Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Zjazdové lyžovanie

20.12.2020 o 11:00

Víťaz: E. Ledecká (CZE)

Filter

Dnešne SuperG žien je už minulosťou a jej víťazkou sa stáva česká reprezentantka Ester Ledecka, obrovská gratulácia našim susedom do Česka! Spokojné však môže byť aj Slovensko a konkrétne Petra Vlhová, ktorá dnes išla výborne a vybojovala si 6. miesto a získala dôležité body do celkového poradia SP. Doplníme ešte prvú trojicu, druhé miesto získava švajčiarska reprezentantka Suterová a tretia priečka patrí Brignoneovej z Talianska.

Ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok víkendu!

SuperG žien vo Val d'Isere sa práve skončil!

55

Jacqueline Wilesová z USA bola dnes poslednou pretekárkou, ale ani ona do cieľa nedošla! 

54

Nadine Kapferová z Nemecka nedokončila pretek!

53

Elvedina Muzaferijaová z Bosny a Hercegoviny ide na predbežné 46. miesto.

52

Ania Monica Caillová z Rumunska ide na posledné 47. miesto.

51

Camille Ceruttiová z Talianska dnes nebude bodovať, predbežne je na 32. mieste.

50

Domáca reprezentantka Anouck Errardová pretek nedokončila!

49

Ale to už neplatí, napokon je pomalšia Nevena Ignjatovićová zo Srbska a predbežne je na poslednom mieste.

48

Candace Crawfordová z Kanady išla zatiaľ najpomalšie a patrí jej predbežne 44. miesto.

47

A opäť zmena na tomto umiestnení, dostáva sa tam Nadia Delagová z Talianska.

46

Z tejto pozície ju zosadila Lin Ivarssonová zo Švedska.

45

Julija Pleškovová z Ruska ide predbežne na 40. meisto, dnes to je rovnako bez bodov pre túto pretekárku.

44

Noemie Kollyová zo Švajčiarska dnes išla vôbec prvý pretek v rámci nového ročníka SP. Predbežne jej patrí 35. miesto a tak dnes nebude bodovať.

43

A podobne aj Karen Smadjaová Clementová z Francúzska! 

42

Luana Flütschová zo Švajčarska pretek nedokončila!

41

Sabrina Maierová z Rakúska načala piatu desiatku dnešných pretekárok. Predbežne jej patrí 34. miesto a to je bez bodov.

40

Spokojná však zrejme môže byť Alice Robinsonová z Nového Zélnadu. Po dobrej jazde jej patrí predbežne 21. miesto a mohla by dnes tak bodovať.

39

Rosina Schneebergerová z Rakúska ide na predbežné 35. miesto pred svoju reprezentačnú kolegyňu a dnes si tak body nepripíše.

38

Nemecká reprezentantka Fabiana Dorigová prvé kolo nedokončila!

37

Maruša Ferková zo Slovinska nebude zrejme spokojná, je až predbežne na 32. mieste a dnes bodovať nebude.

36

Jej krajanka Isabella Wrightová ide na predbežné 31. miesto pred ďalšiu Američanku Johnsonovú.

35

Keely Cashmanová z USA môže byť viac než spokojná! Po svojej jazde sa dostáva na predbežné 10. miesto a určite dnes bude bodovať.

34

Na body si robí zálusk aj Verena Gasslitterová z Talianska, predbežne jej patrí 26. miesto.

33

Ariane Rädlerová z Rakúska ide na predbežné 22. miesto, aj tu to vyzerá na body. Rädlerová je momentálne druhou najlepšou zo svojej krajiny v tomto preteku.

32

Jasmina Suterová zo Švajčiarska môže byť naopak veľmi spokojná, predbežne je na 17. mieste a dnes by mala bodovať.

31

Po krátkej pauze sa už pokračuje ďalej. Na trať sa dostala rakúska reprezentantka Nadine Festová, ktorá však svoj pretek nedokončila!

Slovenská reprezentantka Petra Vlhová je predbežne na šiestom mieste. Je to výborné umiestnenie a už by nižšie zrejme Petra nemala ísť.

Česko sa môže zrejme už radovať. Ester Ledecká je stále na prvom mieste a na trať sa už žiadne veľké mená nedostanú. Vyzerá to tak, že Ester Ledecká po prvýkrát v kariére vyhrá SuperG v rámci SP.

Priebežné poradie:

1. Ester Ledecká (CZE)
2. Corinne Suterová (SUI)
3. Federica Brignoneová (ITA)
4. Marta Bassinová (ITA)
5. Lara Gutová-Behramiová (SUI)
6. Petra Vlhová (SVK)

Nasleduje krátka prestávka!

30

Tretiu desiatku pretekárok uzavrela Jasmine Fluryová zo Švajčiarska. Predbežne jej patrí 24. miesto a dnes by teda rada bodovala.

29

Domáca reprezentantka Tessa Worleyová nezačala ideálne a už sa to nabaľovalo ďalej. Napokom to stačí na predbežné 19. miesto, Worleyová vyzerala spokojne.

28

Breezy Johnsonová z USA bola napokon o niečo lepšia a predbežne jej patrí 25. miesto. Aj ona bude dúfať v bodový zápis.

27

Rahel Koppová zo Švajčarska chcela dostať svoju krajinu na ďalšie popredné umiestnenie. To sa jej nepodarilo a dnes je zatiaľ najpomalšia a predbežne jej patrí 27. miesto.

26

Svoju jazdu už absolvovala aj Laura Pirovanová z Talianska. Predbežne je na 22. mieste a takisto by dnes rada aspoň bodovala.

25

Početnú rakúsku výpravu v tomto preteku rozšírila Ricarda Haaserová. Predbežne je na 21. mieste a to znamená, že by dnes mala bodovať.

24

Ani Jennifer Piotová z Francúzska nebola spokojná. Predbežne je až na 22. mieste a ešte môže ísť aj nižšie.

23

Kanadská reprezentnakta Marie-Michéle Gagnonová je predbežne na 17. mieste, v cieli nebola spokojná. Zrejme čakala lepšie umiestnenie.

22

Rakúsku sa dnes vôbec nedarí, vylepšiť sa to snažila Ramona Siebenhoferová. Tá však výrazne strácala a predbežne ide na posledné 22. miesto.

21

Na trať sa dostala Kira Weidleová z Nemecka, jej tréner staval túto trať. Napokon to v ceili stačilo na predbežné 18. miesto.

Priebežné poradie:

  1. Ester Ledecká (CZE)
  2. Corinne Suterová (SUI)
  3. Federica Brignoneová (ITA)
  4. Marta Bassinová (ITA)
  5. Lara Gutová-Behramiová (SUI)

6. Petra Vlhová (SVK)

Nasleduje krátka prestávka!

20

Ilka Štuhecová strácala na všetkých medzičasoch a v cieli po nevydarenom závere jej patrí predbežné 14. miesto. No vyzerá to, že Ledeckú dnes už asi nikto neohrozí.

19

Na trať sa dostala Joana Hählenová zo Švajčiarska. Nešla dobre a ide na predbežné 18. mieste, je dnes zatiaľ durhou najpomalšou pretekárkou.

18

Kajsa Vickhoff Lieová z Nórska začala veľmi dobre, postupne však strata narastala. Napokon to v cieli stačí na predbežné 10. miesto.

17

Marta Bassinová z Talianska išla veľmi aktívne a ohrozovala Ester Ledeckú na vedúcej pozícii. Nevyšiel jej však záver a predbežne je na 4. mieste, môže však byť spokojná.

16

Tamara Tipplerová sa snažila vylepšiť predbežné postavenie Rakúska v tomto preteku. To sa jej aj napokon podarilo, predbežne je na 11. mieste.

15

Sofia Goggiaová patrila dnes medzi favoritov, ale úvod jej totálne nevyšiel a veľkú stratu už len sťahovala! Po chybách sa v cieli zaradila na predbežné 6. miesto, napokon bola len o stotinu horšia od našej reprezentantky!

14

Prvou Francúzskou na trati je Tiffany Gauthierová. Snažila sa vylepšovať to na medzičasoch, ale našu Petru Vlhovú neohrozila, predbežne jej patrí 8. miesto.

13

Rakúsko poslalo na trať ďalšiu reprezentantku a to Nina Ortliebová. Mala veľmi pomalý začiatok a strata postupne narastala. V cieli je predbežne na 11. mieste, Rakúsku sa dnes nedarí v SuperG.

12

Ďalšou reprezentantkou Rakúska je Mirjam Puchnerová. Tá v cieli ide na predbežné posledné miesto, na liderskú pozíciu stratila vyše troch sekúnd.

11

Rakúšanka Stephanie Venierová už od úvodu výrazne strácala a nebola to ideálna jazda. Zo všetkých pretekárok bola zatiaľ najpomalšia.

Nasleduje krátka prestávka a po nej bude SuperG žien pokračovať ďalej. Na prvom mieste sa drží Ester Ledecká.

10

Petra Vlhová začala veľmi dobre a strata bola minimálna na Ledeckú. V dôležitej pasáži však mierne chybovala a v cieli je predbežne na 5. mieste so stratou 84 stotín! Veľmi dobrá jazda našej reprezentantky.

10

A už dávajme pozor! Na trať ide Petra Vlhová, držíme palce!

9

Federica Brignoneová z Talianska viedla tesný súboj a strata na medzičasoch bola minimálna. Talianska sa napokon zaradila na predbežné tretie miesto, nevyšiel jej začiatok jazdy.

8

Jej krajanka Michelle Gisinová je druhou ženou celkového poradia SP. Dnes jej SuperG celkom vyšiel, ide predbežne na 5. miesto, toto nie je jej disciplína.

7

Corinne Suterová zo Švajčiarska výrazne ohrozovala vedúcu pozíciu Ledeckej, ale v cieli je napokon pomalšia len o 3 stotiny!

6

No a na trať sa dostala česká reprezentantka Ester Ledecká. Zlatá reprezentantka z olympiády v tejto disciplíne dnes predviedola veľmi dúbrú jazdu a predbežne ide na prvé miesto!

5

Lara Gutová-Behramiová zo Švajčiarska dnes patrí medzi favoritky na víťazstvo. Spodná časť jej vyšla ideálne a ide na predbežné prvé miesto!

4

Francesca Marsagliová z Talianska výrazne ohrozovala na medzičasoch svoju reprezentačnú kolegyňu. Nevyšiel jej však záver a ide na delené tretie miesto.

3

Ako tretia sa na trať dostala nórska reprezentantka Ragnhild Mowinckelová. Strácala na všetkých medzičasoch, ale záver trate jej vyšiel veľmi dobre a ide na predbežné druhé miesto.

2

Číslo dva má Priska Nuferová zo Švajčiarska. Nuferová strácala na všetkých medzičasoch a v cieli neprekonala Taliansku, stratila 67 stotín sekundy.

1

Elena Curtoniová z Talianska sa dostala na trať ako prvá. Talianska zvládla svoju jazdu veľmi dobre a stanovila prvý čas a ten je: 1:25.81.

SuperG žien vo Val d'Isere sa práve začal!

Na štarte je už všetko pripravené, čoskoro sa tak tento pretek môže začať. Prajem príjemný športový zážitok!

Prajem príjemné športové dopoludnie všetkým fanúšikom lyžovania. Ženský program SP v tomto športe pokračuje dnes pretekom SuperG, bude to vôbec prvé SuperG v novej sezóne. V štartovnej listine nechýba slovenská reprezentantka Petra Vlhová, ktorá má štartovné číslo 10. Česko upriamy svoj zrak na štartovné číslo 6, ktoré má Ester Ledecká. Zatiaľ si prezrite štartovnú listinu, tesne pred štartom sa znova prihlásime.

Štartovná listina:

  1. Elena Curtoniová (ITA)
  2. Priska Nuferová (SUI)
  3. Ragnhild Mowinckelová (NOR)
  4. Francesca Marsagliová (ITA)
  5. Lara Gutová-Behramiová (SUI)
  6. Ester Ledecká (CZE)
  7. Corinne Suterová (SUI)
  8. Michelle Gisinová (SUI)
  9. Federica Brignoneová (ITA)

10. Petra Vlhová (SVK)
11. Stephanie Venierová (AUT)
12. Mirjam Puchnerová (AUT)
13. Nina Ortliebová (AUT)
14. Tiffany Gauthierová (FRA)
15. Sofia Goggiaová (ITA)
16. Tamara Tipplerová (AUT)
17. Marta Bassinová (ITA)
18. Kajsa Vickhoff Lieová (NOR)
19. Joana Hählenová (SUI)
20. Ilka Štuhecová (SLO)
21. Kira Weidleová (GER)
22. Ramona Siebenhoferová (AUT)
23. Marie-Michéle Gagnonová (CAN)
24. Jennifer Piotová (FRA)
25. Ricarda Haaserová (AUT)
26. Laura Pirovanová (ITA)
27. Rahel Koppová (SUI)
28. Breezy Johnsonová (USA)
29. Tessa Worleyová (FRA)
30. Jasmine Fluryová (SUI)
31. Nadine Festová (AUT)
32. Jasmina Suterová (SUI)
33. Ariane Rädlerová (AUT)
34. Verena Gasslitterová (ITA)
35. Keely Cashmanová (USA)
36. Isabella Wrightová (USA)
37. Maruša Ferková (SLO)
38. Fabiana Dorigová (GER)
39. Rosina Schneebergerová (AUT)
40. Alice Robinsonová (NZL)
41. Sabrina Maierová (AUT)
42. Luana Flütschová (SUI)
43. Karen Smadjaová Clementová (FRA)
44. Noemie Kollyová (SUI)
45. Julija Pleškovová (RUS)
46. Lin Ivarssonová (SWE)
47. Nadia Delagová (ITA)
48. Candace Crawfordová (CAN)
49. Nevena Ignjatovićová (SRB)
50. Anouck Errardová (FRA)
51. Camille Ceruttiová (FRA)
52. Ania Monica Caillová (ROU)
53. Elvedina Muzaferijaová (BIH)
54. Nadine Kapferová (GER)
55. Jacqueline Wilesová (USA)

Vítam všetkých priaznivcov zjazdového lyžovania pri sledovaní tohto online textového prenosu! V ňom sa spoločne zameriame na obrovský SuperG žien, ktorý bude hostiť Francúzsko. Začiatok tohto preteku v stredisku Val d'Isere je na programe o 11:00.

Od piatku pokračuje SP žien v lyžovaní ďalšími pretekmi. Piatok a sobota patrila zjazdu a v nedeľu sa môžme tešiť na SuperG. Slovenská reprezentantka Petra Vlhová nechýba ani v jednom preteku, v piatočnom zjazde obsadila konečnú 26. pozíciu a v sobotu to bolo 33. miesto. Uvidíme, ako sa Petre bude dariť v SuperG.

Toto bude vôbec prvý SuperG žien v novej sezóne, keďže predchádzajúce dva preteky tohto typu vo Švajčiarsku sa kvôli počasiu zrušili. Ako to napokon dopadne? Sledujte náš online prenos!

Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 11:00.