Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Tour de Suisse - 2. etapa

16.06.2019 o 16:00

Luis Leon Sanchez (Astana Pro Team)

Štadión: Langnau im Emmental (Švajčiarsko)
Filter

Výsledky 2. etapy:

1. Luis León Sánchez (Šp.) Astana 4:01:21 h

2. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe +6 s

3. Matteo Trentin (Tal.) Mitchelton-Scott

4. Kasper Asgreen (Dán.) Deceuninck – Quick Step

5. Greg van Avermaet (Belg.) CCC Team

6. Michael Matthews (Aus.) Sunweb – rovnaký čas

Poradie po 2. etape:

1. Kasper Asgreen (Dán.) Deceuninck – Quick Step 4:12:16 h

2. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe – rovnaký čas

3. Rohan Dennis (Aus.) Bahrain-Merida +1 s

4. Michael Matthews (Aus.) Sunweb +1

5. Stefan Küng (Švaj.) Groupama-FDJ +10

6. Matteo Trentin (Tal.) Mitchelton-Scott +17

To je už od nás všetko, ďakujeme za vašu pozornosť a prajeme ešte pekný zvyšok víkendu. Dočítania a dovidenia pri ďalších športových prenosoch.

Druhá etapa tohto ročníka Tour de Suisse priniesla víťazstvo španielskeho cyklistu Luisa Leona Sancheza z tímu Astana. Práve tento tím odviedol vynikajúcu robotu v predposlednom stúpaní, čo malo za následok záverečné dianie v pelotóne a napokon zaslúžene patrí dnešné etapové víťazstvo tomuto tímu. Peter Sagan bol dnes na všetko skoro sám a do cieľa dorazil so šesť sekundovou stratou na Španiela. Trentin bojoval s našim cyklistom o druhé miesto, ale bol o veľmi malo pomalší a napokon skončil tretí.

2. etapa 83. ročníka Tour de Suisse sa skončila!

Cieľ

Za slovenským cyklistom prichádza Matteo Trentin, ktorý dnes berie tretie miesto!

Cieľ

Záverečný šprint lepšie zvládol Peter Sagan, ktorý si napokon vybojoval druhé miesto!

Cieľ

Španielsky cyklista dorazil dnes do cieľa ako prvý s náskokom 27 sekúnd! Víťazom druhej etapy 83. ročníka Tour de Suisse sa stáva LL Sánchez!

1,3km

LL Sánchez s úsmevom na tvári absolvuje svoje posledné metre do cieľa. Už nikto nedostihne tohto Španiela, ale stále sa nedá predpokladať, kto obsadí zvyšné dve pódiové miesta.

2,2km

Dôležitým faktorom tak dnes bolo určite predposledné stúpanie, ktoré sa nieslo v réžii tímu Astana a tento tím je tak za to odmenený najlepším možným spôsobom.

3,3km

Tridsať sekundový náskok pre Sáncheza sa nemení, už mu stačí len pohodlne dôjsť do cieľa. Uvidíme, aké však bude ďalšie obsadenie ostatných pozícii.

4,5km

LL Sánchez má už náskok 30 sekúnd. Astana si toto etapové víťazstvo určite zaslúži, v závere etapy odviedol tento tím fantastickú robotu.

5,5km

O všetkom sa zdá byť rozhodnuté! LL Sánchez sa pustil do útoku a vyzera to, že ho už nikto v záverečných kilometroch nedostihne. To by sa musel stať menší zázrak.

7,1km

Tak ako sa predpokladalo, záver trate je veľmi zaujímavý. Už len par posledných kilometrov nás čaká z dnešnej etapy, naplno sa prejavuje situácia, ktorú dnes spôsobil tím Astana.

8,8km

Dve hlavné skupinky sa spojili. V tejto už jednej početnej sa nachádza aj Peter Sagan, ale v takto vyselektovanom pelotóne to bude mať slovenský cyklista veľmi ťažké!

10,2km

Na nedávno spomínanej situácii sa stále nič nemení. Na samom čele pretekov zostalo len okolo 25 jazdcov. Petr Sagan podľa záberov v tejto skupinke nie je. Ďalší cyklisti však zaostávali len málo a je ešte dostatok času, aby došlo k nejakým zvratom.

11,5km

Straty medzi dvoma hlavnými skupinami však nie je táka veľká. Astana sa znova púšťa do útoku, tento tím je dnes hlavným režisérom celej druhej etapy.

12,5km

Vedúcu skupinku sa snaží dostihnúť približne 20 pretekárov. Zo záberov nie je možné identifikovať, či sa medzi nimi nachádza aj slovenský cyklista Peter Sagan.

15km

Astana dnes teda narobila peknú neplechu. Výrazne tak zhoršila situáciu všetkým špurtérom, inak by v tomto dojazde bola väčšia skupinka. Švajčiarska reprezentácia však dne je určite spokojná, o čo sa postaral Imhof, ktorý nazbieral veľa bodov.

17,8km

Na čele je stále Španiel Omar Fraile. Do útoku sa pustil Mathias Frank. Podľa záberov sa Peter Sagan nenachádza vo vedúcej skupine v zjazde, do útoku sa púšťa tím Astana.

18,3km

Všetky výstupy už majú pretekári za sebou, čaká ich už tak len jednoduchý profil trate, kde by a postupne mali tvoriť skupiny a roztrhávať pelotón.

19km

Španielsky cyklista zatiaľ na čele, ale výrazne mu už na chrbát dýcha Thalmann a Asgreen, čo je teda trojica v úniku. Strata pelotónu je však veľmi malá, podľa predpokladov tak bude rozhodovať samotný záver trate.

19,6km

Omar Fraile sa zatiaľ drží na čele, ale uvidíme, dokedy vydrží v takomto tempe. Poradie v úniku sa zatiaľ nemení, čoskoro už bude pretekárov čakať len záverečný jednoduchý profil trate.

20km

Za nimi sa tlačili dopredu tímy Bahrajn a Bora, čo sa dalo aj čakať. Pretekárov už čaká záverečné stúpanie dnešnej druhej etapy 83. ročník Tour de Suisse.

22,9km

Situácia na čele sa stále nemení, Fraile udáva tempo vedúcej skupiny. Za Španielom sa nachádza domáci Thalmann z Team Vorarlberg no a za ním je Asgreen, ktorý je dnes najlepším mladším jazdcom.

25,6km

Na čele pretekov sa tak momentálne drží Fraile, pre ktorého bude veľmi dôležité záverečné stúpanie. Strata pelotónu je momentálne 21 sekúnd.

28,3km

Omar Fraile sa pustil do útoku, svoju kvalitu ukázal na zaver stúpania Schallenbergu, čo je troška prekvapením, že sa už o to pokúsil pri predposlednom stúpaní. Balík sa výrazne stále okresáva, zostalo v ňom len okolo štyridsať jazdcov a spolu s nimi aj Peter Sagan.

30km

Postupne sa smerom dopredu derie Peter Sagan. Stále sa však drží v pelotóne, uvidíme, ako sa situácia okolo neho vyvinie po záverečnom stúpaní.

32,1

Selekcie pretekárov stále pokračujú, čo sa však vzhľadom na profil tejto trate dalo čakať. Čo je však určite prekvapením, že Astana ukáže pri stúpaní takú kvalitu a najviac okreše balík.

33,1

Peter Sagan zrejme s týmto problém nemal, vidno na ňom, že ma stále dostatok síl, ktorý si určite šetrí na zaver trate s jednoduchým profilom. Slovenský cyklista sa momentálne drží v tej väčšej vedúcej skupinke.

34,6km

Môže za to hlavne tím Astana, ktorá svojou aktivitou pri stúpaní spravila veľkú selekciu. Množstvo pretekárov to síce ustalo, ale stalo ich to veľmi veľa síl.

35km

Pretekári absolvujú momentálne predposledne stúpanie, ktoré tvorí kopec Schallenberg. Je už vidno, ako sa postupne pelotón začína roztrhávať.

36,7km

Členom spomínaného kazašského tímu je aj český cyklista Jan Hirt. V jeho tíme sa nachádzajúcu hlavne vrchári, ktorí stále aktívne pracujú a ostatní pretekári tomuto tempo prestavajú stíhať.

37,5km

No a Imhof už na čele pretekov nie je! Dostali sme sa do stúpania a už je to všetko v jednom pelotóne. V ňom aktívne pracuje hlavne tím Astana. V tomto stúpaní sa ešte nedá očakávať vytáranie skupín.

37,9km

Claudio Imhof aj napriek problémom, ktorého ho poskytli je stále v uniku. Strata pelotónu sa však zmenšuje, momentálne by to malo byť 40 sekúnd.

39km

K výrazným zmenám teda zatiaľ stále nedochádza. Určite je dnes veľmi dôležitým faktorom aj počasie, ktoré sa včera na záver individuálnej časovky pokazilo. V Langnau zatiaľ žiadne zrážky nehrozia.

40km

Claudio Imhof s problémami na trati! Švajčiarskeho cyklistu postihol defekt na jeho bicykli, ale včas už došlo k náprave. Domáci reprezentant však tým stratil určitý čas, ktorý tvoril jeho momentálny náskok.

40km

Rodák zo Žiliny sa netajil tým, že má dnes len tie najväčšie ambície. Uvidíme, ako zvládne náročne stúpanie a ako mu jeho kolegovia z týmu pomôžu v závere.

42,5km

Postupne sa pretekári blížia k tretiemu dnešnému stúpaniu. Tím Bahrain Merida Pro CT sa snaží pracovať veľmi aktívne, keď diktujú tempo. Členovia tohto tímu sa tak určite budú snažiť pomáhať hlavne Petrovi Saganovi.

44,5km

Domáci pretekár však zrejme v takomto tempe do konca nevydrží. Predvádza však veľmi sympatický výkon a domáci fanúšikovia a aj jeho realizačný tím musia byť spokojní.

45,8km

V úniku sa sa stále drží Claudio Imhof z domácej reprezentácie. Strata pelotónu sa však zmenšuje, ale výrazne vytvorenie skupín sa pochopiteľne čaká až pri náročnejších stúpaniach.

48,8km

Zrejme veľké ambície môžme pripísať v tejto etape aj Michaelovi Matthewsovi. Včera skončil na treťom mieste a dnes patri medzi hlavných favoritov na víťazstvo.

50km

Pripomeňme si ešte situáciu na trati. Od úvodu sa do úniku pustili traja pretekári, konkrétne to boli Claudio Imhof, Valerio Agnoli a Marcus Burghardt. Na čele sa však stále drží prvý menovaný domáci pretekár.

52,5km

Vydarenú etapu ma za sebou určite aj Kasperren Asgreen z Team Denmark, ktorý sa v cieli mohol radovať zo štvrtého miesta a dnes sa môže pýšiť titulom najmladšieho najlepšieho pretekára.

54,5km

V žltom drese dnes na trati vidíme Rohana Dennisa, ktorý si vo včerajšej časovke počínal výborne. Zelený dres ma na sebe Maciej Bodnar, ktorý včera výrazne konkuroval Dennisovi, ale napokon sa musel uspokojiť s druhým miestom.

56,5km

V jeho tesnom závese sa drží hneď viacero pretekárov, väčšie rozostupy sa zatiaľ nespravili. Tie sa dajú očakávať hlavne v závere trate, ktorá je veľmi jednoduchá a práve tam by mal prebehnúť súboj o konečne poradia dnešnej etapy.

57,9km

Do cieľa ostáva pretekárom absolvovať necelých 60 km. Momentálne sa na čele pretekov drží Claudio Imhof z Team Switzerland.

Dnešná druha etapa Tour de Suisse odštartovala o 13:21 hod. Od 16:00 hod začína náš online textový prenos.

Prajem príjemné športové popoludnie všetkým fanúšikom cyklistiky. 83. ročník Tour de Suisse dnes pokračuje druhou etapou, ktorej trať je dlhá 160 km a cyklistov čaká šesť horských prémii druhej kategórie, záver má už jednoduchý profil a očakáva sa veľká naháňačka.

Včera na konci prvej etapy sa výrazne zhoršilo počasie, keď sa spustil mohutný dážď. V dejisku tejto etapy Langnau je zatiaľ príjemné slnečné počasie.

Dnešna etapa odštartovala o 13:21 hod. Bruno Armirail napokon do dnešnej etapy nezasiahne a tak je na trati 146 jazdcov. Od samotného úvodu sa začalo veľmi rýchlo, jazdci chcú zrejme na rovinatých plochách nazbierať čo najviac času.

To by bolo teda zatiaľ krátke zhrnutie, od 16:00 sa začne náš online textový prenos. Zatiaľ prajeme pekný deň.

Vítam všetkých fanúšikov cyklistiky! Veľkolepý cyklistický sviatok v podobe Tour de France sa už nezadržateľne blíži, všetci cyklisti však ešte musia správne naladiť formu.Tradičnou generálkou sú preteky okolo Švajčiarska, v nedeľu sa.uskutoční 2. etapa.

Toto podujatie obľubuje aj najlepší slovenský cyklista Peter Sagan, ktorý sa vo Švajčiarsku predstaví ako jediný Slovák. Trojnásobný majster sveta je rekordérom v počte víťazných etáp na tomto podujatí, keď vyhral vo Švajčiarsku 16 etáp a dovedna sedemkrát ovládol bodovaciu súťaž. Prognózy hovoria, že práve slovenský cyklista a úradujúci šampión Tour de France Gerainto Thomas budú najväčšími lákadlami tohto podujatia.

Na pretekoch okolo Švajčiarska sa však predstavia aj ďalší zaujímavý cyklisti, ako napríklad aktuálny majster sveta Španiel Alejandro Valverde či úradujúci olympijský šampión Belgičan Greg van Avermaet.

Program etáp:
sobota 15.6. – 1. etapa: Langnau im Emmental – Langnau im Emmental (individuálna časovka, 9,5 km)
nedeľa 16.6. – 2. etapa: Langnau im Emmental – Langnau im Emmental (160 km)
pondelok 17. júna – 3. etapa: Flamatt – Murten (162 km)
utorok 18. júna – 4. etapa: Murten – Arlesheim (164 km)
streda 19. júna – 5. etapa: Münchenstein – Einsiedeln (177 km)
štvrtok 20. júna – 6. etapa: Einsiedeln – Flumserberg (120 km)
piatok 21. júna – 7. etapa: Unterterzen – St. Gotthard (217 km)
sobota 22. júna – 8. etapa: Goms – Goms (individuálna časovka, 19,2 km)
nedeľa 23. júna – 9. etapa: Goms – Goms (144 km)

Úvodná etapa v prospech Rohana Dennisa
Prvá etapa na tomto podujatí bola zameraná na individuálnu časovku. Trať merala 9,5 km a bola rovinatá a veľmi krátka, čiže rozdiely napokon medzi jednotlivými pretekármi boli minimálne. Rohan Dennis potvrdil, že mu to v časovke ide veľmi dobre. Do cieľa dorazil v najrýchlejšom čase 10 minút a 50,23 sekundy. Potom už nikto nedokázal ohroziť jeho prvenstvo, ale o prvé miesto musel súperiť s Poliakom Maciejom Bodnarom, ktorého zdolal o necelú sekundu, dokonca majú v cieli obaja rovnaký čas 10:50 min. V nedeľňajšej etape si tak oblečie žltý dres pre lídra celkovej klasifikácie.

Peter Sagan na úvod s výborným umiestnením
Rodák zo Žiliny si v prvej etape počínal výborne, aj keď tato disciplína nie je jeho najsilnejšou stránkou. V cieli obsadil konečné siedme miesto, no pred touto druhou etapou má určite vyššie ambície.

Predstavenie druhej etapy:
Druhá etapa 83. ročníka Tour de Suisse sa uskutoční v okolí mesta Langnau. Dĺžka trate je 50 km a ponúka viacero vyzývavých stúpaní, ako napríklad Häbern (8 km; 5,1 %) a Chuderhüsi (3 km; 9,3 %). Zaujímavé bude určite sledovať aj záver preteku, devätnásť kilometrov je úplne jednoduchých a zrejme budeme svedkami strhujúcich naháňačiek do cieľovej rovinky.

Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 16:00.