Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Zjazdové lyžovanie - 2. kolo

20.03.2021 o 13:30

Víťazka: Katharina Liensbergerová (AUT)

2. Mikaela Shiffrinová (USA 3.Michelle Gisinová (SUI)

Filter

Boli sme svedkami posledného slalomu v tejto sezóne. Jej víťazkou a zároveň držiteľkou malého glóbusu za túto disciplínu sa stala Katharina Liensbergerová z Rakúska! Druhé miesto dnes berie Mikaela Shiffrinová z USA a tretie miesto dnes získala Michelle Gisinová zo Švajčiarska.

A teraz to hlavné. Novou najlepšou lyžiarkou na svete, držiteľkou veľkého glóbusu a kráľovnou tejto sezóny sa stáva Petra Vlhová zo Slovenska!!! Je tu historický úspech nie len pre slovenské lyžovanie, ale aj pre slovenský šport! BRAVÓ PETRA, už teraz ďakujeme za krásnu sezónu a posielame veľkú gratuláciu!

Zajtra je u žien ešte na programe obrovský slalom, do ktorého Petra pôjde ako celková víťazka tejto sezóny. Budeme jej držať palce, aby sa jej darilo a môžu to byť pre ňu krásne preteky. Mužov zajtra čaká slalom.

Ďakujem za pozornosť, prajem ešte pekný deň!

Konečné poradie po 2. kole:

  1. Katharina Liensbergerová (AUT) 1:49,77
  2. Mikaela Shiffrinová (USA) +1,24
  3. Michelle Gisinová (SUI) +1,95


4. Kristin Lysdahlová (NOR) +1,99
5. Sara Hectorová (SWE) +3,11
6. Petra Vlhová (SVK) +3,15
7. Paula Moltzanová (USA) +3,35
8. Andreja Slokarová (SLO) +3,36
9. Martina Dubovská (CZE) +3,57
10. Nastasia Noensová (FRA) +3,59

11. Laurence St. Germainová (CAN) +3,85
12. Katharina Gallhuberová (AUT) +3,86
13. Chiara Mairová (AUT) +3,92
14. Lena Dürrová (GER) +4,05
15. Camille Rastová (SUI) +4,11
16. Ana Buciková (SLO) +4,27
17. Federica Brignoneová (ITA) +4,38
18. Kristina Riisová-Johannessenová (NOR) +4,89
19. Sophie Mathiouová (ITA) +6,89

Katharina Huberová (AUT) DNF
Irene Curtoniová (ITA) DNF

Druhé kolo slalomu žien sa práve skončilo!

1

Rakúska reprezentantka aj po menšom zaváhaní v úvode navýšila svoj náskok a držala si ho nad jednu sekundu. Liensbergerová zvládla ideálne aj záver trate, zdolala Shiffrinovú 1.24 sekundy a spečatila tak svoje dnešné víťazstvo a aj zisk malého glóbusu za slalom!

1

Zostáva posledné meno! Katharina Liensbergerová z Rakúska!

2

Prekvapením druhého kola bola Kristin Lysdahlová z Nórska, keďže skončila vysoko na druhom mieste! Nórka začala lepšie ako Američanka a svoj náskok navýšila. Aj ona však pokazila záver a je predbežne na 3. mieste.

3

A je tu trojica najlepších po prvom kole! Američanka Mikaela Shiffrinová začala agresívne, aj keď štart nebol až tak ideálny. V závere to vypadalo, že takmer vypadne, ale ustála to a s náskokom 71 stotín ide na predbežné líderskú pozíciu!

4

Kanaďanka Laurence St. Germainová začínala prvé kolo a skončila po ňom na štvrtom mieste. Teraz začala hneď v úvode veľmi nepresne a Gisinovú zdolať nedokázala. V cieli je na predbežnom 8. mieste, s čím spokojná nemôže byť.

5

Po novej najlepšej lyžiarke na svete sa na trať dostala Michelle Gisinová zo Švajčiarska. Práve ona veľmi dlho bola hlavnou prenasledovateľkou Vlhovej, druhé kolo bolo teraz z jej strany úspešné a predbežne je na prvom mieste s obrovskou radosťou!

6

Slovenská reprezentantka teraz úvod trate zvládla, ale bol to pomalší začiatok oproti Švédke! Napokon tesný súboj do cieľa jej nevyšiel, končí až na druhom mieste a tak malý glóbus nezíska!

PETRA VLHOVÁ sa však stáva víťazkou veľkého glóbusu, v tejto sezóne je najlepšou lyžiarkou na svete! Najlepšia lyžiarka na svete pochádza zo SLOVENSKA! BRAVÓ PETRA!!!

6

A už dávajme pozor! Na trať ide Petra Vlhová, držíme všetky palce, aby sa jej darilo lepšie ako v prvom kole!

7

Jediná Švédka v druhom kole je Sara Hectorová. Celkovo v slalome Švédsko v tejto sezóne nemala takú líderku, ktorá by ohrozovala pódiové umiestnenia. Hectorová začala dobre a aj po malej chybe držala náskok a v cieli zdoláva Moltzanovú o 24 stotín a v slalome to dnes bude jej najlepší výsledok v kariére!

8

Po krátkej prestávke sa pokračuje ďalej a na trať sa dostala americká reprezentantka Paula Moltzanová. Jej špecialitou sú paralelné disciplíny, postupne sa však dostáva vyššie aj v individuálnych disciplínach. Až do cieľa to bol veľký súboj o líderskú pozíciu a Moltzanová o stotinu zdoláva Slokarovú!

Predbežné poradie:

  1. Andreja Slokarová (SLO)
  2. Martina Dubovská (CZE) +0,21
  3. Nastasia Noensová (FRA) +0,23
  4. Katharina Gallhuberová (AUT) +0,50
  5. Chiara Mairová (AUT) +0,56

Nasleduje krátka prestávka!

9

Po nej sa na trať dostala Martina Dubovská, rodáčka zo Slovenska, ale reprezentujúca Česko! Do svojej jazdy dala rovnako všetky sily, štart nemala ideálny a v závere to stačí na predbežné 2. miesto so stratou 21 stotín! Dnes však bude v prvej desiatke a to je veľký úspech!

10

Aj opakované zábery potvrdili špicar! Žiaľ, Irene Curtoniová sa takto nešťastne lúči so svojou kariérou, nebude dnes v druhom kole klasifikovaná.

Zatiaľ však jej meno figuruje v konečnom poradí. No uvidíme, či dodatočne zmizne, alebo tam zostane.

10

Skúsená veteránka Irene Curtoniová z Talianska sa lúči so svojou bohatou kariérou. Po prvom kole bola na 10. mieste a do svojej jazdy dala proste všetko. Záver pred cieľovou rovinkou jej však nevyšiel a končí až na 5. mieste, v cieli je už v objatí so svojimi reprezentačnými kolegyňami. No neviem, či tam nebol špicár pred cieľom, to by bola veľká smola.

11

Druhou Slovinkou na trati bola Ana Buciková, ale ani ona svoju krajanku nezdolala a nezosadila ju z líderskej pozície. Po veľkej chybe začala jej strata narastať a v cieli to stačí na predbežné 7. miesto.

12

Dve Nórky uvidíme v druhom kole. Ako prvá z nich sa na trať dostala Kristina Riisová-Johannessenová. Začala opatrnejšie a s chybami, čo sa odrazilo na jej výslednom čase. Momentálne je až na 8. mieste, svoj hnev dala aj najavo.

13

Nemecká reprezentantka Lena Dürrová nezačala ideálne a len tesne sa vyhla väčším problémom. Aj tak jej strata začala narastať a v cieli to stačí len na predbežné 5. miesto so stratou 69 stotín.

14

Už je jasné, že Federica Brignoneová v tejto sezóne veľký glóbus neobháji. Špecialistka na obrovský slalom má však už stabilné miesto aj v slalome, po druhej jazde a nie zrovna čistej sa zaradila na predbežné 6. miesto, čo bude prepad.

14

Už je jasné, že Federica Brignoneová v tejto sezóne veľký glóbus neobháji. Špecialistka na obrovský slalom má však už stabilné miesto aj v slalome, po druhej jazde a nie zrovna čistej sa zaradila na predbežné 6. miesto, čo bude prepad v konečnom poradí a to zrejem celkom výrazný.

15

Jedinou Francúzskou v druhom kole je Nastasia Noensová. Svoju jazdu nezačala čisto a strata na medzičasoch začala narastať. Noensová výrazne zabrala v závere a predbežne je na druhom mieste, s čím zrejme bude spokojná.

16

Predposlednou rakúskou reprezentantkou v druhom kole je Chiara Mairová, ktorej záver sezóny nevychádza tak ako by chcela. Mairová napokon stratila v cieli 56 stotín a ide až na predbežné 3. miesto.

17

Dve Slovinky uvidíme v druhom kole. Prvá z nich na trati bola Andreja Slokarová. Slovinka začala veľmi dobre a svoj náskok začala postupne navyšovať. Stred trate však už taký ideálny nebol, ale o 53 stotín zdoláva Gallhuberovú a je novou líderkou!

18

Švajčiarka Camille Rastová nemala za sebou vydarené prvé kolo, preto sa to v tom druhom snažila odčiniť. Jazdu začala plynule, ale v strede trate trocha vypadla z tempa. V cieli napokon prehráva o 25 stotín a predbežne je druhá.

19

Po nej sa na trať dostala jej krajanka Katharina Gallhuberová. Tá sa do cieľa dostala a to po celkom vydarenej jazde, ktorá bola čistá a rýchla. V cieli jednoznačne zdoláva Mathiouvú o 3.03 sekundy, čo asi nie je prekvapenie a Rakúšanka je nová líderka.

20

Rakúšanka Katharina Huberová bola po prvom kolo na 20. mieste, žiaľ druhé kolo dnes nedokončila!

21

Druhé kolo slalomu žien odštartovala juniorská majsterka sveta Sophie Mathiouvá z Talianska. Mladá pretekárka ešte len zbiera cenné skúsenosti z takéhoto podujatia. Dnes obe kolá dokončila, čo je určite úspech. Jej čas v cieli je 1:56.66 a od tohto času sa budeme ďalej vyvíjať.

Druhé kolo slalomu žien sa práve začalo!

Na štarte je už všetko pripravené, druhé kolo sa čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!

Prajem príjemné športové popoludnie všetkým fanúšikom alpského lyžovania! Vo švajčiarskom Lenzerheide prebieha záver SP a o malú chvíľu je na programe dnešné druhé kolo slalomu žien. Víťazkou tohto prvého sa stala Rakúšanka Katharina Liensbergerová. Slovenská reprezentantka Petra Vlhová začala svoju jazdu v prvom kole veľkou chybou a napokon skončila až na 6. mieste. Na zisk veľkého glóbusu jej dnes stačí získať 5 bodov. V boji o malý glóbus to však bude mať zložité, keďže prvé kolo jej vyšlo, ale definitívne ešte z hry von nie je. Určite nás teda čaká zaujímavé druhé kolo, po ktorom by sme sa doma na Slovensku mohli radovať.

Poradie po 1. kole:

1. Katharina Liensbergerová (AUT) 53,87

2. Kristin Lysdahlová (NOR) +0,70
3. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,90

4. Laurence St. Germainová (CAN) +1,20
5. Michelle Gisinová (SUI) +1,24
6. Petra Vlhová (SVK) +1,84
7. Sara Hectorová (SWE) +2,26
8. Paula Moltzanová (USA) +2,27
9. Martina Dubovská (CZE) +2,42
10. Irene Curtoniová (ITA) +2,44

11. Ana Buciková (SLO) +2,68
12. Kristina Riisová-Johannessenová (NOR) +2,73
13. Lena Dürrová (GER) +2,76
14. Federica Brignoneová (ITA) +2,90
15. Nastasia Noensová (FRA) +3,14
16. Chiara Mairová (AUT) +3,24
17. Andreja Slokarová (SLO) +3,28
18. Camille Rastová (SUI) +3,38
19. Katharina Gallhuberová (AUT) +3,56
20. Katharina Huberová (AUT) +3,59
21. Sophie Mathiouvá (ITA) +4,31

Prvé kolo nedokončili: Erin Mielzynská (CAN), Franziska Gritschová (AUT), Marta Bassinová (ITA).

Vítam všetkých priaznivcov alpského lyžovania pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na druhé kolo slalomu žien, jeho začiatok je na programe o 13:30.

Vo švajčiarskom Lenzerheide prebieha záver tohto ročníka SP v alpskom lyžovaní a rozhoduje sa teda o držiteľoch glóbusov, boje o veľký krištáľový glóbus, ale aj o tie malé ako u žien aj mužov sú tento rok veľmi vyrovnané.

Zjazd a SuperG muselo byť pre nepriaznivé počasie zrušené. Veľmi sklamaná tak zostala domáca reprezentantka Lara Gutová-Behramiová, ktorá už jeden malý glóbus získala a stále je v hre aj o ten veľký. Avšak, práve disciplíny, v ktorých táto Švajčiarka dominuje boli zrušené a to výrazne pomohlo našej reprezentantke Petre Vlhovej v boji o veľký krištáľový glóbus, keďže sa už pôjde len slalom a obrovský slalom, v slalome Gutová-Behramiová štartovať nebude.

Petra Vlhová má teda na dosah veľký krištáľový glóbus za celkové prvenstvo v tomto ročníku, ale aj ten malý za prvenstvo v slalome. Uvidíme, ako na tom bude po prvom kole slalomu. Sledujte naše online prenosy zo záveru SP vo švajčiarskom Lenzerheide!

Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 13:30.

Poradie po 1. kole::
1. Katharina Liensbergerová (AUT) 53,87

2. Kristin Lysdahlová (NOR) +0,70
3. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,90

4. Laurence St. Germainová (CAN) +1,20
5. Michelle Gisinová (SUI) +1,24
6. Petra Vlhová (SVK) +1,84
7. Sara Hectorová (SWE) +2,26
8. Paula Moltzanová (USA) +2,27
9. Martina Dubovská (CZE) +2,42
10. Irene Curtoniová (ITA) +2,44

11. Ana Buciková (SLO) +2,68
12. Kristina Riisová-Johannessenová (NOR) +2,73
13. Lena Dürrová (GER) +2,76
14. Federica Brignoneová (ITA) +2,90
15. Nastasia Noensová (FRA) +3,14
16. Chiara Mairová (AUT) +3,24
17. Andreja Slokarová (SLO) +3,28
18. Camille Rastová (SUI) +3,38
19. Katharina Gallhuberová (AUT) +3,56
20. Katharina Huberová (AUT) +3,59
21. Sophie Mathiouvá (ITA) +4,31

Prvé kolo nedokončili: Erin Mielzynská (CAN), Franziska Gritschová (AUT), Marta Bassinová (ITA).