Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Olympijské hry - cestná cyklistika

24.07.2021 o 04:00

Víťaz: Richard Carapaz (Ekvádor)

Štadión: Musashinomori Park - Fuji International Speedway, Japonsko
Filter

To je odo mňa z týchto pretekov všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty.

Máme za sebou dramatické preteky v cestnej cyklistike mužov, po ktorej sa z historického zlata raduje Ekvádor, poďme ale postupne. Po štarte sa rýchlo vytvoril únik, v ktorom bolo osem cyklistov a medzi nimi i Juraj Sagan. Tento únik mal dlho výrazný náskok pred pelotónom a dostihnutý bol až zhruba 40 km pred cieľom. Potom už začal súboj hlavných favoritov, ktorí sa vo svojich útokoch striedali takmer počas celého zvyšku trate. Kľúčovým momentom pretekov bol nástup Američana Brandona McNultyho zhruba 25 km pred cieľom. K nemu sa totiž pripojil Ekvádorčan Richard Carapaz, ktorý spolu s ním postupne navyšoval náskok pred skupinou prenasledovateľov a nakoniec mu dokázal zhruba 5 km definitívne utiecť. V cieli, kam napokon prišiel s náskokom viac ako minúty si tak mohol úplne sám vychutnať, aké je to stať sa olympijským víťazom. Za ním sa bojovalo o ďalšie dve medaily, ktoré v špurte, ktorý musela rozhodnúť až cieľová fotografia, získali Wout van Aert (Belgicko) a Tadej Pogačar (Slovinsko). Ani jeden zo Slovákov dnešné preteky nedokončil, Juraj Sagan však bol výrazne vidieť v najdlhšom úniku pretekov.

Konečné poradie:

  1. Richard Carapaz (Ekvádor) 6:05:26 hod
  2. Wout van Aert (Belgicko) +1:07 min
  3. Tadej Pogačar (Slovinsko) +1:07
  4. Bauke Mollema (Holandsko) +1:07
  5. Michael Woods (Kanada) +1:07
  6. Brandon McNulty (USA) +1:07
  7. David Gaudu (Francúzsko) +1:07
  8. Rigoberto Urán (Kolumbia) +1:07
  9. Adam Yates (Spojené kráľovstvo) +1:07
  10. Maximilian Schachmann (Nemecko) +1:21

---------------------------------------------------------------
Juraj Sagan a Lukáš Kubiš (Slovensko) preteky nedokončili.

Cieľ

Postupne prichádzajú do cieľa už s pomerne výraznou stratou ďalší pretekári, ktorí z pretekov v ich priebehu neodstúpili. Môžu si tak užiť potlesk divákov na Fuji International Speedway.

Cieľ

Za nimi prichádza do cieľa Bauke Mollema (Holandsko) a prvú päticu uzatvára Michael Woods (Kanada).

Cieľ

Wout van Aert bol podľa cieľovej fotografie veľmi tesne druhý a Tadej Pogačar tretí!

Cieľ

Nikto zo skupiny prenasledovateľov sa nepokúsil v úplnom závere o únik, došlo tak k záverečnému špurtu a v ňom bola najlepšia dvojica Wout van Aert – Tadej Pogačar. Na prvý pohľad však nebolo jasné, kto prešiel cieľom ako prvý, a tak sa ešte čaká na potvrdenie.

Cieľ

Richard Carapaz zavŕšuje svoj úspešný únik a osamotene prichádza do cieľa! Pre Ekvádor tak získava historicky prvú olympijskú medailu z cestnej cyklistiky a rovno zlatú!

1 km

Carapaz sa už začína usmievať a už vie, že mu olympijské zlato neutečie. V skupine prenasledovateľov sa s pokusom o útok zatiaľ vyčkáva.

2 km

Richard Carapaz (Ekvádor) má 2 kilometre pred cieľom stále viac ako polminútový náskok a stane sa olympijským víťazom! Za ním prebieha taktický boj o ďalšie dve medaily.

3 km

Na čele skupinky prenasledovateľov sa v tejto chvíli striedajú hlavne van Aert a Pogačar. Ostatní pretekári čakajú skôr v závetrí.

4 km

Carapaz má takmer polminútový náskok a blíži sa k olympijskému zlatu. Stíha ho stále osemčlenná skupinka, v ktorej sú Wout van Aert či víťaz posledných dvoch ročníkov Tour de France Tadej Pogačar.

4,5 km

McNulty je dostiahnutý skupinou prenasledovateľov, ktorá sa okolo neho doslova prehnala. Zdá sa, že sa Američan neudrží ani tejto skupiny.

5 km

Carapaz unikol McNultymu, ktorému akoby v závere trochu došli sily. K nemu sa postupne doťahujú jazdci zo skupiny prenasledovateľov.

6 km

Na čelo stíhacej skupiny sa teraz posunul Slovinec Tadej Pogačar. Pretekári sa už blížia na cieľový okruh Fuji International Speedway, kde sa rozhodne o držiteľoch olympijských medailí.

7 km

Carapaz a McNulty sa už tiež obzerajú za seba a taktiež pridali. Ich náskok sa drží na úrovni cca 15 sekúnd.

9 km

Už len osemčlenná skupina prenasledovateľov ide úplne na doraz a dokázala stiahnuť stratu pod 20 sekúnd. Na rovinatom úseku má Carapaza a McNultyho na dohľad.

11 km

Van Aert sa pokúsil o útok, veľmi rýchlo ho ale ostatní pretekári zo skupiny prenasledovateľov zlikvidovali a opäť sa už menej početná skupina spojila.

12 km

Zdá sa, že zo skupinky prenasledovateľov vypadávajú už úplne vyčerpaní Jakob Fuglsang a Michał Kwiatkowski.

13 km

Napriek vysokému tempu, ktoré drží Wout van Aert, sa skupina prenasledovateľov stále nepribližuje Carapazovi a McNultymi. Tí už tak začínajú mať olympijské medaily na dohľad.

15 km

Zo skupinky prenasledovateľov vypadol Alberto Bettiol, ktorý má zrejme nejaký svalový problém. Náskok Carapaza s McNultym sa stále drží nad 40 sekundami.

17 km

V úniku, ktorý má náskok už viac ako 40 sekúnd sa nachádzajú Richard Carapaz (Ekvádor) a Brandon McNulty (USA). Za nimi sú v skupine prenasledovateľov Tadej Pogačar (Slovinsko), Alberto Bettiol (Taliansko), Rigoberto Uran (Kolumbia), Max Schahmann (Nemecko), Michal Kwiatkowski (Poľsko), Wout van Aert (Belgicko), David Gaudu (Francúzsko), Bauke Mollema (Holandsko), Rigoberto Uran (Kolumbia), Jakob Fuglsang (Dánsko) and Adam Yates (Spojené kráľovstvo).

18 km

Náskok vedúcej dvojice je už 36 sekúnd. Skupinka prenasledovateľov viac-menej spolupracuje, k ničomu to ale zatiaľ nevedie.

20 km

V zjazde z priesmyku Kagosaka sa náskok Carapaza s McNultym ešte zvýšil a na pretekároch v skupinke prenasledovateľov je vidieť, že začínajú v zjazde riskovať.

22 km

Carapaz s McNultym idú zatiaľ výborne a udržujú si stále náskok takmer pol minúty. Do cieľa pritom chýba už len viac ako 20 km.

23 km

V krátkom stúpaní na priesmyk Kagosaka sa náskok dvojice Carapaz – McNulty zvýšil už takmer na 30 sekúnd. Pelotón zatiaľ stratu na túto dvojicu vôbec neznižuje.

24 km

K nemu sa dokázal dotiahnuť Richard Carapaz a táto dvojica si na zhruba kilometrovom úseku vypracovať náskok už 17 sekúnd.

25 km

Van Aert a další jazdci tiež dostihli Fuglsanga, prichádza ale ďalší nástup, tentokrát v podaní Brandona McNultyho.

26 km

Pritom sa však začína trhať samotný pelotón, pretože za Fuglsangom vyrazili i Pogačar či Kwiatkowski.

28 km

Dán Jakob Fuglsang vyrazil z tejto skupin do útoku a zdá sa, že opäť bude jeho najväčším prenasledovateľom Wout van Aert, ktorý diktuje tempo na čele toho, čo zostalo z pelotónu.

30 km

Presne to sa i stalo. Do cieľa pokračuje na čele skupina 13 cyklistov a dajú sa tak očakávať ďalšie útoky.

32 km

Woods síce má pár desiatok metrov náskok v zjazde z Mikuni, skupinka prenasledovateľov je ale pomerne silná, a tak sa dá očakávať, že ho čoskoro dostihne.

33 km

Wout van Aert sa už takmer dotiahol do vedúcej skupinky, z nej ale nastúpil Michael Woods a pretekári tak budú znovu naháňať útočiaceho cyklistu.

34 km

Do vedúcej skupinky Tadeja Pogačara sa postupne dokázali dostať Richard Carapaz, Alberto Bettiol, Michał Kwiatkowski a Rigoberto Urán. Za nimi nasleduje stíhacia skupina ťahaná van Aertom.

35 km

Wout van Aert skvele pracuje na čele pelotónu a stiahol stratu na Pogačarovu skupinku na zhruba 10 sekúnd. Pritom z hlavného balíka postupne vypadávajú ďalší pretekári.

36 km

Na krátkom úseku stúpania si trojica Pogačar – Woods – McNulty vytvorila už takmer 20-sekundový náskok a pelotón, vedený hlavne Belgičanmi, tak bude musieť zareagovať.

37 km

Slovinec Tadej Pogačar vyrazil do útoku a dokázal si pred pelotónom vypracovať náskok! Za ním z hlavného balíka vyštartovali Američan Brandon McNulty a Kanaďan Michael Woods.

37 km

Z pelotónu vypadáva i Nairo Quintana či Alejandro Valverde.

38 km

Na čelo pelotónu sa posunuli Belgičania, ktorí tempo ešte viac zvýšili. Ďalším kvalitným pretekárom, ktorí mu nestačí, jen Holanďan Tom Dumoulin.

39 km

Z hlavného balíka odpadávajú aj dobrí vrchári ako je Španiel Ion Izagirre či Dán Kasper Asgreen. Vincenzo Nibali sa ešte v pelotóne drží, je však takmer cyklistom v hlavnom balíku.

40 km

Začína stúpanie na priesmyk Mikuni. Pelotón sa pri vysokom tempe Talianov začína rozpadávať a postupne z neho odpadávajú pretekári, ktorí už toho majú dnes zjavne dosť.

43 km

Taliani sa dnes zatiaľ javia ako najsilnejší tím a na čele pelotónu opäť nasadili k veľmi ostrému tempu. Pelotón sa drží viac-menej pohromade.

48 km

Evenepoel, Nibali a Dunbar ale nespolupracovali ideálne a pelotón, ktorý znovu zvýšil obrátky, ich napokon dokázal dostihnúť. O chvíľu bude minulosťou už i hlavný únik pretekov, z ktorého zostala trojica pretekárov vrátane Čecha Michaela Kukrleho.

49 km

Trojica Evenepoel – Nibali – Dunbar si za krátku chvíľu vytvorila menší náskok pred pelotónom a pomaly, ale isto, sa približuje k trojici pretekárov, ktorá na čele zostala z pôvodného úniku.

51 km

Únik vedený Carusom pelotón zlikvidoval, okamžite ale prišiel ďalší útok vedený Begičanom Remco Evenepoelom. Toho sa dokázali zachytiť Vincenzo Nibali a Ír Edward Dunbar.

52 km

Strata pelotónu už je len tesne nad jednou minútou. Z vedúcej skupinky medzitým vypadol i Juhoafričan Nic Dlamini.

53 km

Juraj Sagan nestačí tempu vedúcej skupinky a vypadáva z nej. Pred pelotónom medzitým vznikla trojčlenná skupinka zložená z Damiana Carusa (Taliansko), Mauriho Vansevenanta (Belgicko) a Wilca Keldermana (Holandsko).

54 km

Z pelotónu vyrazil dopredu Talian Damiano Caruso, ktorého sa dokázal zachytiť Belgičan Mauri Vansevenant.

56 km

Znižovanie náskoku vedúcej pätice pokračuje a pelotón stráca už len 2 minúty a 20 sekúnd.

58 km

Z pretekov medzitým odstúpil Geraint Thomas, ktorý bol po páde v priebehu pretekov poriadne doudieraný. Pelotón opäť pridal a znížil stratu na vedúcu skupinku už pod 3 minúty.

60 km

Do čela pelotónu sa opäť posunul Talian Giulio Ciccone, ktorý pracuje pre talianskeho lídra Vinceza Nibaliho.

62 km

Na okruhu, kde bude cieľ, už je i pelotón. Cyklistov dnes ešte čaká stúpanie na priesmyk Mikuni, druhé krátke stúpanie na priesmyk Kagosaka a následný zjazd do cieľa.

65 km

Vedúca skupinka prešla po motoristickom okruhu Fuji International Speedway, kde bude cieľ olympijských pretekov. Jej náskok sa po výraznom zvýšení tempa pelotónu znížil na zhruba 4 minúty.

67 km

Tempo pelotónu a vedúcej skupinky je teraz prakticky rovnaké a náskok vedúcej pätice sa tak ustálil na zhruba 4 a pol minútach.

70 km

Skupinky, na ktoré sa pelotón v zjazde roztrhal, sa spojili. Hlavný balík stráca na vedúcu skupinku, v ktorej sa stále nachádza i Juraj Sagan, 4 a pol minúty.

73 km

Počet cyklistov v pelotóne výrazne klesol, dokázal sa ale doňho vrátiť Alejandro Valverde, ktorý z neho vypadol pri stúpaní na horu Fudži.

78 km

Pelotón sa v zjazde trochu roztrhal a po tom, čo klesol do údolia, opäť znižuje náskok vedúcej skupinky. Ten teraz dosahuje zhruba 4 a pol minúty.

80 km

Na čele sa s náskokom takmer 5 minút stále nachádza pätica cyklistov:

  • Nic Dlamini (Juhoafrická republika)
  • Michael Kukrle (Česko)

- Juraj Sagan (Slovensko)

  • Polychronis Tzortzakis (Grécko)
  • Orluis Aular (Venezuela)
82 km

V zjazde sa strata pelotónu na vedúcu skupinku ustálila zhruba na 5 minútach.

84 km

Aj pelotón už prešiel vrcholom hory Fudži, a tak, ako cyklisti v úniku, aj jazdci hlavného balíka sa teraz nachádzajú v zjazde do údolia, kde po rovinatom úseku bude nasledovať stúpanie na priesmyk Mikuni.

90 km

Pätica cyklistov v úniku už prešla vrcholom hory Fudži, jej náskok ale klesol zhruba na 5 minút a ak bude pelotón pokračovať v tempe, ktoré teraz diktujú hlavne Taliani, tak sa ich sólová jazda stane čoskoro minulosťou.

92 km

Giulio Ciccone na čele pelotónu nastavil také tempo, že z pelotónu odpadol Čech Zdeněk Štybar či Španiel Alejandro Valverde. Početne sa pelotón teraz poriadne prerieďuje.

95 km

Na čele pelotónu teraz pracujú Taliani, ktorí ešte viac zvýšili už pomerne vysoké tempo hlavného balíka. Náskok vedúcej skupinky klesol už takmer na 7 minút.

99 km

Lukáš Kubiš prestáva stačiť tempu pelotónu a pomaly odpadáva z hlavného balíka. Spolu s ním sa za pelotónom ocitol i obhajca olympijského zlata z Ria Greg Van Avermaet. Náskok vedúcej skupinky navyše po dlhej dobe klesol pod 10 minút a pri tempe pelotónu sa dá očakávať jeho ďalšie znižovanie.

101 km

Tempo pelotónu sa pri stúpaní na horu Fudži ešte viac zvýšilo a niektorí slabší vrchári už naň začínajú doplácať. Náskok vedúcej skupinky sa už znížil pod 11 minút.

103 km

Náskok cyklistov v úniku začína výraznejšie klesať až pri výjazde na horu Fudži. Pelotón veľmi rýchlo znížil svoju stratu o minútu a pol na úroveň cca 12,5 minúty.

105 km

Cyklisti v úniku (vrátane Juraja Sagana) začali stúpanie na horu Fudži. Toto stúpanie je dlhé 14,5 km s priemerným sklonom 6%. Maximálny sklon je 9,4 % v poslednej tretine kopca.

108 km

Na čele pelotónu pracujú silné tímy ako Belgicko či Slovinsko, tempo hlavného balíka sa ale stále príliš nezvyšuje. Pelotón znižuje stratu na vedúcu skupinku len po sekundách.

114 km

Stále žiadna zmena v priebehu pretekov. Pelotón síce trochu pridal a jeho strata na vedúcu skupinku sa znížila takmer na 14 minút, zrejme ale stále necítia tímy z úniku potrebu výraznejšie zvyšovať tempo.

120 km

Vedúca skupinka je už v údolí po zjazde z priesmyku Kagosaka. V tejto chvíli má náskok takmer 15 minút.

122 km

Technické problémy mal teraz Francúz Guillaume Martin, ktorý si za pelotónom musel vymeniť bicykel.

124 km

Na trati sa v týchto chvíľach vlastne nič nedeje, pretekári navyšujú budú o chvíľu prechádzať občerstvovacou­ zónou.

129 km

Azerbajdžanský cyklistika Elčin Asadov, ktorý ako prvý odpadol z úniku, je práve dostihnutý pelotónom.

132 km

Vedúca skupinka s Jurajom Saganom má pred pelotónom náskok 15 minút. Pretekárov teraz čaká zjazd do údolia a potom dlhé stúpanie na slávnu horu Fudži.

133 km

Pätica pretekárov v úniku dobre spolupracuje a naďalej si udržuje výrazný náskok pred peletónom. Ten postupne zvyšuje svoje tempo.

136 km

Cyklisti v úniku už stúpajú na priesmyk Kagosaka. Jedná sa o stúpanie dlhé 2,2 km s pomerne pravidelným sklonom – v priemere 4,8 % a maximálne 5,4 %.

138 km

Tristan De Lange, ktorý unikol pelotónu, bol po niekoľkých kilometroch dostihnutý pelotónom a nakoniec nestačil ani jeho zvýšenému tempu a vypadol z neho.

140 km

V úniku sa v tejto chvíli nachádza pätica cyklistov:

  • Nic Dlamini (Juhoafrická republika)
  • Michael Kukrle (Česko)

- Juraj Sagan (Slovensko)

  • Polychronis Tzortzakis (Grécko)
  • Orluis Aular (Venezuela)
148 km

Vedúca pätica vrátane Juraja Sagana a Čecha Michaela Kukrleho už má za sebou stúpanie na Doši a čaká ju zhruba 15 km dlhá zvlnená pasáž, zakončená krátkym stúpaním na priesmyk Kagosaka.

153 km

Tempu vedúcej skupinky medzitým prestal stačiť cyklista z Burkiny Faso Paul Daumont a i Rumun Eduard-Michael Grosu. Na čele je tak už len 5 pretekárov.

154 km

Z pelotónu vyštartoval dopredu Tristan De Lange (Namíbia), ktorý si postupne vypracoval zhruba dvoj minútový náskok pred hlavným balíkom.

159 km

Do čela pelotónu sa postupne posunuli Slovinci, ktorí sa tam striedajú hlavne s Belgičanmi. Únik ale naďalej navyšoval svoj náskok až na 19 minút pred pelotónom.

171 km

Stúpanie na Doši si už vo vedúcej skupinke začalo vyberať svoju daň. Tempu nestačil reprezentant Azerbajdžanu Elčin Asadov, na čele sa tak nachádza skupinka už len siedmich cyklistov.

183 km

Pelotón opäť trochu spomalil a náskok osemčlenného úniku, v ktorom je i Juraj Sagan znovu výrazne vyskočil, tentokrát až takmer na 13 minút. Pretekári sa už dostali do hornatejšieho terénu.

196 km

Preketári prešli pomerne rovinatú úvodnú pasáž trate. Na čele pelotónu sa striedajú silné tímy, hlavne Belgicko, Francúzsko, Španielsko a Taliansko a strata hlavného balíka na vedúcu skupinku sa drží okolo ôsmich minút.

212 km

V čelnej skupinke sa nachádzajú:

  • Nic Dlamini (Juhoafrická republika)
  • Michael Kukrle (Česko)

- Juraj Sagan (Slovensko)

  • Eduard-Michael Grosu (Rumunsko)
  • Polychronis Tzortzakis (Grécko)
  • Orluis Aular (Venezuela)
  • Elčin Asadov (Azerbajdžan)
  • Paul Daumont (Burkina Faso)


Náskok tejto skupinky pred pelotónom postupne narástol až takmer na 9 minút.

227 km

Hneď od štartu došlo k prvým pokusom o únik, ktorý skončil odtrhnutím skupinky ôsmich cyklistov od pelotónu. Únik, do ktorého sa dostali aj Juraj Sagan a Čech Michael Kukrle, si rýchlo vytvoril viac ako minútový náskok.

Dobré ráno, vitajte ešte raz pri on-line prenose z individuálnych pretekov mužov v cestnej cyklistike na Olympiáde 2020 v Tokiu. Poďme si na začiatok v krátkosti pripomenúť doterajší priebeh pretekov.

Zlatí medailisti z posledných olympiád

2000 – Jan Ullrich (Nemecko)
2004 – Paolo Bettini (Taliansko)
2008 – Samuel Sánchez (Španielsko)
2012 – Alexandr Vinokurov (Kazachstan)
2016 – Greg Van Avermaet (Belgicko)

Slováci na štarte

V týchto pretekoch uvidíme dvoch slovenských cyklistov – Juraja Sagana (Bora-Hansgrohe) a Lukáša Kubiša (Dukla Banská Bystrica).

Hlavní favoriti

Hlavnými favoritmi na víťazstvo sú zrejme dvaja Slovinci – Tadej Pogačar a Primož Roglič. Prvý z nich ide do týchto pretekov už ako dvojnásobný víťaz Tour de France, naopak Roglič ako víťaz posledných dvoch Vuelt musel v priebehu tohtoročnej Tour de France odstúpiť, takže jeho zdravotný stav je otázny. Taktiež je otázkou, ako budú rozložené pozície v slovinskom tíme – či bude vopred určený líder alebo sa rozhodne podľa aktuálnej situácie na trati.

Favoritov môžeme nájsť i v belgickom tíme. Obhajca zlata z poslednej olympiády v Riu Greg Van Avermaet je síce na štartovej listine, kandidátmi na medailu sú ale tentokrát skôr jeho kolegovia Remco Evenepoel a Wout van Aert. Na štarte nechýba ani tretí pretekár z poslednej Tour de France Richard Carapaz (Ekvádor), Adam Yates (Spojené kráľovstvo), Alejandro Valverde (Španielsko) či Bauke Mollema (Holandsko).

Trať

Organizátori Olympijských hier pripravili pre cyklistov veľmi náročnú trať, ktorá je vhodná skôr pre vrchárov či klasikárov. Na trati dlhej 234 kilometrov sa nachádza päť stúpaní. Úvodných 75 km prinesie zvlnený profil a dlhý postupný výjazd na základňu prvého z piatich väčších stúpaní – cestu Doši (5,9 km, sklon 5,7 %) – ktorej vrchol príde po zhruba 80 km. Následne prejdú cyklisti 20 kilometrov na náhornej plošine v nadmorskej výške nad 1000 m. n. m. a potom príde prvé z dvoch krátkych stúpaní na priesmyk Kagosaka.

Po priesmyku Kagosaka príde 10-kilometrový zjazd do údolia a z neho začne stúpanie na slávnu horu Fudži. Stúpanie na Fudži Sanroku je najdlhšie na trati – 14,3 km so sklonom v priemere zhruba 6 %. Po zjazde z tohto kopca príde pomerne rovinatý úsek, po ktorom príde po cca 200 km od začiatku trate stúpanie na priesmyk Mikuni. To je síce dlhé len 6,5 km, priemerný sklon však má 10,6 % a štvorkilometrový úsek má v priemere sklon dokonca 12 %. Po ňom bude nasledovať druhé krátke stúpanie na priesmyk Kagosaka a z neho už len zjazd do cieľa olympijských pretekov.

Vitajte pri on-line prenose z individuálnych pretekov mužov v cestnej cyklistike na Olympijských hrách. Prenos začína o 6:30.

Konečné poradie:
1. Richard Carapaz (Ekvádor) 6:05:26
2. Wout van Aert (Belgicko) +1:07 min
3. Tadej Pogačar (Slovinsko) +1:07
4. Bauke Mollema (Holandsko) +1:07
5. Michael Woods (Kanada) +1:07
6. Brandon McNulty (USA) +1:07
7. David Gaudu (Francúzsko) +1:07
8. Rigoberto Urán (Kolumbia) +1:07
9. Adam Yates (Spojené kráľovstvo) +1:07
10. Maximilian Schachmann (Nemecko) +1:21
---------------------------------------------------------------
Juraj Sagan a Lukáš Kubiš (Slovensko) preteky nedokončili.


Štartová listina:
Belgicko
1 Greg Van Avermaet
2 Tiesj Benoot
3 Remco Evenepoel
4 Wout van Aert
5 Mauri Vansevenant

Slovinsko
6 Tadej Pogačar
7 Jan Polanc
8 Primož Roglič
9 Jan Tratnik

Francúzsko
10 Remi Cavagna
11 Benoît Cosnefroy
12 Kenny Elissonde
13 David Gaudu
14 Guillaume Martin

Španielsko
15 Omar Fraile
16 Jesús Herrada
17 Gorka Izagirre
18 Jon Izagirre
19 Alejandro Valverde

Spojené kráľovstvo
20 Tao Geoghegan Hart
21 Geraint Thomas
22 Simon Yates
23 Adam Yates

Taliansko
24 Alberto Bettiol
25 Damiano Caruso
26 Giulio Ciccone
27 Gianni Moscon
28 Vincenzo Nibali

Holandsko
29 Tom Dumoulin
30 Yoeri Havik
31 Wilco Kelderman
32 Bauke Mollema
33 Dylan van Baarle

Kolumbia
34 Esteban Chaves
35 Sergio Higuita
37 Nairo Quintana
38 Rigoberto Urán

Austrália
40 Luke Durbridge
41 Lucas Hamilton
42 Richie Porte

Dánsko
43 Kasper Asgreen
44 Jakob Fuglsang
45 Michael Valgren
46 Christopher Juul-Jensen

Nemecko
47 Nikias Arndt
48 Emanuel Buchmann
49 Simon Geschke
50 Maximilian Schachmann

Švajčiarsko
51 Marc Hirschi
52 Stefan Küng
53 Gino Mäder
54 Michael Schär

Portugalsko
55 João Almeida
56 Nelson Oliveira

Írsko
57 Edward Dunbar
58 Daniel Martin
59 Nicolas Roche

Ekvádor
60 Richard Carapaz
61 Jhonatan Narvaez

Rusko
62 Pavel Sivakov
63 Alexandr Vlasov
64 Ilnur Zakarin

Nórsko
65 Tobias Foss
66 Markus Hoelgaard
67 Tobias Halland Johannessen
68 Andreas Leknessund

Poľsko
69 Maciej Bodnar
70 Michał Kwiatkowski
71 Rafał Majka

Nový Zéland
72 George Bennett
73 Patrick Bevin

Juhoafrická republika
74 Stefan de Bod
75 Nicholas Dlamini
76 Ryan Gibbons

Kanada
77 Guillaume Boivin
78 Hugo Houle
79 Michael Woods

Česko
80 Michael Kukrle
81 Michal Schlegel
82 Zdeněk Štybar

Rakúsko
83 Patrick Konrad
84 Gregor Mühlberger
85 Hermann Pernsteiner

USA
86 Lawson Craddock
87 Brandon McNulty

SLOVENSKO
88 Juraj Sagan
89 Lukáš Kubiš


Kazachstan
90 Dmitrij Gruzdev
91 Alexej Lucenko
92 Vadim Pronskij

Ukrajina
93 Anatolij Budiak

Estónsko
94 Tanel Kangert
95 Peeter Pruus

Eritrea
96 Amanuel Gebreigzabhier
97 Merhawi Kudus

Lotyšsko
98 Krists Neilands
99 Toms Skujinš

Luxembursko
100 Kevin Geniets
101 Michel Ries

Bielorusko
102 Alexandr Riabušenko

Alžírsko
103 Azzedine Lagab
104 Hamza Mansúri

Rumunsko
105 Eduard-Michael Grosu

Litva
106 Evaldas Šiškevičius

Maďarsko
107 Attila Valter

Grécko
108 Polychronis Tzortzakis

Panama
109 Cristofer Jurado

Mexiko
110 Eder Frayre

Japonsko
111 Jukija Araširo
112 Narijuki Masuda

Guatemala
113 Manuel Rodas

Rwanda
114 Moise Mugisha

Namíbia
115 Tristan De Lange

Venezuela
116 Orluis Aular

Turecko
117 Onur Balkan
118 Ahmet Örken

Chorvátsko
119 Josip Rumač

Burkina Faso
120 Paul Daumont

Čína
121 Žuej-tung Wang

Irán
122 Saíd Safarzadeh

Argentína
123 Eduardo Sepulveda

Uzbekistan
124 Muradjan Chalmuratov

Maroko
125 Mohcine El Kouraji

Kostarika
126 Andrey Amador

Azerbajdžan
127 Elčin Asadov

Peru
128 Royner Navarro

Taiwan
129 Čchun Kai Feng

Hongkong
130 Hiu Fung Čoj