Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Zjazdové lyžovanie - 1. kolo

20.12.2020 o 13:30

Víťaz: A. Pinturault (FRA)

Filter

Víťazom dnešného obrovského slalomu mužov sa stáva Alexis Pinturault z Francúzska, ktorý ovládol obe kolá. Druhé kolo bolo veľmi dramatické a prinieslo oproti prvému kolu hneď niekoľko výrazných prepadov v umiestnení. Druhý dnes skončil Atle Lie McGrath z Nórska a tretí je
Justin Murisier, ktorý štartoval v druhom kole až z 11. miesta.

Slovenský reprezentant Andreas Žampa prekvapil postupom do druhého kola. Svoju jazdu začal agresívne a riskoval. Napokon je z toho konečné 27. miesto a bodový zápis, čo je podstatné pre nášho reprezentanta.

Ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok víkendu!

Druhé kolo obrovského slalomu mužov v Alta Badia sa práve skončilo!

1

Francúz sa teda poriadne pohral s nervami fanúšikov! Už to vyzeralo že nebdue prvý, ale napokon je o 7 stotín rýchlejší a vyhráva dnešný obrovský slalom mužov!

1

Alexis Pinturault z Francúzska je posledným pretekárom druhého kola a teda víťaz toho prvého! Stane sa celkovým víťazom dnešného preteku?

2

Filip Zubčić z Chorvátska nešiel čisto a výrazná chyba ho stála dnešné lepšie umiestnenie. Toto je v jeho podaní nevydarené druhé kolo a je až na 9. mieste, toto je mega prepad dole.

3

No a je tu posledná trojica! Tretie miesto patrilo po prvom kole Marcovi Odermattovi zo Švajčiarska. Napokon si toto miesto udržal, ale to je sklamanie z jeho pohľadu.

4

No a posledným zástupcom Nórska v druhom kole bol Alte Lie McGrath. Ten išiel výborne, držal si náskok na medzičase a v cieli máme nového predbežného lídra!

5

Ešte ďalší dvaja Nóri sa dostanú na trať a to dva veľké talenty. Najprv išiel na trať Lucas Braathen, ktorý mal výborný štart do novej sezóny. Teraz je z toho predbežné 14. miesto čo je výrazný prepad.

6

Druhým na šiestom miesto po prvom kole bol nórsky reprezentant Leif Kristian Nestvold-Haugen. Nór od stredu trate výrazne chyboval a je to až 13. miesto.

6

Po prvom kole tu bola delené šieste miesto. Ako prvý išiel z tejto pozície na trať Žan Kranjec zo Slovinska. Postupne však Kranjec strácal na mezdičase a zatiaľ to stačí na predbežné šieste miesto.

8

Mathieu Faivre z Francúzska sa snažil vylepšiť svoje ôsme miesto po prvom kole a išiel tak odvážne do tejto jazdy. Napokon sa zaradil na predbežné 11. miesto, takže si pohoršil!

Priebežné poradie:

  1. Justin Murisier (SUI) 2:27,43
  2. Tommy Ford (USA) +0,17
  3. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) +0,52
  4. Alexander Schmid (GER) +0,66
  5. Stefan Brennsteiner (AUT) +0,67
  6. Riccardo Tonetti (ITA) +0,87


19. Andreas Žampa (SVK) +2.47

Nasleduje krátka prestávka!

9

Posledným zástupcom Rakúska v druhom kole bol Roland Leitinger. Začiatok však nezvládol, prišla vysoká strata tempa po chybe a je predbežne na 14. mieste, čo je pre neho sklamanie.

10

Ďalší švajčiarsky reprezentant na trati je Gino Caviezel. Od štartu však začal chybovať a v závere to nebolo už vôbec ideálne. Napokon to stačí na predbežné ôsme miesto.

11

Švajčiar Justin Murisier bol po druhom kole na 11. mieste. Svoju jazdu v druhom kole začal veľmi dobre a držal vysoké tempo, v cieli ide napokon o 17 stotín na predbežnú líderskú pozíciu!

12

Po ňom išiel na trať jeho krajan Henrik Kristoffersen. V obrovskom slalome sa mu v novej sezóne vôbec nedarí, po jazde v druhom kole mu patrí predbežné ôsme miesto, s čím nie je spokojný.

13

Včerajší víťaz zjazdu Aleksander Aamodt Kilde z Nórska sa snažil v druhom kole vylepšiť svoju pozíciu. Úvod mal lepší na medzičase, ale potom strácal a v cieli sa zaraďuje na predbežné druhé miesto.

14

Tommy Ford z USA bol posledným pretekárom tejto krajiny, ktorý sa dostal do druhého kola. Po jeho jazde mu v cieli patrí predbežná líderská pozícia!

15

Druhú polovicu pretekárov v druhom kole odštartoval Stefan Brennsteiner z Rakúska. Vyzeralo to, že môže ísť na liderskú pozíciu a od nej ju napokon delila len jedna stotina!

Nasleduje krátka prestávka! Prvých 15 pretekárov v druhom kole už absolvovalo svoju jazdu, Andreas Žampa figuruje zatiaľ na 12. mieste, na líderskej pozícii je nemecký reprezentant Schmid.

16

Aj USA má v druhom kole početné zastúpenie. River Radamus patrí medzi vychádzajúce talenty a od úvodu išiel veľmi dobre ale záver trate bol s chybami a v cieli to stačí na predbežné šieste miesto.

17

Po Schmidovi sa dostal na trať v druhom kole jeho krajan Stefan Luitz. Od začiatku začal naberať stratu a v cieli to stačí na predbežné tretie miesto.

18

Alexander Schmid z Nemecka išiel výborne a máme tu nového lídra po druhom kole!

19

A druhým z americkej dvojice na delenom 19. mieste bol Ted Ligety. Ten napokon svojho krajana zdolal a ide pred Adama Žampu na predbežné 8. miesto.

19

Po prvom kole tu bola delená 19. pozícia pre USA. Ako prvý išiel na trať Ryan Cochran-Siegle. Bol však najpomalší a je prebežne na 10. mieste.

21

Rakúsky reprezentant Manuel Feller išiel agresívne do jazdy a riskantne, čo je jeho typický prvok. Napokon však ani nedošiel do cieľa a dnes bodovať nebude!

22

Erik Read z Kanady začal v úvode lepšie, ale potom strata narastala a v cieli to stačí na predbežné tretie miesto.

23

Domáci reprezentant Riccardo Tonetti je jediným reprezentantom Talianska. Snažil sa tak napraviť reputáciu, predbežne mu patrí líderska pozícia!

24

Cyprien Sarrazin z Francúzska sem minulý rok výrazne triumfoval v druhom kole. Teraz mu však úvod trate nevyšiel a v cieli to stačilo na predbežné siedme miesto, ide za nášho reprezentanta.

25

Veľké zastúpenie v druhom kole bude mať aj Rakúsko. Na trať išiel Marco Schwarz. Napokon bol pomaší ako Bissig ale ide na druhé miesto.

26

Ďalším v poradí bol Semyel Bissig zo Švajčiarska. Napokon je novým lídrom s náskokom 80 stotín, mladý Švajčiar je veľmi spokojný.

27

Slovenský reprezentant išiel agresívne a riskoval! To sa však podpísalo na celej jazde a spravil veľa chýb. Spokojný teda nebude, v cieli bol najpomalší ale pripíše si body a to je podstatné.

27

A na trať ide Andreas Žampa! Držíme palce!

28

Victor Muffat-Jeandet z Francúzska nebol v prvom kole úspešný a napokon bol rád, že prenikol do druhého kola. Ani teraz to však nebolo ideálne a z trojice čo sa už rpedstavila bol najpomalší.

29

Rakúsky reprezentant Raphael Haaser sa dostal v druhom kole na trať ako druhý. Začal plynulou jazdou ale v závere spravil výraznú chybu a Andrijenka neprekonal.

30

Aleksandr Andrijenko z Ruska zahájil dnešné druhé kolo. Od úvodu išiel veľmi dobre a dnes bude bodovať, stanovil čas: 2:29.23.

Druhé kolo obrovského slalomu mužov v Alta Badia sa práve začalo!

Na štarte je už všetko pripravené, druhé kolo dnešného obrovského slalomu mužov čoskoro začne. Prajem príjemný športový zážitok!

Prajem príjemné športové popoludnie všetkým fanúšikom lyžovania. Alta Badia dnes hostí obrovský slalom mužov a od 13:30 je na programe druhé kolo. Slovensko bude mať v ňom zástupcu v podobe Andreasa Žampu, ktorý štartoval na spodku, ale predsa len sa dokázal prebojovať. Jeho brat Adam, ktorý štartoval vyššie, skončil v prvom kole na 33. mieste a tesne mu tak ušiel postup. Prezrite si tak ešte tridsiatku najlepších po prvom kole, tesne pred štartom toho druhého sa vám opäť prihlásime.

Poradie po prvom kole:

  1. Alexis Pinturault (FRA) 1:13.27
  2. Filip Zubčić (CRO) +0.26
  3. Marco Odermatt (SUI) +0.40
  4. Alte Lie McGrath (NOR) +0.46
  5. Lucas Braathen (NOR) +0.51
  6. Leif Kristian Nestvold-Haugen (NOR) +0.60
  7. Žan Kranjec (SLO) +0.60
  8. Mathieu Faivre (FRA) +0.62
  9. Roland Leitinger (AUT) +0.70
  10. Gino Caviezel (SUI) +0.76
  11. Justin Murisier (SUI) +0.79
  12. Henrik Kristoffersen (NOR) +0.81
  13. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) +1.03
  14. Tommy Ford (USA) +1.10
  15. Stefan Brennsteiner (AUT) +1.22
  16. River Radamus (USA) +1.28
  17. Stefan Luitz (GER) +1.39
  18. Alexander Schmid (GER) +1.42
  19. Ted Ligety (USA) +1.63
  20. Ryan Cochran-Siegle (USA) +1.63
  21. Manuel Feller (AUT) +1.73
  22. Erik Read (CAN) +1.85
  23. Riccardo Tonetti (ITA) +1.90
  24. Cyprien Sarrazin (FRA) +1.93
  25. Marco Schwarz (AUT) +1.93
  26. Semyel Bissig (SUI) +2.00

27. Andreas Žampa (SVK) +2.07
28. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +2.15
29. Raphael Haaser (AUT) +2.22
30. Aleksandr Andrijenko (RUS) +2.28

Vítam všetkých priaznivcov zjazdového lyžovania pri sledovaní tohto online textového prenosu! V ňom sa spoločne zameriame na obrovský slalom mužov, ktorý bude hostiť Taliansko. Začiatok druhého kola v stredisku Alta Badia je na programe o 13:00.

Od piatku pokračuje SP mužov v lyžovaní ďalšími pretekmi. SuperG sme mohli sledovať v piatok, sobota patrila zjazdu a v nedeľu sa môžme tešiť na obrovský slalom aj so slovenským reprezentantom Adamom Žampom. Práve posledné dva obrovské slalomy boli pre nášho reprezentanta v Taliansku úspešné, skončil na siedmom a ôsmom mieste. Verme, že podobný úspech zopakuje aj v tomto preteku.

V poslednom obrovskom slalome u mužov triumfoval švajčiarsky reprezentant Marco Odermatt. Ako dopadne tento pretek? Sledujte náš online prenos!

Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 13:30.