Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
SP - stíhačka žien, 10 km, Nové Město

22.12.2018 o 17:00

Víťazka: Marte Olsbuová Röiselandová (NOR)

Štadión: Vysočina Aréna, Nové Mesto na Morave
Filter

Nové Mesto na Morave patrí nórskym športovcov. Kým v mužskej časti vyhral šprint i stíhacie preteky Johannes Thingnes Bø, medzi ženami dosiahla rovnaké úspechy Marte Olsbuová Röiselandová. Dnes zvládla záverečný bežecký okruh najlepšie a pred druhou Dorotheou Wiererovou triumfovala o 0,2 sekundy. Tretie miesto získava olympijská šampiónka z Pjongčangu Hanna Öbergová. Slovenkám sa dnes príliš nedarilo. Anastasia Kuzminová skončila deviata, Paulína Fialková sedemnásta a jej sestra Ivona obsadila 41. miesto. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám pekný zvyšok dňa.

Dnešné stíhacie preteky sa skončili.

CIEĽ

Ivone Fialkovej sme sa v našom prenose príliš nevenovali, no môžeme si povedať, že jej tesne ušli bodované pozície. Obsadila konečné 41. miesto, keď na strelnici spravila päť chýb. V závere prehrala bežecký súboj s Fuyuko Tachizakiovou.

CIEĽ

V cieli máme už aj elitné slovenské reprezentantky. Dnes to nebolo strelecky dobré, no obe sa umiestnili v TOP 20. Anastasia Kuzminová si napokon vybojovala deviate miesto a Paulína Fialková získa body za sedemnástu priečku.

CIEĽ

Víťazkou dnešných pretekov sa stáva MARTE OLSBUOVÁ RÖISELANDOVÁ! V závere mala o niečo viac síl než Dorothea Wiererová a poráža ju o 0,2 sekundy. Tretie miesto patrí švédskej biatlonistke Hanne Öbergovej.

9,8 km

Na poslednom medzičase stráca Hanna Öbergová na vedúce duo 4,5 sekundy. Prvé miesto drží Olsbuová Röiselandová, no lepšiu pozíciu si drží talianska súperka Wiererová.

9,1 km

Marte Olsbuová Röiselandová a Dorothea Wiererová idú spoločne sa zrejme sa rozhodne až v krátkom stúpaní, ktoré je umiestnené niekoľko desiatok metrov pred cieľom. Švédka Öbergová trošku zaostáva.

Str. 4

Paulína Fialková netrafila dva terče a pripíše si najhorší výsledok
v tejto sezóne. Anastasia Kuzminová konečne vyčistila všetky terče a na medzičase po streľbe figuruje na desiatom mieste. Paulína je o deväť miest nižšie.

Str. 4

Poriadne sa zdvihol vietor a pretekárky si dávali poriadne načas. Marte Olsbuová Röiselandová, Dorothea Wiererová aj Hanna Öbergová netrafili jeden terč a rozdajú si to na záverečnom bežeckom kole.

7,7 km

Hanna Öbergová drží svoj odstup od líderky Svetového pohára. Rozhodovať sa tak bude na záverečnej streľbe, pričom prvé dve pretekárky dnes ešte neminuli. Paulína Fialková sa posunula späť do najlepšej desiatky.

7 km

Dorothea Wiererová má k dispozícii náskok desiatich sekúnd pred Hannou Öbergovou. Nórka stráca už 26,5 sekundy a zrejme nenadviaže na prekvapujúce včerajšie víťazstvo. Po strelnici je Paulína 11., Anastasia až na 22. pozícii.

Str. 3

Slovenským biatlonistkám sa strelecky nedarí. Paulína Fialková absolvuje 150 metrov naviac a Anastasia Kuzminová dokonca minula v stoji hneď tri terče. V prípade rodáčky z Ťumeňu možno očakávať výsledkový prepad, možno mimo TOP 20.

Str. 3

Marte Olsbuová Röiselandová minula jedenásty terč a prichádza o priebežné vedenie. Dorothea Wiererová potvrdzuje svoje kvality. Bola čistá, rovnako ako Švédka Hanna Öbergová. Laura Dahlmeierová absolvuje dva trestné okruhy.

5,7 km

Odstupy sa vôbec nezmenili. Dorothea Wiererová naďalej stráca 7,7 sekundy na vedúcu priečku. O tretie miesto bojujú Hanna Öbergová a Laura Dahlmeierová. Slovenky idú pri sebe s mankom 90 sekúnd.

5 km

Marte Olsbuová Röiselandová má už len osemsekundový náskok pred Dorotheou Wiererovou. Talianka zvyšuje tempo a dá sa predpokladať, že svoje manko ešte do strelnice o čosi stenčí.

Str. 2

Dnes to zrejme nebudú vydarené preteky pre slovenské farby. Paulína Fialková aj Anastasia Kuzminová v ľahu celkovo trikrát minuli a momentálne idú takmer spoločne. Patria im pozície na začiatku druhej desiatky.

Str. 2

Marte Olsbuová Röiselandová zatiaľ neminula a aj po druhej streľbe bude viesť. Veľmi dobre však odpovedala Dorothea Wiererová a ide na druhú priečku. Takisto neminula ani Öbergová, respektíve Dahlmeierová.

3,6 km

Vedúcu Nórku stíha trojica Laura Dahlmeierová, Hanna Öbergová a Dorothea Wiererová. Odstup je 20 sekúnd. Slovenky strácajú minútu a patrí im desiate, respektíve trináste miesto. Snáď po druhej streľbe bude lepšie.

2,9 km

Marte Olsbuová Röiselandová má na prvom mieste náskok už takmer 20 sekúnd pred Laurou Dahlmeierovou. Na tretiu priečku sa už posunula Talianka Dorothea Wiererová, ktorá sa vracia do hry o dnešné víťazstvo.

Str. 1

Anastasia Kuzminová takisto dvakrát netrafila, čo nie je dobrý štart do pretekov. Klesla na priebežné 15. miesto s mankom 76 sekúnd. Paulína Fialková je o šesť miest pred ňou. Ivona Fialková minula raz a ešte nie je na medzičase.

Str. 1

Marte Olsbuová Röiselandová predviedla čistú streleckú položku, čo platí aj v prípade Nemky Laury Dahlmeierovej. Bohužiaľ, slovenská biatlonistka Paulína Fialková minula dvakrát a čaká ju 300 metrov v trestnom okruhu.

1,6 km

O ďalších 700 metrov sa situácia príliš nezmenila. Paulína Fialková si ide vlastným tempom a Laura Dahlmeierová sa za ňou takticky vyváža. Pomaly sa pretekárky blížia k štadiónu, a teda k prvej streľbe.

0,9 km

Máme za sebou úvodných 900 metrov. Marte Olsbuová Röiselandová začala v rýchlejšom tempe než jej prenasledovateľky a pred Paulínou Fialkovou má náskok 10,8 sekundy. Anastasia Kuzminová si polepšila o jednu priečku. Ivona Fialková je 47.

ŠTART

Na trati sú už aj ďalšie pretekárky, vrátane Anastasie Kuzminovej, ktorá vo včerajšom šprinte stratila necelých 42 sekúnd. Predviedla však veľmi dobrý bežecký výkon, a tak je pravdepodobné, že na prvú streľbu v ľahu príde na lepšej než jedenástej priečke.

ŠTART

Stíhacie preteky žien na 10 kilometrov sa v Novom Meste na Morave práve začali. Najlepšiu východiskovú pozíciu má Nórka Marte Olsbuová Röiselandová, ale veľmi málo na ňu stráca silné nemecko-slovenské duo Laura Dahlmeierová a Paulína Fialková.

Vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu zo Svetového pohára v biatlone. V Novom Meste na Morave sú dnes na programe stíhacie preteky mužov i žien. My sa pozrieme na zápolenie nežného pohlavia, v ktorom má horúce želiezka v ohni aj Slovensko. Začíname o 17:00 hod.

ŠESŤ SEKÚND OD VÍŤAZSTVA

Stíhacie preteky tradične nadväzujú na šprint, ktorý bol v Aréne Vysočina na programe včera. Slovenka Paulína Fialková vyčistila všetkých desať terčov a zdalo sa, že by mohla ukoristiť prvé víťazstvo jej kariéry. Napokon jej chýbalo 6,2 sekundy. Pred biatlonistku z Čierneho Balogu sa dostali Nórka Marte Olsbuová Röiselandová a Nemka Laura Dahlmeierová, pre ktorú to boli prvé preteky v sezóne. Čerstvá držiteľka ocenenia Športovec roka 2018 Anastasia Kuzminová obsadila jedenáste miesto so streleckou bilanciou 1+1. V stíhačke sa predstaví aj Ivona Fialková, ktorá po dvoch chybách v stoji skončila na 49. pozícii. Sklamaním bola Kaisa Mäkäräinenová, ktorá netrafila päť terčov a do stíhačky bude vstupovať s mankom vyše dvoch minút.

FAVORITKOU DAHLMEIEROVÁ

V doterajšom priebehu sezóny biatlonistky absolvovali už dvoje stíhacie preteky. V Pokljuke a Hochfilzene sa radovala Kaisa Mäkäräinenová, no dnes s najväčšou pravdepodobnosťou víťazný hattrick nezaznamená. Favoritkou sa javí byť Laura Dahlmeierová, ktorá sa ukázala v dobrej forme a napriek dlhej pauze okamžite súperi s najlepšími. Pred dvoma rokmi v Novom Meste na Morave triumfovala v stíhačke Francúzka Anaïs Chevalierová, ktorá včera skončila s mankom 23 sekúnd na zemiakovej priečke. Podobne ako Kuzminová bude zozadu útočiť aj Dorothea Wiererová. Talianka stráca 38 sekúnd, no je v jej silách bojovať o víťazstvo. Záležať bude aj na podmienkach, ktoré boli včera veľmi náročné a komplikovali beh i streľbu.

Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 17:00.

Výsledky piatkového šprintu žien::
1. Marte Olsbuová Röiselandová (NOR) 19:44,6
2. Laura Dahlmeierová (GER) +4,5
3. Paulína Fialková (SVK) +6,2
4. Anais Chevalierová (FRA) +23,0
5. Lena Häckiová (SUI) +29,3
6. Hanna Öbergová (SWE) +31,0
7. Vita Semerenková (UKR) +31,4
8. Kinga Zbylutová (POL) +32,4
9. Dorothea Wiererová (ITA) +38,3
10. Irina Starychová (RUS) +40,9
11. Anastasia Kuzminová (SVK) +41,7
12. Sarah Beaudryová (CAN) +42,7
13. Olena Pidhrušná (UKR) +43,4
14. Anastasija Merkušinová (UKR) +43,8
15. Valj Semerenková (UKR) +46,0
16. Franziska Preussová (GER) +54,2
17. Emma Lunderová (CAN) +57,9
18. Lisa Vittozziová (ITA) +58,5
19. Veronika Vítková (CZE) +1:01,1
20. Iryna Krjuková (BLR) +1:01,3
21. Franziska Hildebrandová (GER) +1:01,6
22. Vanessa Hinzová (GER) +1:01,7
23. Tiril Eckhoffová (NOR) +1:03,2
24. Anais Bescondová (FRA) +1:06,3
25. Baiba Bendiková (LAT) +1:06,7
26. Clare Eganová (USA) +1:11,1
27. Karin Horchlerová (GER) +1:17,7
28. Julia Simonová (FRA) +1:19,4
29. Lucie Charvátová (CZE) +1:20,6
30. Lisa Theresa Hauserová (AUT) +1:23,5
...
49. Ivona Fialková (SVK) +1:54,3