon.

Teda vlastne oni musia chybovať, inak by všetky tieto štyri páry skončili pred Štefečekovou s Vargom, takže by našej dvojici len veľmi tesne ušiel boj o bronz.

Je to tam, tak teraz o chvíľu budeme veľmi pozorne sledovať vedúcu španielsku dvojicu Galvezovú s Fernandézom, ktorá mala po druhej sérii o dva body viac ako Štefečeková s Vargom. Perilliová s Bertim mali iba o bod viac a boli na druhom mieste. No a na rovnakej úrovni boli Burrows s Bernauovou a Smithová s Griceom, takže by bolo dobré, ak by obidva tieto páry urobili aspoň jednu chybu.

Štefečeková s Vargom potrebujú ísť bod za bodom a pripísať si v tretej sérii 49 bodov, lebo o bod menej by už nemusel stačiť ani na boj o bronz. Samozrejme ani 146 bodov dokopy nie je žiadna istota, ale nádej by bola väčšia.

Špotáková pridáva aj tretiu, takže teraz to naozaj Kovačócymu výrazne kazí a je slabým článkom v tretej sérii.

A vzápätí druhá, takže šance Kovačócyho a Špotákovej sa znižujú, naopak Štefečeková a Varga sú na koni!

Nepresnosť Špotákovej a späť v hre sú Štefečeková s Vargom!

Celkovo piaty netrafený terč a tretí v tejto sérii pre Willetta so Scanlanovou ich posúva už asi do neriešiteľnej situácie!

Jednu chybu už má v tretej sérii aj Ju, takže Špotáková s Kovačócym je v tejto chvíli v najvýhodnejšej pozícii!

Chybuje hneď aj Scanlanová, takže austrálsky pár, ktorý po prvej sérii viedol, možno vypadáva z hry o postup!

Tretia séria začína veľmi zle, pretože Varga netrafil hneď prvý terč, ale rovnako tak aj Willett.

Čaká nás ďalšia prestávka a potom rozhodujúce posledné tretie kolo, ktoré ak by zvládli slovenské páry podobne ako druhé, tak by šanca na postup do boja o tretie miesto alebo o olympijské zlato bola veľká.

Perilliová s Bertim sa udržali na 98 bodov, takže majú dobrú východiskovú pozíciu, aby zabojovali o postup do veľkého finále. Sú na tom rovnako ako Scanlanová s Willettom.

Do hry sa vracia vďaka plnému počtu bodov v druhej sérii americký pár Burrows s Bernauovou, ktorý sa doťahuje na dve slovenské dvojice. Okrem nich sa na tejto úrovni pred poslednou sériou nachádza aj austrálsky pár Smithová s Griceom.

Španielsky pár pokračuje v prekvapení po druhej sérii, pretože zastrieľal čisto a s 99 bodmi je vo vedení.

Kazí veľmi skoro Berti a pripisuje druhú chybu pre sanmarínsku dvojicu, takže v tejto chvíli je dokonca španielska dvojica osamostatnená vo vedení.

Stále len s jednou chybou sa so sanmarínskou dvojicou drží aj španielska Fernandéz a Galvezová, čo môžeme považovať za prekvapenie.

Míňa po prvý raz dvojica zo San Marína zásluhou Perilliovej, takže celkom dobrá správa pre slovenské páry.

Teraz sa do druhej série púšťajú zvyšné páry, ktorým taktiež budeme priať pár chýb, aby sa šance našich párov zvýšili ešte viac!

Štefečeková s Vargom to však dotiahli a zároveň chyboval Ju, takže na delenom piatom mieste sú po dvoch sériách dva slovenské páry spolu s čínskym! Iba o jeden bod je pred nimi Scanlanová s Willettom, takže máme v hre o medaily do poslednej série obe dvojice, o čom sme asi ani nesnívali!

Tak veľká škoda a smola pre jednu slovenskú dvojicu, pretože Kovačócy minul vôbec prvýkrát a nebude to čistých 50.

Rovnako toľko isto v tejto chvíli chýba aj Špotákovej s Kovačócym, tak poďte!

Varga so Štefečekovou zostrelili všetkých 40 terčov, tak ešte desať a čistá druhá séria by bola na svete!

Scanlanová zapisuje druhú chybu, takže sú na tom rovnako ako Wangová s Juom, ale celkovo dve chyby majú zatiaľ aj Špotáková s Kovačócym!

Rossiová zaznamenala už päť chýb z trinástich pokusov, čo je naozaj katastrofa a dá sa povedať, že definitívne odpálila šancu na medailu talianskej dvojici.

Štefečeková s Vargom čakajú na zaváhanie súperov pred nimi, ktorými sú práve Wangová s Juom, ale aj Kovačócy so Špotákovou.

Ale Ju tiež míňa, takže Kovačócy so Špotákovou sa na nich doťahujú a sú na výbornom piatom mieste!

Vôbec prvú chybu vedúcej austrálskej dvojice zaznamenala Scanlanová, čo je veľká šanca pre čínsky pár Wangovú s Juom.

Obidva slovenské páry sú po 10 výstreloch v druhej sérii stopercentné, tak snáď im to vydrží čo najdlhšie.

Dobrá správa, pretože Rossiová minula, takže Varga so Štefečekovou poskočili na deviate miesto!

Scanlanová s Willettom odštartovali druhú sériu presnými dvoma výstrelmi, takže držíme palce hlavne slovenským dvojiciam, aby sa zlepšili v celkovom poradí.

Nasleduje prestávka zhruba 20 minút a potom sa vrátime na dôležitú druhú sériu, ktorá už môže veľmi napovedať o ambíciách dvoch slovenských párov v mixe trapu.

Aj sa im to darí, takže po kompletnej prvej sérii je Špotáková s Kovačócym na delenom siedmom mieste a Štefečeková s Vargom na delenom desiatom mieste.

Perilliová s Bertim si ide po druhé miesto po prvej sérií a mohla by byť po Scanlanovej s Willettom druhou dvojicou, ktorá trafí všetkých 50 terčov.

Jedno je však isté, že druhá séria musí byť od Štefečekovej s Vargom čistá, pretože pri tejto vyrovnanosti by každá ďalšia chyba znamenala koniec nádejam.

Štefečeková s Vargom sa v súčasnej situácii nachádzajú až na jedenástom mieste, lepšie je na tom Kovačócy a Špotáková na siedmom mieste. Ale pripomínam, že sú to stále neúplné výsledky, pretože šesť párov začalo strieľať neskôr.

San Marínska dvojica Perilliová s Bertim začala svoju sériu veľmi dobre a zatiaľ sú najlepším párom práve z tých, ktorí začali neskôr.

Orozco Diaz a Ramirez Caballerovou už dvakrát minuli, pritom majú za sebou iba pár výstrelov podobne ako Bernauová s Burrowsom, takže mexickému a americkému prásu sa začiatok vôbec nevydaril podľa predstáv a sú úplne na konci poradia.

Do hry sa dostávajú aj zvyšné páry, takže to momentálne premieša celkovým poradí.

Každý z austrálskej dvojice trafil 25 rán a všetky terce boli zostrelené, preto Willett a Scanlanová sú zatiaľ najspokojnejšou dvojicou.

Varga a Štefečeková sú zaseknutí na šiestom mieste, pretože Rossiová a de Fillipis pred nimi pokračujú bez zaváhania.

Nič sa nám nemení dlhšie na poradí, v čele sa drží Willett so Scanlanovou, druhí sú Wangová a Ju, tretie miesto patrí Semianovej a Alipovi.

Kovačócy so Špotákovou naopak stále prekvapujú a od úvodných dvoch chýb Špotákovej prešlo už veľa času, takže skvelé štvrté miesto prenefavorizovanú slovenskú dvojicu!

A vyzerá to ešte horšie, pretože Varga pridáva tretiu nepresnosť a slovenskí favoriti sú vo veľkých problémoch až na šiestom mieste!

Druhú chybu pridáva Štefečeková, takže sa s Vargom prepadávajú až za Kovačócyho so Špotákovou na piate miesto.

Scanlanová aj Willett už vystrelili 15-krát a zatiaľ sa stále nemýlili, takže nepúšťajú vedenie a Varga so Štefečekovou držia druhú pozíciu.

Špotáková s Kovačócym sú po 24 výstreloch na siedmom mieste a snažia sa dostať vyššie.

Ďalší priebeh je z pohľadu Štefečekovej a Vargu zatiaľ bezchybný, takže sa prebojovali na druhé miesto.

Tak držíme palce obom slovenský párom, ktoré sú už v akcii. Dve chyby však už zaznamenala Špotáková a raz sa pomýlil Varga, tak vo vedení sa zatiaľ nachádza austrálske duo Scanlová s Willettom.

Štartovná listina:

  1. James Willett/Laetisha Scanlanová(AUS)
  2. Matthew John Coward Holley/Kirsty Hegartyová(GBR)

3. Marián Kovačócy/Jana Špotáková(SVK)
4. Abdel Aziz Mehelba/Maggy Ashmawyová(EGY)
5. Alexey Alipov/Daria Semianová(ROC)
6. Mauro de Filippis/Jessica Rossiová(ITA)
7. Erik Varga/Zuzana Rehák Štefečeková(SVK)
8. Derrick Scott Mein/Kayle Browningová(USA)
9. Haicheng Ju/Xiaojing Wangová(CHI)
10. Gian Marco Berti/Alessandra Perilliová(SMR)
11. Shigetaka Oyama/Yukie Nakayamová(JPN)
12. Brian Burrows/Ann Madellyn Bernauová(USA)
13. Alberto Fernandéz/Fatima Galvezová(ESP)
14. Thomas Derek Grice/Penny Smithová(AUS)
15. Maxim Kabatskiy/Ekaterina Subbotinová(ROC)
16. Jorge Martin Orozco Diaz/Alejandra Ramirez Caballerová(MEX)

Formát súťaže je nasledovný. Kvalifikácie sa zúčastní 16 párov, pričom muž alebo žena vystrieľa tri série po 25 brokov, čo čaká následne aj partnera, takže maximum je možné získať v kvalifikácii 150 bodov a v tej chvíli bude súťaž pokračovať len pre štyroch najlepších, preto nás bude čakať súboj o bronz a o zlato. Neuvidíme teda žiadne semifinále, ale rovno nás bude čakať veľké finále o olympijské víťazstvo a malé finále o bronzové medaily. Pre zvyšných 12 párov sa súťaž po 150 výstreloch skončí a ich poradie určí dosiahnutý počet bodov.

Vitajte pri sledovaní kvalifikácie zmiešaných družstiev v trape, v ktorom má Slovensko šancu pridať tretiu medailu na olympijských hrách v Tokiu a zároveň Zuzana Rehák Štefečeková môže zažiť ďalšiu eufóriu po zlate z individuálnych pretekov. Dnes jej partnerom bude Erik Varga, ktorý sa po tretíkrát na olympijských hrách nedokázal prebojovať do finále v individuálnych pretekoch a skončil na 11. mieste. Spoločne vyhrali Európske hry v Baku v roku 2015 a o tri roky neskôr triumfovali v mixe na majstrovstvách sveta, okrem toho vyhrali aj dva preteky svetového pohára, a preto môžu mať v Tokiu smelé ambície. Slovensko však bude mať hneď dvojitú šancu, pretože druhou dvojicou je Marián Kovačócy a Jana Špotáková, pre ktorých to bude debut na olympijských hrách, a preto sa od nich príliš veľa nečaká, ale aj oni majú na konte pekný úspech, keďže na majstrovstvách Európy v roku 2017 im len tesne ušiel bronz. Po dva páry uvidíme v kvalifikácii aj z Ruska, Ameriky a Austrálie. Zaujímavosťou je, že Česko nebude mať zastúpenie, pretože nemá ženskú strelkyňu, ktorá by mohla vytvoriť dvojicu s čerstvým olympijským víťazom Jiřím Liptákom alebo strieborným z Tokia Dávidom Kosteleckým.

Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 02:00.