Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky
MS v alpskom lyžovaní - 2. kolo

18.02.2021 o 13:30

Víťazka: Lara Gutová-Behramiová (SUI)

2. Mikaela Shiffrinová (USA) 3. Katharina Liensbergerová (AUT)

Filter

Víťazkou dnešného obrovského slalomu a držiteľkou zlatej medaile sa stáva švajčiarska reprezentantka Lara Gutová-Behramiová! Táto pretekárka získava svoju druhú zlatú medailu na tomto šampionáte a celkovo ich má už tri na svojom konte. Mikaela Shiffrinová, ktorá vyhrala prvé kolo dnes napokon berie striebornú medailu, keď zaostala za švajčiarskou súperkou len o 2 sekundy. S bronzom je určite veľmi spokojná Katharina Liensbergerová z Rakúska.

Petra Vlhová bola po prvom kole na 11. mieste a napokon dnes končí na 12. mieste. Nuž, nebol to vydarený pretek z jej strany, patrila medzi adeptky na medailu, ale musí to hodiť za hlavu a sústrediť sa na sobotný slalom, kde to celé môže napraviť!

Prebieha už ceremoniál a odovzdávanie medailí. Ešte si to zvyšné pretekárky od 30. miesta v prvom kole rozdajú o konečné umiestnenie.

V tejto chvíli sa však už náš prenos končí. Ďakujeme vám za pozornosť a želáme pekný zvyšok dňa!

Druhé kolo obrovského slalomu žien sa práve skončilo!

1

Zlatú medailu americká reprezentantka nezíska! Shiffrinová napokon v cieli prehráva o dve stotiny so švajčiarskou reprezentantkou a dnes jej patrí strieborná medaila! Zlato teda získava Lara Gutová-Behramiová zo Švajčiarska a je jasným fenoménom tohto šampionátu!

1

Zostala posledná pretekárka. Získane Mikaela Shiffrinová zlatú medialu?

2

Nuž a azda to najväčšie prekvapenie v prvom kole bola Nina O'Brienová z USA, ktorá bola po prvom kole prvá! Teraz dala v druhej jazde do toho všetko čo mohla a v samom závere prišla hrubá chyba, ktorá ju pripravila o medailu! Predbežne je na 9. mieste a určite cíti veľké sklamanie, aj keď to je pre ňu pekný výsledok. Veľká škoda tej chyby v závere, zrejme už nemala dostatok síl.

3

No a už sme sledovali jazdu držiteľky dvoch medailí z tohto šampionátu. Lara Gutová-Behramiová zo Švajčiarska takisto v prvom kole prekvapila a v druhom kole má napokon lepší čas oproti rakúskej súperke o 9 stotín! To zamenená, že dnes pridá svoju tretiu medailu, fantastický výkon!

4

V prvom kole prekvapila vysokým umiestnením Katharina Liensbergerová z Rakúska. Tam to bola veľmi čistá jazda, v tej druhej nie, ale aj napriek veľkým chybám bojovala no a v cieli je predbežne prvá! Klobúk dole, po takých chybách to zvládla a má šancu na medailu.

5

Michelle Gisinová zo Švajčiarska patrila dnes medzi adeptky na medailu. Po prvom kole bola na piatom mieste a teraz v druhom kole dala do toho maximum. Žiaľ, v rozhodujúcom úseku zostala moc v záklone a to ju stálo dnešný prípadný úspech. Predbežne je v cieli až na 7. mieste, zdoláva našu reprezentantku o 9 stotín.

6

Reprezentnatka Nového Zélandu, ešte stále mladá pretekárka Alice Robinsonová predviedla solídnu jazdu v prvom kole a dnes bojovala o vysoké umiestnenie! Záver trate zvládla teraz výborne a predbežne ide na líderskú pozíciu!

7

Veľké prekvapenie prvého kola na trati a to Maryna Gąsienicová-Danielová z Poľska. Naozaj, v prvom kole predviedla výbornú jazdu a začala dobre aj jazdu v tomto druhom kole. V úvode si držala zelené čísla, ale prišla hrubá chyba a bolo po dobrom výsledku. Do cieľa síce dorazila, predbežne je na 2. mieste, ale nebyť toho zaváhania tu bol útok veľmi vysoko! Radosť však poľská reprezentantka má.

8

Nórska reprezentantka Ragnhild Mowinckelová predviedla výbornú jazdu v prvom kole a tento šampionát ukazuje jej progres. Druhé kolo už nebolo tak ideálne, napokon je na predbežnom štvrtom mieste, za našou reprezentantkou.

Nasleduje krátka prestávka!

9

A je tu desiatka najlepších po prvom kole. Tessa Worleyová z Francúzska chybovala v prvom kole a nebyť tej chyby, mohla byť aj výraznejšie hore.S jazdou v druhom kole však nie je spokojná, predbežne je na druhom mieste.

10

Sklamanie je aj na slovinskej strane, keďže Meta Hrovatová nedokončila druhé kolo a vo svojej silnej disciplíne tak nezaznamená výraznejší úspech!

11

Slovenská reprezentantka nepredviedla dobrú jazdu ani v druhom kole! Žiaľ, jej strata začala postupne narastať a v technickejšej pasáži to vylepšiť nedokázala. Konštatujeme, že predbežne je na treťom mieste a tak neobháji ani to 10. miesto po prvom kole.

11

No a už dávajme väčší pozor! Na trať ide Petra Vlhová, držíme palce!

12

Nórska reprezentantka Kristyn Lysdahlová mala pred ňou náskok len dve stotiny. Nemôže byť však so svojou jazdou až tak spokojná, v cieli napokon stratila 2.18 sekundy a predbežne je až na 6. mieste. Väčšie nádeje sa do nej vkladajú v sobotnom slalome.

13

Švajčiarska reprezentantka bola po prvom kole na 13. mieste. Skúsená pretekárka zažíva ťažšiu sezónu, v ktorej sa nedarí tak ako by chcela. Po tejto jazde v druhom kole je predbežne na 2. mieste.

14

Ďalej sa na trati v druhom kole predstavila Ramona Siebenhoferová z Rakúska. Od úvodu si držala náskok a ten aj navyšovala, po výbornej jazde ide na predbežné prvé miesto! Bassinovú zdolala cez jednu sekundu.

15

Po krátkej prestávke sa na trať v druhom kole dostala Marta Bassinová. Jej jazda v prvom kole bola určite sklamaním a v druhom kole tak musela už riskovať. Bola to agresívna jazda od úvodu, ale prišlo jedno/dve zaváhania a to ju stálo napokon lepší čas. Zatiaľ je na líderskej pozícii, ale mohlo to byť zrejme aj lepšie!

Predbežné poradie (15/30):

  1. Coralie Frasseová Sombetová (FRA) 2:33,51
  2. Tina Robniková (SLO) +0,50
  3. Alexandra Tilleyová (GBR) +1,21
  4. Corinne Suterová (SUI) +1,29
  5. Magdalena Luczaková (POL) +1,57
  6. Andrea Filserová (GER) +1,58
  7. Neja Dvorniková (SLO) +2,05
  8. Mina Fürst Holtmannová (NOR) +2,48
  9. Cassidy Grayová (CAN) +2,75
  10. Estelle Alphandová (SWE) +2,87
  11. Leona Popovićová (CRO) +3,02
  12. Laura Pirovanová (ITA) +3,66

Nasleduje krátka prestávka!

16

Slovinsko má v druhom kole troch svojich zástupcov. Druhou z nich je Tina Robniková. Vyzeralo to celkom nájdene na prvé miesto, ale po nevydarenom závere to stačí na predbežné 2. miesto.

17

Rakúska reprezentantka Stephanie Brunnerová začala svoju jazdu v druhom kole veľmi odvážne, ale napokon vypadáva z trate a druhé kolo žiaľ nedokončí!

18

Na trati v druhom kole sa nám predviedla nová majsterka sveta v zjazde a vicemajsterka v SuperG. Od strede trate teraz začala výraznejšie strácať a v cieli to stačí na predbežné tretie miesto.

19

Alex Tilleyová z Veľkej Británie má nešťastie, že často vypadne v prvom kole. Teraz sa jej podarilo prebojovať do druhého kola po celkom dobrej jazde. Škoda teraz nevydareného záveru, v cieli ide na predbežné 2. miesto.

20

Jej reprezentačná kolegyňa Sara Hectorová uzavrela prvú desiatku druhého kola. Tá však vypadla hneď v úvode a nedošla ani po ďalší medzičas, druhé kolo teda nedokončila!

21

Estelle Alphandová reprezentuje Švédsko a práve sme sledovali jej jazdu. Hneď v úvode však prišlo veľké zaváhanie a strata cez jednu sekundu. V cieli to napokon stačí na predbežné 7. miesto, toto je veľmi nevydarená jazda v druhom kole.

22

Francúzska reprezentantka Coralie Frasseová Sombetová si udržala poradie po prvom kole totožné so štartovným číslom. Svoju jazdu v druhom kole zvládla úspešne, išla veľmi dobre a s veľkým náskokom ide na prvé miesto!

23

Už sa na trať v druhom kole mohla dostať Mina Fürst Holtmannová z Nórska. To je naopak sklamanie prvého kola, ani v druhom kole sa nevyhla výrazným chybám a napokon je až na predbežnom 4. mieste, čiže klesá smerom dole.

Pretek sa na malú chvíľu musí prerušiť, prebieha úprava trate.

24

Španielska reprezentantka Nuria Pauová mala rovnako vysoké štartovné číslo a tak je jej účasť v druhom kole prekvapením. Žiaľ, do cieľa sa nedostavila, vypadla z trate a skončila v ochrannej bariére! 

25

Prekvapenie v druhom kole je Magdalena Luczaková z Poľska, ktorá sa sem dostala s vysokým štartovým číslom. Druhé kolo začala veľmi dobre, ale v závere už nemala potrebné sily aby svoj čas vylepšila. Napokon len predsa len o 1 stotinu zdoláva nemeckú súperku a raduje sa v cieli.

26

Prvé kolo nie celkom vyšlo Andrei Filserovej z Nemecka, ktorá bola v striebornom národnom tíme vo včerajšom preteku. Napokon po svojej jazde ide na predlžené prvé miesto s náskokom 48 stotín, minimálne 26. miesto z prvého kola si tak dnes udrží.

27

Slovinská reprezentantka Neja Dvorniková sa prebojovala do druhého kola mimo prvej tridsiatky. Dvakrát sa jej už v tejto sezóne v obrovskom slalome podarilo bodovať, v tomto druhom kole spravila zaváhanie v strede trate, ale aj napriek tomu zdolala Greyovú o 70 stotín a ide na predbežné prvé miesto!

28

Leona Popovićová z Chorvátska patrí medzi poprednejšie mená slalomu. Po prvom kole dnešného obráku jej patrilo 28. miesto, v druhom kole nespravila žiadnu výraznejšiu chybu, ale Greyovú sa jej zdolať nepodarilo a tak je predbežne druhá.

29

Ďalej sa na trať dostala kanadská reprezentantka Cassidy Grayová. Ešte len 20-ročná pretekárka má pred sebou celú budúcnosť, teraz sa jej darilo lepšie ako Talianke, v súčte oboch kôl je lepšia o sekundu a predbežne je prvá.

30

Ako prvá sa dostala na trať v druhom kole Laura Pirovanová z Talianska. Táto pretekárka nepatrí medzi špecialistky na obrovský slalom, v druhom kole je jej čas 1:20.05, čo je o tri sekundy pomalší čas ako v prvom kole.

Druhé kolo obrovského slalomu sa práve začalo!

Na štarte je už všetko pripravené na začiatok druhého kola. Prajem príjemný športový zážitok!

Prajem príjemné športové popoludnie všetkým fanúšikom alpského lyžovania! Dnešný obrovský slalom žien pokračuje 2. kolom a po ňom spoznáme držiteľku zlatej medaile z tohtoročného svetového šampionátu.

Petra Vlhová figuruje po prvom kole na 11. mieste a tak má veľmi náročnú pozíciu. Prvé kolo prinieslo viaceré prekvapenia, dostali sa na popredné priečky viaceré pretekárky, s ktorými sa na takéto miesta nerátalo.

Druhé kolo tak bude určite ešte veľmi zaujímavé.

Poradie po prvom kole:

  1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:13,22
  2. Nina O'Brienová (USA) +0,02
  3. Lara Gutová-Behramiová (SUI) +0,08
  4. Katharina Liensbergerová (AUT) +0,26
  5. Michelle Gisinová (SUI) +0,34
  6. Alice Robinsonová (NZL) +0,51
  7. Maryna Gąsienicová-Danielová (POL) +0,57
  8. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +0,75
  9. Tessa Worleyová (FRA) +0,92
  10. Meta Hrovatová (SLO) +1,12

11. Petra Vlhová (SVK) +1,17
12. Kristyn Lysdahlová (NOR) +1,23
13. Wendy Holdenerová (SUI) +1,25
14. Ramona Siebenhoferová (AUT) +1,31
15. Marta Bassinová (ITA) +1,54
16. Tina Robniková (SLO) +1,84
17. Stephanie Brunnerová (AUT) +1,95
18. Corinne Suterová (SUI) +2,04
19. Alex Tilleyová (GBR) +2,08
20. Sara Hectorová (SWE) +2,24
21. Estelle Alphandová (SWE) +2,31
22. Coralie Frasseová Sombetová (FRA) +2,41
23. Mina Fürst Holtmannová (NOR) +2,86
24. Nuria Pauová (ESP) +2,94
25. Magdalena Luczaková (POL) +3,07
26. Andrea Filserová (GER) +3,08
27. Neja Dvorniková (SLO) +3,16
28. Leona Popovićová (CRO) +3,60
29. Cassidy Grayová (CAN) +3,61
30. Laura Pirovanová (ITA) +3,90

Vítame vás pri sledovaní dnešného onlajn textového prenosu z Majstrovstiev sveta v alpskom lyžovaní. U žien pokračuje šampionát obrovským slalomom, ktorého druhé kolo sa začína o 13:00.

Po Super-G, kombinácii a paralelnom obrovskom slalome je na programe obrovský slalom a to pochopiteľne aj s účasťou našej reprezentantky Petry Vlhovej. Tá zatiaľ získala na tomto šampionáte jednu striebornú medailu z kombinácie, do paralelného obrovského slalomu napokon nezasiahla, keďže prekvapivo vypadla v kvalifikácii.

V tomto preteku bude Petra patriť medzi hlavné favoritky na zisk medaile, potrebuje však úspešne zvládnuť prvé kolo a vybojovať si tak d odruhého kola čo najlepšiu pozíciu. Práve slovenská reprezentantka bude obhajovať zlatú medailu z posledného šampionátu.

Okrem Vlhovej, ktorej pridelili štartovné číslo 3 bude mať Slovensko v tomto preteku ešte jedného zástupcu, Petra Hromcová bdue mať štartovné číslo 55 v prvom kole. Obidvom našim dievčatám budeme držať palce, sledujte náš online prenos!

Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 13:00.

Poradie po 1. kole::
1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:13,22
2. Nina O'Brienová (USA) +0,02
3. Lara Gutová-Behramiová (SUI) +0,08
4. Katharina Liensbergerová (AUT) +0,26
5. Michelle Gisinová (SUI) +0,34
6. Alice Robinsonová (NZL) +0,51
7. Maryna Gąsienicová-Danielová (POL) +0,57
8. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +0,75
9. Tessa Worleyová (FRA) +0,92
10. Meta Hrovatová (SLO) +1,12
11. Petra Vlhová (SVK) +1,17
12. Kristyn Lysdahlová (NOR) +1,23
13. Wendy Holdenerová (SUI) +1,25
14. Ramona Siebenhoferová (AUT) +1,31
15. Marta Bassinová (ITA) +1,54
16. Tina Robniková (SLO) +1,84
17. Stephanie Brunnerová (AUT) +1,95
18. Corinne Suterová (SUI) +2,04
19. Alex Tilleyová (GBR) +2,08
20. Sara Hectorová (SWE) +2,24
21. Estelle Alphandová (SWE) +2,31
22. Coralie Frasseová Sombetová (FRA) +2,41
23. Mina Fürst Holtmannová (NOR) +2,86
24. Nuria Pauová (ESP) +2,94
25. Magdalena Luczaková (POL) +3,07
26. Andrea Filserová (GER) +3,08
27. Neja Dvorniková (SLO) +3,16
28. Leona Popovićová (CRO) +3,60
29. Cassidy Grayová (CAN) +3,61
30. Laura Pirovanová (ITA) +3,90