Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky
Zjazdové lyžovanie - 1. kolo

13.03.2021 o 10:30

Víťazka: Mikaela Shiffrinová (USA)

2. Katharina Liensbergerová (AUT) 3. Lena Dürrová (GER)

Filter

Dnešné prvé kolo slalomu vo švédskom Åre je už minulosťou. Žiaľ, naša reprezentantka Petra Vlhová naň nebude mať tie najlepšie spomienky, pretože hneď v úvode svojej jazdy spravila hrubú chybu a takmer vypadla z trate. Síce to ustála, ale so stratou 2.95 sekundy skončila až na 27. mieste. Dnes teda malý kryštálový glóbus nezíska, ale podstatné je že sa prebojovala do druhého kola, čo nebolo vôbec isté a je potrebné, aby tam predviedla čo najlepšiu jazdu a získala čo najviac bodov.

Víťazkou prvého kola sa napokon stala Mikaela Shiffrinová z USA, ktorá má pred druhou Katharinou Liensbergerovou z Rakúska náskok len 19 stotín a pred treťou Lenou Dürrovou z Nemecka 68 stotín.

Druhé kolo tak bude v boji o víťazstvo ešte veľmi dramatické a minimálne rozostupy sú aj na ďalších priečkach. My veríme, že Petra Vlhová sa otrasie a v druhom kole sa umiestni najvyššie ako to len pôjde.

Ja vám ďakujem za pozornosť, druhé kolo je na programe o 13:45 a pozývam vás na jeho sledovanie. Prajem ešte peknú sobotu!

Prvé kolo slalomu žien sa práve skončilo!

51

Dnešné prvé kolo uzatvorila svojou jazdou Clara-Marie Holmerová Vorreová z Dánska. Do cieľa sa však nedostala!

50

Belgičanka Kim Vanreuselová uzavrela piatu desiatku štartovnej listiny. Dostáva sa na 43. miesto a v druhom kole ju teda neuvidíme.

49

Do druhého kola sa nepodarilo preniknúť ani Bernardette Lorenzovej z Rakúska. Je až na predbežnom 38. mieste.

48

A.J. Hurtová z USA prvé kolo nedokončila!

47

Nórska reprezentantka Kaja Norbyeová je až na 42. mieste, na druhé kolo tak musí zabudnúť.

46

Liv Cederová zo Švédska prvé kolo nedokončila!

45

Ešte dve domáce reprezentantky sa predstavia na trati. Jednou z nich je Moa Boströmová Müssenerová, ktorá sa dostáva na predbežné 39. miesto a v druhom kole ju neuvidíme.

44

Do druhého kola sa nedostane ani Resi Stieglerová z USA. Predbežne je na 36. mieste.

43

Doriane Escaneová z Francúzska nepostúpi dnes do druhého kola. Zaradila sa na predbežné 35. miesto.

42

Americká reprezentantka Katie Hensienová sa do druhého kola nedostane. Predbežne je na 32. mieste.

41

Domáca pretekárka Charlotta Säfvenbergová ide na predbežné 28. miesto a bude čakať, či sa predstaví aj v druhom kole. Petra Vlhová sa drží na 27. mieste.

40

Andrea Komšićová z Chorvátska ide na 35. miesto, takže ju v druhom kole neuvidíme.

39

Sara Rasková, domáca pretekárka ide na 30. miesto a tak si musí počkať, či bude aj v druhom kole.

38

V prvom kole sa na trať dostala aj druhá česká reprezentantka a to Gabriela Capová. Česká pretekárka začala veľmi dobre, ale od strede trate výrazne strácala a je predbežne až na 34. mieste, do druhého kola nepostupuje.

37

Americkú výpravu dnes tvorí aj Lila Lapanjová. Tá sa však do cieľa napokon nedostala!

36

Na trať sa dostala špecialistka na obrovský slalom Meta Hrovatová zo Slovinska. Tá sa do druhého kola nedostane, je až na 32. mieste.

35

Roni Remmeová z Kanady sa dostáva na posledné postupové miesto, teda to tridsiate a vyzerá to, že v druhom kole ju neuvidíme.

34

Charlie Guestová z Veľkej Británie ide za našu reprezentantku na 28. miesto. Aj ona bude čakať, ako sa to ďalej vyvinie.

33

Marie-Therese Sporerová z Rakúska strácala hneď v úvode, ale v závere trate to napokon výrazne vylepšila a so stratou 2.73 sekundy je predbežne na 25. mieste, Vlhová tak klesá na 27. miesto.

32

Jej krajanka Andrea Filserová sa do cieľa dostala so stratou 3.14 sekundy a predbežne je na 27. mieste. Ešte si musí počkať, či postúpi aj do druhého kola.

31

Po krátkej prestávke sa na trať dostala nemecká reprezentantka Jessica Hilzingerová, ktorá štartuje aj v európskom pohári. Krátko pred cieľom napokon padla na zem a dnešné prvé kolo nedokončila!

Predbežné poradie (30/51):

  1. Mikaela Shiffrinová (USA)
  2. Katharina Liensbergerová (AUT)
  3. Lena Dürrová (GER)


26. Petra Vlhová (SVK)

Nasleduje krátka prestávka!

30

Švédska reprezentantka Elsa Fermbäcková uzatvorila tretiu desiatku štartovnej listiny. Hneď na úvod chybovala a do cieľa dnes nepríde!

29

Chorvátka Leona Popovićová rovnako išla veľmi agresívne a trocha aj riskovala. Pred druhým medzičasom prišla výrazná chyba a napokon je jej strata v cieli 2.82 sekundy, ide na predbežné 25. miesto, jednu priečku pred Petru Vlhovú!

28

Tretia americká reprezentantka na trati je Nina O'Brienová. Začala veľmi dobre a útočila na umiestnenie veľmi vysoko. V cieli napokon stratila 2.55 sekundy a predbežne je na 21. mieste.

27

Ďalšia kanadská reprezentantka na trati je Ali Nullmeyerová. Tá bude po prvom kole určite spokojná, keďže je predbežne na 14. mieste a to je výrazný posun hore.

26

Včerajšie druhé kolo sa nepodarilo dokončiť Martine Peterliniovej z Talianska. V cieli stratila až 3.38 sekundy a predbežne je na 24. miesto no a uvidí, či dnes pôjde aj do druhého kola.

25

Japonská reprezentantka Asa Andová prekvapila na svetovom šampionáte, kde skončila v prvej desiatke. Dnes však nemá za sebou vydarenú jazdu, ide na predbežné delené 20. miesto a mohla by sa ukázať aj v druhom kole.

24

Thea Louise Stjernesundová z Nórska včera prvé kolo nedokončila. Dnes začala veľmi agresívne a dobre svoju jazdu, už to vyzeralo na prvú desiatku, ale napokon je prvou pretekárkou, ktorá vypadáva v prvom kole!

23

Po krátkej prestávke sa pokračuje ďalej. Na trati, ktorú staval Matej Gemza sa dostala Katharina Gallhuberová z Rakúska, ktorá sa po zranení snaží reštartovať kariéru. Zatiaľ je na 20. mieste so stratou 2.56 sekundy.

Predbežné poradie (22/51):

  1. Mikaela Shiffrinová (USA)
  2. Katharina Liensbergerová (AUT)
  3. Lena Dürrová (GER)


21. Petra Vlhová (SVK)

Nasleduje krátka prestávka!

22

Kristina Riisová-Johannessenová z Nórska získala zlatú medailu v tímovej súťaži na nedávnom šampionáte. Po prvom kole je napokon siedma a neskrýva svoju spokojnosť. Ešte to bude v druhom kole zaujímavé.

21

Plynule sa pokračuje ďalej. Nastasia Noensová z Francúzska zahájila tretiu desiatku štartovnej listiny prvého kola. V cieli stratila 2.06 sekundy a stačí na na predbežné 11. miesto. Tu je sto stále veľmi nabité.

20

No a jej krajanka Sara Hectorová uzatvorila druhú desiatku štartovnej listiny. Tá ma za sebou podobnú jazdu, ale o niečo rýchlejšiu ako jej krajanka. Hectorová je predbežne na 9. mieste.

19

Prvá Švédka na trati je Emelie Wikströmová. Začala veľmi odvážne a v agresívnej jazde pokračovala až do cieľa. So stratou 2.15 sekundy je predbežne na 12. mieste, ale okolo 8. meista nižšie sú to len minimálne rozostupy.

18

Treťou Švajčiarkou na trati je dnes Camille Rastová, juniorská majsterka sveta. Včera skončila na 21. miesto, dnes už má za sebou prvé kolo a predbežne figuruje na 16. mieste so stratou 2.65 sekundy.

17

Andreja Slokarová zo Slovinska predvádza rastúcu formu. Teraz v cieli stratila 2.02 sekundy a ide na predbežné výborné 9. miesto. Aj v cieli bola táto pretekárka veľmi spokojná.

16

Po krátkej prestávke sa na trať dostala Katharina Huberová. Tej prvé kolo vôbec nevyšlo, stratila až 3.68 sekundy a ide za našu Petru Vlhovú na 16. miesto.

Žiaľ, Petra Vlhová dnes spravila hneď v úvode veľkú chybu a vyzeralo to, že ani nedokončí prvé kolo. Napokon do cieľa prišla ale je už jasné, že v druhom kole pôjde z veľmi nízkej pozície.

Predbežné poradie (15/51):

  1. Mikaela Shiffrinová (USA)
  2. Katharina Liensbergerová (AUT)
  3. Lena Dürrová (GER)


15. Petra Vlhová (SVK)

Nasleduje krátka prestávka!

15

Paula Moltzanová z USA je veľkou špecialistkou na paralelné disciplíny. Dnes začala svoju jazdu výborne a atakovala popredné priečky. Napokon v cieli stratila na svoju krajanku 1.46 sekundy a vystriedala Nórku na piatom mieste!

14

Nórska reprezentantka Kristin Lysdahlová strieda túto sezónu lepšie výsledky s horšími. Dnes však po prvom kole bude určite spokojná, so stratou 1.50 sekundy ide na predbežné 5. miesto.

13

Ďalej sme mohli sledovať jazdu skúsenej veteránky a to Irene Curtoniovej z Talianska. Zaradila sa so stratou 2.29 sekundy na predbežné 10. miesto.

12

Druhá kanadská reprezentantka na trati je Laurence St. Germainová. So stratou 2.10 sekundy sa zaradila na predbežné siedme miesto. Od 4. miesta nadol sú tie straty už veľmi veľké.

11

Druhú desiatku štartovnej listiny zahájila Franziska Gritschová z Rakúska. Trať je už troška poznačená predchádzajúcimi jazdami a Rakúšanka skoro v závere vypadla. Dokázala sa udržať na lyžiach a predbežne je na 10. mieste so stratou 2. 53 sekundy.

10

Prvú desiatku štartovnej listiny nám uzavrela Ana Buciková zo Slovinska. V cieli stratila na predbežnú líderku 2.22 sekundy a predbežne je na 8. mieste. Zrejme sa čakalo od nej viac.

9

Kanaďanka Erin Mielzynská stratila v cieli 2.34 sekundy a predbežne je na 8. mieste. Ani Mielzynská nemala ideálne prvé kolo, nevyšla jej jazda hlavne v strede trate.

8

Sledovali sme už jazdu slovenskej rodáčky, ktorá reprezentuje Česko. Martina Dubovská začala veľmi dobre, ale po chybe začala jej strata narastať a so stratou 2 sekúnd je predbežne na 6. mieste. Ani ona dnes po prvom kole nemôže byť spokojná.

7

Rakúšanka Katharina Liensbergerová mala v úvode problémy, ale rýchlo sa z nich dostala. Dlho bojovala o predbežnú lídersku pozíciu, ale napokon na Shiffrinovú stratila 19 stotín a je predbežne druhá, ale v druhom kole to bude veľký boj!

6

Po nej sa na trať dostala jej krajanka Michelle Gisinová. Napokon ide na predbežné 4. miesto so stratou 1.68 sekundy, svoju krajanku tak prekonať nedokázala.

5

Wendy Holdenerová zo Švajčiarska začala veľmi dobre a možno mala nádej dnes sa výraznejšie presadiť pri zaváhaní Vlhovej. Napokon v cieli stratila 92 stotín a predbežne je na 3. mieste!

4

Tak to nie! Petra Vlhová hneď v úvode spravila hrubú chybu a už sme chceli konštatovať, že prvé kolo nedokončí! Napokon to ešte ustála a dorazila až do cieľa, ale nemala možnosť túto stratu ako napraviť a v cieli stratila až 2.95 sekundy, dnes po prvom kole bude figurovať veľmi nízko, obrovská škoda, ale aj takéto situácie šport prináša!

4

No a na trať ide Petra Vlhová! Držíme palce!

3

Lena Dürrová z Nemecka sa dostala do elitnej sedmičky a dnes ide na trať ako tretia v poradí. Stratila 68 stotín v cieli a predbežne je na druhom mieste, veľmi dobrý výkon.

2

A na trať sa už dostala jedna z favoritiek a dnešná oslávenkyňa Mikaela Shiffrinová z USA! Američanka začala veľmi dobre a na každom medzičase bola podľa očakávania rýchlejšia. V cieli zdoláva Rakúšanku až o 2.14 sekundy a ide na predbežnú lídersku pozíciu!

1

Ako prvá sa dnes na trať dostala Chiara Mairová z Rakúska. Včera sa jej až tak nedarilo, keď skončila až na 18. mieste. Už ju máme v cieli a stanovila prvý dnešný čas: 54.89 sekundy.

Prvé kolo slalomu žien sa práve začalo!

Ak Petra Vlhová dnes obháji svoje včerajšie víťazstvo, stane sa držiteľkou malého kryštálového glóbusu za slalom!

Na štarte je už všetko pripravené, prajem príjemný športový zážitok!

Prajem príjemné sobotné dopoludnie všetkým fanúšikom alpského lyžovania a slovenského športu. Dnes nás čaká bohatý športový program, od 09:30 bol zahájené v slovinskej Kranjskej Gore prvé kolo obrovského slalomu a to aj s Adamom Žapmpom (18) a jeho bratom Andreasom (48.)

Od 10:30 je na programe prvé kolo v poradí druhého slalomu v švédskom Åre a Petra Vlhová dnes bude obhajovať včerajšie víťazstvo! V prvom kole sa na trať dostane ako štvrtá v poradí a všetci jej budeme držať palce. Rovnako vysoko štartuje dnes aj rodáčka zo Slovenska, ktorá reprezentuje Česko a to Martina Dubovská, ktorej patrí štartovné číslo 8.

Zatiaľ si prezrite štartovnú listinu, krátko pred štartom sa znova prihlásime.

Štartovná listina:

  1. Chiara Mairová (AUT)
  2. Mikaela Shiffrinová (USA)
  3. Lena Dürrová (GER)

4. Petra Vlhová (SVK)
5. Wendy Holdenerová (SUI)
6. Michelle Gisinová (SUI)
7. Katharina Liensbergerová (AUT)
8. Martina Dubovská (CZE)
9. Erin Mielzynská (CAN)
10. Ana Buciková (SLO)
11. Franziska Gritschová (AUT)
12. Laurence St. Germainová (CAN)
13. Irene Curtoniová (ITA)
14. Kristin Lysdahlová (NOR)
15. Paula Moltzanová (USA)
16. Katharina Huberová (AUT)
17. Andreja Slokarová (SLO)
18. Camille Rastová (SUI)
19. Emelie Wikströmová (SWE)
20. Sara Hectorová (SWE)
21. Nastasia Noensová (FRA)
22. Kristina Riisová-Johannessenová (NOR)
23. Katharina Gallhuberová (AUT)
24. Thea Louise Stjernesundová (NOR)
25. Asa Andová (JPN)
26. Martina Peterliniová (ITA)
27. Ali Nullmeyerová (CAN)
28. Nina O'Brienová (USA)
29. Leona Popovićová (CRO)
30. Elsa Fermbäcková (SWE)
31. Jessica Hilzingerová (GER)
32. Andrea Filserová (GER)
33. Marie-Therese Sporerová (AUT)
34. Charlie Guestová (GBR)
35. Roni Remmeová (CAN)
36. Meta Hrovatová (SLO)
37. Lila Lapanjová (USA)
38. Gabriela Capová (CZE)
39. Sara Rasková (SWE)
40. Andrea Komšićová (CRO)
41. Charlotta Säfvenbergová (SWE)
42. Katie Hensienová (USA)
43. Doriane Escaneová (FRA)
44. Resi Stieglerová (USA)
45. Moa Boströmová Müssenerová (SWE)
46. Liv Cederová (SWE)
47. Kaja Norbyeová (NOR)
48. A.J. Hurtová (USA)
49. Bernardette Lorenzová (AUT)
50. Kim Vanreuselová (BEL)
51. Clara-Marie Holmerová Vorreová (DEN)

Vítam všetkých priaznivcov alpského lyžovania pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na slalom žien, jeho prvé kolo je na programe o 10.30.

Ženy sa presunuli do Švédska, Åre hostí dva slalomy. Ten piatočný priniesol veľkú radosť pre Slovensko a pre našu reprezentantku Petru Vlhovú, ktorá sa stala víťazkou prvého kola a v tom druhom túto pozíciu potvrdila. Po výbornom víkende doma v Jasnej tak prišlo druhé víťazstvo v rade a veríme, že aj sobotný slalom ovládne Petra. Naša reprezentantka sa vrátila na čelo predbežného poradia SP, na svojom konte má momentálne 1320 bodov čo je o 64 bodov viac oproti druhej Lare Gutovej-Behramiovej. Švajčiarka sa už stala držiteľkou malého glóbusu a s Petrou Vlhovou budú ešte súperiť o ten veľký. Petra ešte zvádza boj aj o malý kryštálový glóbus za slalom.

V piatok patrilo Petre Vlhovej štartovné číslo 1, v sobotu pôjde v prvom kole na trať ako štvrtá v poradí. Sledujte náš online prenos!

Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 10:30.

Štartovná listina::
1. Chiara Mairová (AUT)
2. Mikaela Shiffrinová (USA)
3. Lena Dürrová (GER)
4. Petra Vlhová (SVK)
5. Wendy Holdenerová (SUI)
6. Michelle Gisinová (SUI)
7. Katharina Liensbergerová (AUT)
8. Martina Dubovská (CZE)
9. Erin Mielzynská (CAN)
10. Ana Buciková (SLO)
11. Franziska Gritschová (AUT)
12. Laurence St. Germainová (CAN)
13. Irene Curtoniová (ITA)
14. Kristin Lysdahlová (NOR)
15. Paula Moltzanová (USA)
16. Katharina Huberová (AUT)
17. Andreja Slokarová (SLO)
18. Camille Rastová (SUI)
19. Emelie Wikströmová (SWE)
20. Sara Hectorová (SWE)
21. Nastasia Noensová (FRA)
22. Kristina Riisová-Johannessenová (NOR)
23. Katharina Gallhuberová (AUT)
24. Thea Louise Stjernesundová (NOR)
25. Asa Andová (JPN)
26. Martina Peterliniová (ITA)
27. Ali Nullmeyerová (CAN)
28. Nina O'Brienová (USA)
29. Leona Popovićová (CRO)
30. Elsa Fermbäcková (SWE)
31. Jessica Hilzingerová (GER)
32. Andrea Filserová (GER)
33. Marie-Therese Sporerová (AUT)
34. Charlie Guestová (GBR)
35. Roni Remmeová (CAN)
36. Meta Hrovatová (SLO)
37. Lila Lapanjová (USA)
38. Gabriela Capová (CZE)
39. Sara Rasková (SWE)
40. Andrea Komšićová (CRO)
41. Charlotta Säfvenbergová (SWE)
42. Katie Hensienová (USA)
43. Doriane Escaneová (FRA)
44. Resi Stieglerová (USA)
45. Moa Boströmová Müssenerová (SWE)
46. Liv Cederová (SWE)
47. Kaja Norbyeová (NOR)
48. A.J. Hurtová (USA)
49. Bernardette Lorenzová (AUT)
50. Kim Vanreuselová (BEL)
51. Clara-Marie Holmerová Vorreová (DEN)