Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Spoločenské udalosti

25.03.2021 o 20:30

Víťaz: Milan Škriniar

Filter

To je z dnešného galavečera v Senci všetko a s konštatovaním, že stopér Interu Miláno Milan Škriniar obhájil svoje prvenstvo v ankete Futbalista roka, sa s vami lúčim a prajem vám príjemný zvyšok štvrtkového večera!

Na záver sa Milan Škriniar poďakoval všetkým a zaželal si, aby sa čo najskôr mohli vrátiť diváci na štadióny.

Napokon je to Milan Škriniar, ktorému sa tak podarilo obhájiť víťazstvo z minulého roka! Pre Juraja Kucku je strieborné miesto zatiaľ v tejto ankete najlepšie umiestnenie, čím prekonal tretie miesta z uplynulých rokov.

Na pódium už prišli Juraj Kucka a Milan Škriniar, o chvíľu sa jeden z nich stane futbalistom roka za uplynulý rok. Ťažko povedať, ktorý z nich by si ju zaslúžil viac, ale obidvaja sú zaslúžene na popredných miestach.

Tréner reprezentácie Tarkovič prišiel za Hamšíka prevziať ocenenie a vyslovil nádejné slová, že sa Marek čoskoro vráti po zranení do zápasového diania.

Na bronzovej priečke končí rekordér tejto ankety Marek Hamšík, ktorý je už novou posilou IFK Goteborg.

Takže je isté, že futbalistom roka sa stane niekto z trojice Juraj Kucka, Milan Škriniar a Marek Hamšík.

Šieste miesto patrí už v súčasnosti hráčovi Kolínu Ondrejovi Dudovi a piaty je ďalší brankár Martin Dúbravka. Trochu prekvapivo na „zemiakovom“ mieste umiestnil krajný obranca Herthy Berlín Peter Pekarík.

Pred ním sa umiestnili stopér Mallorcy Martin Valjent a iba ôsmy je Martin Škrtel. Na siedmom mieste je brankár Fulhamu Marek Rodák.

A už sa presúvame do poslednej a najdôležitejšej kategórie futbalista roka. Na desiatom mieste končí Patrik Hrošovský.

Za Jaroslava Polláka preberie cenu dcéra a zvyšné veľké mená slovenského futbalu prišli na pódium osobne. Medzi nimi je okrem futbalistov aj slávny rozhodca Vojtech Christov, ktorý si zobral na starosť príhovor.

Ďalších päť legiend pribúda do siene slávy: Jaroslav Pollák(In memoriam), Ľudovít Cvetler, Vojtech Christov, Stanislav Jarábek a Jozef Móder.

Najprv tréner Ján Kocian vzdal pamiatku v krátkom príhovore Jozefovi Venglošovi a následne bol vyhlásený za najlepšieho trénera Vladimír Weiss starší, ktorý sa s Gruzínskom neprebojoval na EURO, pretože prehral v baráži proti Severnému Macedónsku a to znamenalo jeho koniec na lavičke gruzínskej reprezentácie.

Po prestávke sa dostávame k spomienke na trénerskú legendu Jozefa Vengloša, ktorá nás len nedávno opustila vo veku 84 rokov a je po ňom pomenované aj ocenenie pre najlepšieho trénera.

Ocenenie fanúšikov vyhráva Milan Škiriniar, takže naprázdno z dnešného večera neodíde, ale či sa stane aj futbalistom roka podľa novinárov a odborníkov nie je v tejto chvíli isté.

Každopádne v tejto pätici legiend má dominanciu Spartak Trnava, pretože fantastické kariéry Ladislava Kunu aj Jozef Štibrányiho sú spojené s týmto tradičným slovenským klubom.

Jozef Jankech a Joze Štibrányi si prišli na pódium pre ocenenie osobne, za Ladislava Kunu a Ladislava Pavloviča prišli prevziať ich synovia a Alexander Horváth sa bohužiaľ nenachádza na Slovensku.

Do siene slávy pribúdajú: Ladislav Kuna(In memoriam), Ladislav Pavlovič(In memoriam), Alexander Horváth, Jozef Štibrányi a Jozef Jankech.

Po prestávke a ďalšej hudobnej vsuvke nás čaká uvedenie veľkých mien slovenského futbalu do siene slávy.

V uplynulej sezóne nastúpil Strelec vo dvanástich zápasoch, v ktorých štyrikrát skóroval a treba dodať, že má stále len 19 rokov, takže ho zaslúžene zaradil jeden z popredných francúzskych denníkov medzi 50 najtalento­vanejších juniorov sveta.

Dávid Strelec aj trochu prekvapivo poráža Róberta Boženíka, takže talent Slovana Bratislava, ktorý už nastupuje za belasých pravidelne, sa stáva držiteľom ceny Petra Dubovského.

Presúvame sa už do kategórie najlepšieho hráča do 21 rokov, ktorú bude vyhlasovať aj pani Dubovská.

Víťazom sa tak stáva brankárka AC Miláno Mária Korenčiová, ktorá v uplynulej sezóne zaznamenala veľa dôležitých zákrokov, a preto zaslúžene vyhráva túto cenu.

Dominika Škovránková, ktorá túto anketu vyhrala už viackrát, dnes nezvíťazí a skončí na striebornej priečke.

Patrícia Hmírová, ktorá momentálne pôsobí v poľskej lige obsadila tretie miesto.

Po predstavení novej pesničky od Peter Bič Projectu sa už pustíme do nominácie prvých troch futbalistiek.

Slávo Jurko najprv oznámil zvyšné pozície od tretieho miesta. Poradie je nasledovné po sčítaní všetkých hlasov: 4. Alexandra Bíróová (SKN St. Pölten) 128 b., 5. Mária Mikolajová (SKN St. Pölten)117, 6. Diana Bartovičová (Slavia Praha) 101, 7. Jana Vojteková (SC Freiburg) 61, 8. Patrícia Fischerová (Czarny Sosnowiec) 53, 9. Laura Žemberyová (Slavia Praha) 42, 10. Dominika Koleníčková (1. FC Saarbücken) 32.
Celkovo bodovalo 23 futbalistiek

Môžeme sa pustiť do prvej kategórie a tou je vyhlásenie futbalistky roka.

Ako však poznamenal, získaný bod môže byť na konci kvalifikácie považovaný za veľmi dôležitý, aj keď v tejto chvíli sa nám javí ako strata. Avšak musíme si pripomenúť veľký úspech minulého roka a tým je postup na EURO, ktoré sa pre pandémiu odložilo na tento rok.

Moderátor Slávo Jurko odštartoval začiatok 28. ročníka ankety Futbalista roka, pričom na úvod spomenul včerajší nešťastný výsledok našej reprezentácie proti Cyprusu.

Do najlepšej desiatky sa dostali iba hráči zahraničných súťaží, takže v nej nenájdeme ani jedného hráča Fortuna ligy. Samozrejme v Top 10 nechýba rekordér v počte víťazstiev Marek Hamšík, ktorý túto anketu ovládol osemkrát alebo Martin Škrtel, ktorý je so štyrmi víťazstvami druhý najúspešnejší. Iba títo dvaja hráči vyhrávali od roku 2007 až po minulý rok, keď zastavil ich hegemóniu Milan Škriniar.

Kandidáti na cenu Petra Dubovského
Róbert Boženík (Feyenoord Rotterdam)
Dávid Strelec (Slovan Bratislava)

Kandidáti na cenu Jozefa Vengloša
Ján Kozák ml. (Slovan Bratislava)
Pavol Staňo (MŠK Žilina)
Vladimír Weiss (reprezentácia Gruzínska)

Kandidátky na najlepšiu futbalistku roka:
Patrícia Hmírová (GKS Leczna)
Mária Korenčiová (AC Miláno)
Dominika Škorvánková (Montpellier/Bayern Mníchov)

Kandidáti na futbalistu roka:
Martin Dúbravka (Newcastle United)

Ondrej Duda (Hertha Berlín)

Marek Hamšík (Talien Ifang)

Patrik Hrošovský (KRC Genk)

Juraj Kucka (AC Parma)

Peter Pekarík (Hertha Berlín)

Marek Rodák (FC Fulham)

Milan Škriniar (Inter Miláno)

Martin Škrtel (Basaksehir Istanbul)

Martin Valjent (RCD Mallorca)

Dnes večer sa dozvieme meno najlepšieho slovenského futbalistu za rok 2020, pričom víťazstvo bude obhajovať stopér Interu Miláno Milan Škriniar. Anketu tradične organizuje Slovenský futbalový zväz spoločne s denníkom Pravda a tohtoročné vyhlasovanie cien sa uskutoční v hoteli Senec za prítomnosti obmedzeného počtu ľudí, avšak kvôli platným pravidlám pre pandémiu, bez prítomnosti širšej verejnosti. Okrem toho sa dozvieme aj meno držiteľa ceny Petra Dubovského pre najlepšieho hráča do 21 rokov aj meno víťaza ceny Jozefa Vengloša pre najlepšieho trénera, v neposlednom rade aj meno futbalistky roka. Jeden víťaz však je už známy aj pred dnešným vyhlasovaním cien, keďže za najlepšieho hráča Fortuna ligy bol už vopred vyhlásený maďarský stredopoliar Dunajskej Stredy Zsolt Kalmár, ktorý predbehol Dominika Greifa a Davida Hrnčára.

Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 20:30.