Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Zjazdové lyžovanie

29.12.2019 o 13:00

Víťaz: Mikaela Shiffrinová (USA)

2. Petra Vlhová (SVK), 3. Michelle Gisinová (SUI)

Filter

Tak to bol teda strhujúci záver druhého kola! Najprv prišla dodatočná informácia o diskvalifikovaní predbežnej líderky Wendy Holdenerovej zo Švajčiarska a na konci sme videli dve fantastické jazdy. O tú prvú sa postarala slovenská reprezentantka Petra Vlhová, ktorá išla naozaj výborne, ale na fenomenálnu Shiffrinovú to žial nestačilo, pretože Američanka predviedla takisto úžastnú jazdu a s náskokom 0.61 stotín našu pretekárku prekonala.

Tretie miesto napokon prekvapivo patrí Michelle Gisinová zo Švajčiarska, ktorá bola po prvom kole na ôsmom mieste, ale výborná jazda v druhom kole ju vyniesla na stupeň víťazov.

Posledný pretek kalendárneho roka 2019 v ženskej časti tak bol veľmi zaujímavý a určite priniesol radosť aj Slovensku, ale v prvom rade Petre Vlhovej, ktorá získava druhé miesto a tak aj potrebné body do celkového poradia. Mikaela Shiffrinová aj dnes teda dokázala, že je absolútny ženský fenomén tohto športu a len tak ľahko sa ju zdolať nedá.

S týmto konštatovaním sa už teda lúčim, ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa!

Konečné poradie druhého kola:

1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:48,89
2. Petra Vlhová (SVK) +0,61
3. Michelle Gisinová (SUI) +1,72
4. Katharina Liensbergerová (AUT) +1,88
5. Christina Ackermannová (GER) +1,91
6. Lena Dürrová (GER) +2,15
7. Aline Daniothová (SUI) +2,47
8. Mina Fürst Holtmannová (NOR) +2,56
9. Laurence St. Germainová (CAN) +2,63
10. Meta Hrovatová (SLO) +2,70
11. Marlene Schmotzová (GER) +2,79
12. Erin Mielzynská (CAN) +3,00
13. Federica Brignoneová (ITA) +3,06
14. Irene Curtoniová (ITA) +3,31
15. Kristin Lysdahlová (NOR) +3,36

Druhé kolo slalomu žien v rakúskom Lienzi sa práve skončilo!

1

No a v cieli je napokon z toho prvé miesto! Shiffrinová je lepšia o 0.61 stotín a tak obhájila prvé miesto z prvého kola a po včerajšom triumfe v obrovskom slalome sa na prvé miesto postaví aj v tomto slalome.

1

Mikaela Shiffrinová v úvode zo svojho náskoku stratila a ani na druhom medzičase to nebolo ideálne. Všetci však vieme, že závery má Američanka výborné.

O všetkom rozhodne Mikaela Shiffrinová, ktorá však bude mať čo robiť, aby prekonala jazdu našej reprezentantky!

2

Peťa nešla na istotu a chcela svoj náskok zvyšovať. Jej agresívna jazda nebola úplne bez chyby, ale na medzičasoch začala postupune naberať a v cieli je jej čas 54.70! Horšia ako druhá teda už nebude!

Pozor! Na svoju jazdu v druhom kole sa už chystá slovenská reprezentantka Petra Vlhová, všetci držme palce!

3

Nina Haver-Løsethová z Nórska od úvodu spravila veľa chýb a mala veľké problémy sa vôbec udržať na trati. Napokon je v cieli až na predbežnom 18. mieste a to je veľké sklamanie druhého kola.

4

No a už ide ozaj do tuhého! Na trať sa dostala rakúska nádej Katharina Liensbergerová. V strede trate chybovala a vyzeralo to, že do ciela už ani nepríde. Síce tam dorazila, ale po viacerých chybách to stačí až na predbežné 3. miesto.

Dôležité informácia! Dodatočne je Wendy Holdenerová diskvalifikovaná, vraj tam bol špicár. Švajčiarska reprezentantka už opustila miesto určené pre predbežnú líderku.

5

Poslednou reprezentantkou Kanady v druhom kole je Laurence St. Germainová. Od druhého medzičasu strácala a išla veľmi zle. V cieli to stačilo na predbežné siedme miesto.

6

Nemeckú vlajku v druhom kole uzatvorila Lena Dürrová. V cieli po menších chybách jej patrí predbežné štvrté miesto.

7

Hneď za ňou sa na svoju jazdu v druhom kole vydala jej krajanka Wendy Holdenerová. Od úvodu to bola dravá jazda a jednotlivé medzičasy sa zlepšovali. Bola to výborná jazda a Gisinovú z predbežného prvého miesta zosadila!

8

Po nej sa na trať dostala Michelle Gisinová zo Švajčiarska. Raz mala medzičas lepší, potom horší. Tento boj na hojdačke však zvládla a ide na predbežné prvé miesto!

Nasleduje druhá krátka prestávka.

9

Christina Ackermannová z Nemecka išla z TOP 10 ako na trať v druhom kole prvá. Išla veľmi dobre a o 56 stotín sekundy ide na prvé miesto a prvú desiatku si tak určite udrží!

Ostáva nám posledná TOP 10! Teraz sa bude o všetkom rozhodovať.

10

Lepší výkon sa snažila podať jej krajanka, takisto Katharina ale Gallhuberová. Avšak, pri poslednom medzičase chybovala, posledná lyža jej ušla a druhé kolo tak nedokončí!

11

Opäť spozorneli domáci fanúšikovia, na trať sa dostala Katharina Truppeová. Od druhého medzičasu začala strácať a v cieli to stačí na predbežné 11. miesto, čo je teda zatiaľ posledné miesto.

12

Zo Švajčiarska sa ako prvá na trať dostáva Aline Daniothová. Všetky medzičasy mala lepšie a ide aj po závere trate na predbežné prvé miesto!

13

Estelle Alphandová zo Švédska od úvodu išla veľmi odvážne, ale aj bez chýb. Vyzeralo to nádejne na celkovú prvú desiatku, ale tesne pred koncom prišiel špicár, udržala to, ale vypadla z tempa a už sa do cieľa nedostala!

14

Hneď po nej sa na trať dostala jej krajanka Federica Brignoneová. Včera sa v obrovskom slalome na pódium nedostala, v tomto druhom kole jej jazda nevyšla podľa predstáv a ide pred svoju krajanku.

15

Po krátkej prestávke sa na trať dostala Irene Curtoniová z Talianska. Od druhého mezdičasu už výrazne začala strácať a v cieli je z toho napokon predbežné piate miesto.

Prvých 15 pretekárok už svoju jazdu v druhom kole absolvovalo. Nasleduje krátka prestávka a po nej bude dianie v rakúskom Lienzi pokračovať.

16

Tretím a predposledným zástupcom Nórska v druhom kole je Mina Fürst Holtmannová. Jej špecialitou je skôr obrovský slalom, v tomto prípade sa menším chybám nevyhla, ale aj tak predkonala Slovinku!

17

Jediného zástupcu v druhom kole má Slovinsko. Meta Hrovatová má juniorský titul z MS a postupune sa zaraďuje medzi užšiu špičku. O deväť stotín sekundy má v cieli lepší čas a ide na prvé miesto!

18

Druhým zástupcom domácej krajiny v druhom kole je Katharina Huberová. Malo to ihneď ohlas aj v hľadisku, Huberová v cieli získava predbežné piate miesto. Škoda, že v strede trate chybovala a išlo to tak až do samotného záveru.

19

Po nej sa už na trať dostáva spomínaná nemecká reprezentantka. Marlene Schmotzová postpune zvyšovala svoj náskok na jedlitlivých medzičasoch a v cieli je na prvom mieste! Veľmi zaujímavý pretek tak sledujeme v druhom kole.

19

Predposlednou reprezentantkou Kanady v druhom kole je Erin Mielzynská. Tá sa po prvom kole delila o 19. miesto so Schmotzovou. Od strede trate síce strácala, ale predviela parádne zrýchlenie a ide na prvé miesto!

21

Prvú desiatku v druhom kole uzatvára Kristin Lysdahlová z Nórska. Nevyhla sa drobným chybám, ktoré ju však napokon o prvé miesto nepripravili.

22

Prvým zástupcom Kanady v druhom kole je Roni Remmeová. Hneď v úvode je to špicár a tak Remmeová je prvou, ktorá druhé kolo nedokončí!

23

Druhým zástupcom Nemecka v druhom kole je Marina Wallnerová. Strácať začala až v závere trate a v cieli získava predbežné druhé miesto so stratou pol sekundy.

24

Svojho druhého zástupcu na trať vyslalo Švédsko. Emelie Wikströmová. Od tretieho medzičasu však začala strácať a v cieli to stačí na predbežné štvrté miesto.

25

Najväčšie prekvapenie prvého kola je však Leona Popovićová, ktorá tam štartovala ako predposledná a napokon skončila na 25. mieste. V cieli je však z toho šieste, teda posledné miesto.

26

Thea Louise Stjernesundová z Nórska štartovala v prvom kole s veľmi vysokým číslom – 53. Nórka išla agresívne do svojej jazdy, posledný medzičas mala horší a v cieli sa zaraďuje na tretie miesto.

27

Ovácie v hľadisku si teraz vyslúžila domáca reprezentantka Chiara Mairová. Išla od úvodu veľmi dobre a jej náskok začal narastať, čo vydržalo až do ciela a ide na prvé miesto.

28

Ďalšou krajinou na trati je Taliansko a to konkrétne Lara Della Meaová. Úvod trate mala dobrý, ale postupune začala strácať. Napokon sa však dostala aspoň pred Fjällströmovú.

29

Ako druhá sa na tať dostala Magdalena Fjällströmová zo Švédska. Na poslednom medzičase na svoju nemeckú súperku začala strácať a napokon v cieli stratila 1.34.

30

V druhom kole sa ako prvá na trať dostala Jessica Hilzingerová z Nemecka. Nemecká reprezentantka zvládla trať bez väčšej chyby, ale ale energická jazda to nebola. V cieli je jej čas 55.50, čo je zlepšenie oproti prvému kolu.

Druhé kolo slalomu žien v rakúskom Lienzi sa práve začalo!

Na trati je už všetko pripravené na štart druhého kola, ktoré sa o malú chvíľu začne. Predstaví sa v ňom 30 najlepších pretekárok z prvého kola, slovenská reprezentantka Petra Vlhová sa na trať dostane ako predposledná.

Trať v druhom kole staval práve tréner našej reprezentantky Livio Magoni z Talianska.

Poradie po prvom kole:

1. Mikaela Shiffrinová (USA) 54,54
2. Petra Vlhová (SVK) +0,26
3. Nina Haver-Løsethová (NOR) +0,70
4. Katharina Liensbergerová (AUT) +0,76
5. Laurence St. Germainová (CAN) +0,97
6. Lena Dürrová (GER) +0,99
7. Wendy Holdenerová (SUI) +1,12
8. Michelle Gisinová (SUI) +1,21
9. Christina Ackermannová (GER) +1,32
10. Katharina Gallhuberová (AUT) +1,37
11. Katharina Truppeová (AUT) +1,43
12. Aline Daniothová (SUI) +1,44
13. Estelle Alphandová (SWE) +1,55
14. Federica Brignoneová (ITA) +1,57
15. Irene Curtoniová (ITA) +1,59
16. Mina Fürst Holtmannová (NOR) +1,62
17. Meta Hrovatová (SLO) +1,65
18. Katharina Huberová (AUT) +1,74
19.-20. Marlene Schmotzová (GER) +1,81
19.-20. Erin Mielzynská (CAN) +1,81
21. Kristin Lysdahlová (NOR) +1,89
22. Roni Remmeová (CAN) +1,90
23. Marina Wallnerová (GER) +2,32
24. Emelie Wikströmová (SWE) +2,58
25. Leona Popovićová (CRO) +2,70
26. Thea Louise Stjernesundová (NOR) +2,78
27. Chiara Mairová (AUT) +2,84
28. Lara Della Meaová (ITA) +3,01
29. Magdalena Fjällströmová (SWE) +3,03
30. Jessica Hilzingerová (GER) +3,05

54. Tereza Nová (CZE) +7,85
Martina Dubovská (CZE) nedokončila 

Prajem príjemné športové popoludnie všetkým fanúšikom zjazdového lyžovania! Posledným pretekom v tomto kalendárnom roku je slalom žien v rakúskom Lienzi. Prvé kolo bolo na programe o 10:00 a už úspešne prebehlo, druhé kolo má naplánovaný štart na 13:00.

Včera sa v tomto stredisku uskutočnil obrovský slalom. Mikaela Shiffrinová dala jednoznačne zabudnúť na nevydarený minulý pretek, spravila najlepšie obe kolá a o jej víťazstve nebolo pochýb. Pre fenomenálnu Američanku to bolo prvé víťazstvo v obrovskom slalome v tejto sezóne. Druhé miesto napokon patrilo talianskej reprezentantke Marte Bassinovej a tretia skončila trošku prekvapivo domáca reprezentantka Katharina Liensbergerová. Petra Vlhová napokon obhájila umiestnenie z prvého kola a skončilo na piatom mieste.

Čo sa týka dnešného slalomu, tak ten mal hneď niekoľko favoritov. Samozrejme, tým najväčším je opäť Mikaela Shiffrinová a zrejme aj ďalšia šestka pretekárok za ňou v celkovom poradí SP.

Americká reprezentantka to potvrdila hneď v prvom kole, keď s časom 54,54 skončila na prvom mieste a má tak v druhom kole najlepšiu pozíciu. Petra Vlhová však predviedla skvelý výkon a za fenomenálnou Američankou zaostala len o 0,26 stotín, takže má v druhom kole veľkú šancu vybojovať pódium, budeme jej samozrejme držať palce!

Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 13:00.

Poradie po 1. kole::
1. Mikaela Shiffrinová (USA) 54,54
2. Petra Vlhová (SVK) +0,26
3. Nina Haver-Løsethová (NOR) +0,70
4. Katharina Liensbergerová (AUT) +0,76
5. Laurence St. Germainová (CAN) +0,97
6. Lena Dürrová (GER) +0,99
7. Wendy Holdenerová (SUI) +1,12
8. Michelle Gisinová (SUI) +1,21
9. Christina Ackermannová (GER) +1,32
10. Katharina Gallhuberová (AUT) +1,37
11. Katharina Truppeová (AUT) +1,43
12. Aline Daniothová (SUI) +1,44
13. Estelle Alphandová (SWE) +1,55
14. Federica Brignoneová (ITA) +1,57
15. Irene Curtoniová (ITA) +1,59
16. Mina Fürst Holtmannová (NOR) +1,62
17. Meta Hrovatová (SLO) +1,65
18. Katharina Huberová (AUT) +1,74
19.-20. Marlene Schmotzová (GER) +1,81
19.-20. Erin Mielzynská (CAN) +1,81
21. Kristin Lysdahlová (NOR) +1,89
22. Roni Remmeová (CAN) +1,90
23. Marina Wallnerová (GER) +2,32
24. Emelie Wikströmová (SWE) +2,58
25. Leona Popovićová (CRO) +2,70
26. Thea Louise Stjernesundová (NOR) +2,78
27. Chiara Mairová (AUT) +2,84
28. Lara Della Meaová (ITA) +3,01
29. Magdalena Fjällströmová (SWE) +3,03
30. Jessica Hilzingerová (GER) +3,05
...
54. Tereza Nová (CZE) +7,85
Martina Dubovská (CZE) nedokončila