Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
SP - šprint žien, 7,5 km, Nové Město

21.12.2018 o 17:30

Víťazka: Marte O. Röiselandová (Nórsko)

2. Laura Dählmeierová (Nemecko), 3. Paulína Fialková (Slovensko)

Štadión: Nové Město na Moravě (CZE)
Filter

Aj dnes sme mali možnosť sledovať veľmi zaujímavý pretek tretieho kola SP v biatlone. Šprint žien na 7,5 km sa niesol v znamení návratu nemeckej reprezentantky Laury Dählmeierovej, ktorá spravila jednu chybu v streleckej disciplíne, ale napokon vybojovala druhé miesto. Slovensko malo opäť dôvod na radosť, kedže Paulína Fialková dnes strieľala čisto a napokon si vybojovala výborné tretie miesto, čo ju posúva na predbežné druhé miesto celkového poradia SP! Možno troška prekvapivo sa víťazkou dnešného preteku stáva Nórka Marte O. Röiselandová, ktorá takisto v streľbe nechybovala. O väčšie prekvapenie sa dnes postarala v negatívnom slova zmysle Kaisa Mäkäräinenová z Fínska, ktorá spravila päť chýb na strelnici a tak mohla zabudnúť na popredné umiestnenie. Anastasia Kuzminová spravila v streľbe dve chyby a končí napokon na 11. miesto, Ivona Fialková obsadila konečnú 49. pozíciu.

Zajtra je na programe stíhačka na 10 km, v ktorej sa predstavia aj naše reprezentantky. Tento pretek má naplánovaný začiatok o 17:00 a aj z neho vám ponúkneme náš online textový prenos.

To je už z mojej strany všetko, ďakujem za pozornosť, pekný zvyšok večera ešte želá Miroslav Revaj.

Šprint žien na 7,5 km v Novom Meste na Morave sa práve skončil!

Cieľ

Čo chvíľa by v cieli mali byť už aj ostatné pretekárky. Mení sa tak predbežné poradie, ale tretie miesto Paulíny Fialkovej je neohrozené!

Cieľ

Paulína Fialková sa aj naďalej drží na treťom mieste! Verme, že ju už nikto nedokáže ohroziť. Zajtra by sa teda mali v stíhačke predstaviť aj všetky slovenské reprezentantky: Paulína Fialková, Anastasia Kuzminová a Ivona Fialková.

Cieľ

Všetky české reprezentantky sú už v cieli. Charvátová predbežne na 27. mieste, mala by sa tak zrejme predstaviť aj v zajtrajšej stíhačke.

Cieľ

Dählmeierová aj v cieli pred našou reprezentantkou aj napriek jednému trestnému okruhu! Len o 1,7 sekundy zdoláva Paulínu Fialkovú a zaznamenáva tak fantasticky návrat na trať po zdravotných problémoch.

5,9km

Na ďalšom medzičase sa fenomenálna Dählmeierová dostáva pred Paulínu Fialkovú! Dôležité však bude jej čas v cieli, ale nemecká reprezentantka aj napriek trestnému kolu ide parádne.

2.str

Česko má ešte jedno želiezko v ohni. Lucie Charvátová aj na druhej streľbe raz chybovala a tak mieri opäť do trestného kola.

2.str

Dahlmeierová s jednou chybou na druhej streleckej položke! Musí tak do trestného kola, ale aj tak je veľmi rýchla a stále je v hre aj o prvé miesto z tohto preteku!

3,4km

Verme však aj naďalej, že Paulína skončí na pódiovom umiestnení. Musíme si však počkať na výkony ostatných reprezentantiek.

3,4km

Dôležité bude sledovať Dahlmeierová z Nemecka! Táto pretekárka zaznamenáva parádny návrat na trať, na tomto medzičase je prvá.

Cieľ

Ivona Fialková je predbežne na 33. mieste! Ostáva si tak už len počkať, kým dokončia závod všetky pretekárky a veriť, že Paulína udrží pódiové umiestnenie.

1.str

Laura Dahlmeierová absolvovala prvú streleckú položku a je to bez chyby! Uvidíme, aký bude napokon návrat tejto Nemky späť do kolotoča Svetového pohára.

Cieľ

Napokon je z toho predbežne siedme miesto pre Kuzminovú! Pred cieľom naša reprezentantka parádne zabrala a vylepšila si tak svoje postavenie.

6,6km

Čoskoro sa do cieľa dostane aj Anastasia Kuzminová. Predbežne sa dostáva na deviate miesto so stratou 42,5 sekundy na prvú Nórku.

Štart

Na trať sa už vydala aj posledná z domácich reprezentantiek Lucie Charvátová. Aj naďalej panuje v Novom Meste na Morave parádna atmosféra.

Cieľ

Wiererová napokon vybojovala v cieli predbežné piate miesto. Stále teda nieje ešte o ničom rozhodnuté, Paulína Fialková si drží vynikajúce druhé miesto!

Štart

Za veľkého potlesku z tribún sa na trať dostáva Laura Dahlmeierová z Nemecka! Túto pretekárku sprevádzali zdravotné problémy a takto skoro sa neplánovala vrátiť do diania, ale napokon je späť na trati ešte v tomto kalendárnom roku.

2.str

Anastasia Kuzminová spravila aj na druhej streleckej položke jednu chybu a znova tak musí do trestného okruhu!

5,9km

Dorothea Wiererová je predbežne na šiestom mieste, ani jej dnes nevyšla streľba keď chybovala až dvakrát.

Cieľ

V cieli je už aj ďalšia z domácich reprezentantiek a to Veronika Vítková. Predbežne je z toho desiate miesto.

Cieľ

Paulína Fialková dnes prvá napokon nebude! Marte Olsbuová Röiselandová z Nórska ju zdoláva o 6,2 sekundy a tak ide slovenská reprezentantka na druhé miesto.

Cieľ

Svoj dnešný pretek absolvovala už aj Mäkäräinenová z Fínska a prekvapivo sa nachádza niekde v spodných radoch. Dnes ju zradila streľba v týchto náročných podmienkach.

Cieľ

Chevalierová takisto už v cieli, neohrozila líderskú pozíciu našej Paulíny. Stratila niečo kolo 16 sekúnd.

2.str

Wiererová s čistým štítom na druhej streľbe a bude tak určite vážnou konkurentkou našej Paulíny Fialkovej.

1.str

Anastasia Kuzminová už absolvovala svoju prvú streleckú položku a zaznamenáva jednu chybu, musí tak do trestného okruhu!

Cieľ

Paulína Fialková je už v cieli a radí sa na prvé miesto! Pred Öbergovou má náskok takmer 25 sekúnd, Paula nám opäť robí veľkú radosť. Uvidíme, aké z toho napokon bude dnes konečné umiestnenie.

1.str

Domáce tribúny opäť ani nedýchali, Markéta Davidová na prvej streleckej položke. Česká reprezentantka netrafila jeden terčík.

5,9 km

Paulína Fialková zatiaľ na líderskej pozícii! Takéto obrázky chceme vidieť až do konca preteku, Paulína to však bude mať v ťažkej konkurencii veľmi náročné.

Cieľ

Z pretekárok, ktoré už dorazili do cieľa je na ich čele Hanna Öbergová zo Švédska. Na trať sa však ešte postaví hneď niekoľko reprezentantiek svojich krajín.

Štart

Anastasia Kuzminová je už na trati! Držme teda palce aj tejto našej reprezentantke.

Cieľ

Do cieľa sa dostala už domáca reprezentantka Eva Puskarčíková. Predbežne je na štvrtom mieste, ale to by dlho platiť nemalo. Škoda dvoch chýb na strelnici.

2.str

Paulína Fialková zvládla aj druhú streleckú položku čisto! To je fakt vynikajúca správa, už len čo najrýchlejšie sa dostať do cieľa! Paula, vydrž!

1.str

Domáci fanúšikovia mali dôvod na radosť, Veronika Vítková trafila čistú prvú streleckú položku.

2.str

Dnes v Novom Meste na Morave vládnu veľmi ťažké podmienky, fúka silný vietor a je tu aj husté sneženie. Verme však, že Paulína čoskoro zvládne svoju druhú streleckú položku.

2.str

Kaisa Mäkäräinenová z Fínska pokazila tieto veľmi náročné preteky! Na druhej streleckej položke spravila až štyri chyby a tak je dnes vyradená z boja o pódiové umiestnenie!

1.str

Vittozziová z čistou streľbou na prvej položke, ale je o tri sekundy pomalšia ako naša Paulína Fialková.

Cieľ

Ako prvá sa dnes do cieľa dostala Valj Semerenková z Ukrajiny. Nespravila ani jednu chybu na strelnici a dnes z toho môže byť veľmi dobré umiestnenie.

Štart

Líderka celkového poradia SP je už na trati! Dorothea Wiererová sa tak dnes bude snažiť si toto umiestnenie udržať, bude to však mať veľmi náročné.

1.str

Paulína Fialková s čistou streľbou na prvom stanovisku! To je výborná správa pre Slovensko, Paula, len tak ďalej!

2.str

Eva Puskarčíková aj na druhej streleckej položke spravila jednu chybu. Ide tak znova do trestného kola, čo ju môže mrzieť.

2.str

Denise Herrmannová spravila na druhej streľbe až tri chyby! Stráca tak svoju líderskú pozíciu, nedokázala teda nadviazať na úspešnú čistú prvú streľbu.

1.str

Kaisa Mäkäräinenová s jednou chybou na prvej streleckej položke! To je šanca pre jej konkurentky, určite z toho bude ešte dramatický pretek.

2.str

Valj Semerenková z Ukrajiny zvládlo čisto aj druhú streleckú položku! Uvidíme, ako na tom bude bežecky, má šancu na veľmi dobré umiestnenie.

3,4km

Na predbežnej líderskej pozícii sa zatiaľ nachádza Nemka Herrmannová. Eva Puskarčíková je predbežne na siedmom mieste, škoda tej jednej chybičky na prvej streleckej položke.

1.str

Alimbekavová z Bieloruska sa chystala na prvú streleckú položku, ale veľmi sa zdržala kým začala, pretože mala problémy so začatím streľby.

Štart

Ako prvá sa dnes z našich reprezentantiek dostáva na trať Paulína Fialková! Držme teda palce, aby z toho dnes bolo čo najlepšie umiestnenie.

0,9km

Kaisa Mäkäräinenová parádne vybehla na trať a na prvom medzičase má už náskok päť sekúnd. Podstatná dnes bude však streľba.

1.str

A svoju prvú streleckú pozíciu absolvovala už aj domáca reprezentantka Eva Puskarčíková. Hneď prvý terčík netrafila, ale potom to už bolo bez chyby. Bude z toho tak jeden trestný okruh.

Štart

Na trať sa už dostala Hildebrandová z Nemecka a krátko po nej sa na trať dostáva aj veľká favoritka tohto preteku Mäkäräinenová z Fínska!

1.str

Valj Semerenková z Ukrajiny však nespravila žiadnu chybu a tak môže zabojovať o popredné umiestnenie.

1.str

Veľmi zle strieľala aj Maedaová z Japonska, ktorá spravila až tri chyby a tak zrejme môže zabudnúť na dobré umiestnenie.

1.str

Nicole Gontierová ako prvá dnes absolvovala streľbu a spravila hneď dve chyby.

0,9km

Je tu zmena na predbežnej líderskej pozícii, kam sa dostáva Denise Herrmannová z Nemecka. Práve beh je jej veľmi silnou stránkou a to môže v šprinte byť rozhodujúce.

0,9km

K dispozícii je už aj prvý medzičas. Zatiaľ je najrýchlejšia Semerenková z Ukrajiny, druhé miesto patrí Bescondovej z Francúzska a tretia je domáca Puskarčíková.

Štart

Na trati je prvých desať pretekárok, Emma Nilssonová zo Švédska uzatvára prvú desiatku dnešnej štartovnej listiny.

Štart

Zaplnené tribúny veľkým potleskom vyprevadili na trať českú reprezentantku Evu Puskarčíkovú.

Štart

Na trať už vyrazila aj Anais Bescondová z Francúzska, ktorá vždy patrí medzi favoritky.

Štart

Vysočina Aréna, ktorá hostí toto podujatie, je parádne zaplnená a panuje tu teda výborná atmosféra. Domáce reprezentantky, ale aj tie naše sa môžu tak opierať o silnú fanúšikovskú podporu.

Šprint žien na 7,5 km v Novom Meste na Morave sa práve začal, na trať ako prvá vyrazila Sari Maedaová z Japonska!

Na trati je už všetko pripravené, takže čoskoro by sa pretek mal čakať. Pretekárky čaká 7,5 km trať a dve strelecké položky, jedna v ľahu a jedna v stojke. Prajem vám teda všetkým príjemný športový zážitok!

Prajem príjemný športový podvečer! Dnes o 17:30 je na programe pokračovanie Svetového pohára v biatlone, pre ženy sa začína tretie kolo a odštartuje ju stíhačka na 7,5 km. Nové Mesto na Morave bude teda hostiť nasledujúci program SP a opäť sa tak určite máme na čo tešiť. Do toto preteku zasiahnu aj naše tri reprezentantky, ako prvá sa na trať dostane s poradovým číslom 25 Paulína Fialková, potom s číslom 38 vyštartuje na trať jej sestra Ivona a následne pôjde s číslom 52 na trať Anastasia Kuzminová. Držme tak našim dievčatám palce, aby sa im darilo čo najlepšie a opäť sme mohli v napätí čakať čo najlepšie umiestenie.

Štartovná listina:
1. Sari Maedaová (JPN)
2. Nicole Gontierová (ITA)
3. Valj Semerenková (UKR)
4. Anais Bescondová (FRA)
5. Valeria Vasněcovová (RUS)
6. Eva Puskarčíková (CZE)
7. Denise Herrmannová (GER)
8. Katharina Innerhoferová (AUT)
9. Synnøve Solemdalová (NOR)
10. Emma Nilssonová (SWE)
11. Joanne Firesteelová Reidová (USA)
12. Aita Gasparinová (SUI)
13. Dzinara Alimbekavová (BLR)
14. Hanna Öbergová (SWE)
15. Franziska Hildebrandová (GER)
16. Venla Lehtonenová (FIN)
17. Federica Sanfilippová (ITA)
18. Franziska Preussová (GER)
19. Kaisa Mäkäräinenová (FIN)
20. Mona Brorssonová (SWE)
21. Jekatěrina Jurlovová-Perchtová (RUS)
22. Olena Pidhrušná (UKR)
23. Justine Braisazová (FRA)
24. Julia Simonová (FRA)
25. Paulína Fialková (SVK)
26. Vanessa Hinzová (GER)
27. Baiba Bendiková (LAT)
28. Elisa Gasparinová (SUI)
29. Anaïs Chevalierová (FRA)
30. Lisa Vittozziová (ITA)
31. Anna Frolinová (KOR)
32. Jevgenija Pavlovová (RUS)
33. Irina Starychová (RUS)
34. Marte Olsbuová Röiselandová (NOR)
35. Veronika Vítková (CZE)
36. Monika Hojniszová (POL)
37. Iryna Krjuková (BLR)
38. Ivona Fialková (SVK)
39. Dorothea Wiererová (ITA)
40. Clare Eganová (USA)
41. Urška Pojeová (SLO)
42. Emilija Jordanovová (BUL)
43. Tiril Eckhoffová (NOR)
44. Lisa Theresa Hauserová (AUT)
45. Fujuko Tačizakiová (JPN)
46. Megan Tandyová (CAN)
47. Markéta Davidová (CZE)
48. Anastassija Kondratěvová (KAZ)
49. Jelizaveta Belčenková (KAZ)
50. Rosanna Crawfordová (CAN)
51. Johanna Talihärmová (EST)
52. Anastasia Kuzminová (SVK)
53. Kinga Zbylutová (POL)
54. Alla Gilenková (MDA)
55. Lena Häckiová (SUI)
56. Julia Schwaigerová (AUT)
57. Desislava Stojanovová (BUL)
58. Margarita Vasiljevová (RUS)
59. Julija Džimová (UKR)
60. Célia Aymonierová (FRA)
61. Jurie Tanakaová (JPN)
62. Alexia Runggaldierová (ITA)
63. Suvi Minkkinenová (FIN)
64. Polona Klemenčičová (SLO)
65. Jen Čang (CHN)
66. Gabriele Leščinskaiteová (LTU)
67. Ingrid Landmark Tandrevoldová (NOR)
68. Karolin Horchlerová (GER)
69. Linn Perssonová (SWE)
70. Susan Dunkleeová (USA)
71. Kamila Żuková (POL)
72. Či-hi Mun (KOR)
73. Regina Ojaová (EST)
74. Hanna Solaová (BLR)
75. Anastasija Merkušinová (UKR)
76. Jialin Tang (CHN)
77. Ljudmila Achatovová (KAZ)
78. Jenny Fellmanová (FIN)
79. Anastasija Morozovová (RUS)
80. Karolina Pitońová (POL)
81. Natalja Kočerginová (LTU)
82. Susanna Meinenová (SUI)
83. Irina Kručinkinová (BLR)
84. Laura Dahlmeierová (GER)
85. Lucie Charvátová (CZE)
86. Lea Einfaltová (SLO)
87. Vita Semerenková (UKR)
88. Asuka Hačisuková (JPN)
89. Daniela Kadevová (BUL)
90. Enora Latuilliereová (FRA)
91. Jiae Park (KOR)
92. Grete Gaimová (EST)
93. Diana Rasimovičiuteová (LTU)
94. Emma Lunderová (CAN)
95. Sarah Beaudryová (CAN)
96. Anna Magnussonová (SWE)
97. Emilie Ägheim Kalkenbergová (NOR)

Vítam všetkých fanúšikov športu a obzvlášť biatlonu! Nový ročník Svetového pohára v tomto športe je už v plnom prúde a jeho dianie sa presúva do susedného Česka. Nové Mesto na Morave bude hostiť nasledujúce preteky a tak sa opäť môžme tešiť na veľmi zaujímavé podujatia aj so slovenskou účasťou.

Prvýkrát sa vo Vysočina Aréne objavia aj ženy. Pre nich je na úvod 3.kola pripravený šprint na 7,5 km, čo býva vždy veľmi zaujímavé. Výbornou správou pre fanúšikov biatlonu je návrat nemeckej reprezentantky Laury Dahlmeierovej, ktorá sa vracia späť na trať po zdravotných komplikáciách a tak uvidíme, v akej bude forme.

Slovensko bude určite opäť netrpezlivo čakať na výkon našich reprezentantiek. Vo skvelej forme vstúpila do novej sezóne Paulína Fialková, ktorá zbiera popredné umiestnenia a zatiaľ je na tretej pozícii celkového poradia SP. Úvod novej sezóny veľmi nevyšiel Anastasii Kuzminovej, ale na poslednom preteku obsadila piate miesto a zaznamenáva tak progres. Horšie je to so streľbou, ktorú však verme v Česku vylepší. Zatiaľ sa vôbec nedarí Ivone Fialkovej a Terézii Poliakovej, ale verme, že aj sem už bude progres len rásť.

Šprint žien na 7,5 km je v Novom Meste na Morave naplánovaný na 17:30, priblížime vám ho formou nášho online textového prenosu!

Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 17:30.

Štartovná listina::
1. Sari Maedaová (JPN)
2. Nicole Gontierová (ITA)
3. Valj Semerenková (UKR)
4. Anais Bescondová (FRA)
5. Valeria Vasněcovová (RUS)
6. Eva Puskarčíková (CZE)
7. Denise Herrmannová (GER)
8. Katharina Innerhoferová (AUT)
9. Synnøve Solemdalová (NOR)
10. Emma Nilssonová (SWE)
11. Joanne Firesteelová Reidová (USA)
12. Aita Gasparinová (SUI)
13. Dzinara Alimbekavová (BLR)
14. Hanna Öbergová (SWE)
15. Franziska Hildebrandová (GER)
16. Venla Lehtonenová (FIN)
17. Federica Sanfilippová (ITA)
18. Franziska Preussová (GER)
19. Kaisa Mäkäräinenová (FIN)
20. Mona Brorssonová (SWE)
21. Jekatěrina Jurlovová-Perchtová (RUS)
22. Olena Pidhrušná (UKR)
23. Justine Braisazová (FRA)
24. Julia Simonová (FRA)
25. Paulina Fialková (SVK)
26. Vanessa Hinzová (GER)
27. Baiba Bendiková (LAT)
28. Elisa Gasparinová (SUI)
29. Anaïs Chevalierová (FRA)
30. Lisa Vittozziová (ITA)
31. Anna Frolinová (KOR)
32. Jevgenija Pavlovová (RUS)
33. Irina Starychová (RUS)
34. Marte Olsbuová Röiselandová (NOR)
35. Veronika Vítková (CZE)
36. Monika Hojniszová (POL)
37. Iryna Krjuková (BLR)
38. Ivona Fialková (SVK)
39. Dorothea Wiererová (ITA)
40. Clare Eganová (USA)
41. Urška Pojeová (SLO)
42. Emilija Jordanovová (BUL)
43. Tiril Eckhoffová (NOR)
44. Lisa Theresa Hauserová (AUT)
45. Fujuko Tačizakiová (JPN)
46. Megan Tandyová (CAN)
47. Markéta Davidová (CZE)
48. Anastassija Kondratěvová (KAZ)
49. Jelizaveta Belčenková (KAZ)
50. Rosanna Crawfordová (CAN)
51. Johanna Talihärmová (EST)
52. Anastasia Kuzminová (SVK)
53. Kinga Zbylutová (POL)
54. Alla Gilenková (MDA)
55. Lena Häckiová (SUI)
56. Julia Schwaigerová (AUT)
57. Desislava Stojanovová (BUL)
58. Margarita Vasiljevová (RUS)
59. Julija Džimová (UKR)
60. Célia Aymonierová (FRA)
61. Jurie Tanakaová (JPN)
62. Alexia Runggaldierová (ITA)
63. Suvi Minkkinenová (FIN)
64. Polona Klemenčičová (SLO)
65. Jen Čang (CHN)
66. Gabriele Leščinskaiteová (LTU)
67. Ingrid Landmark Tandrevoldová (NOR)
68. Karolin Horchlerová (GER)
69. Linn Perssonová (SWE)
70. Susan Dunkleeová (USA)
71. Kamila Żuková (POL)
72. Či-hi Mun (KOR)
73. Regina Ojaová (EST)
74. Hanna Solaová (BLR)
75. Anastasija Merkušinová (UKR)
76. Jialin Tang (CHN)
77. Ljudmila Achatovová (KAZ)
78. Jenny Fellmanová (FIN)
79. Anastasija Morozovová (RUS)
80. Karolina Pitońová (POL)
81. Natalja Kočerginová (LTU)
82. Susanna Meinenová (SUI)
83. Irina Kručinkinová (BLR)
84. Laura Dahlmeierová (GER)
85. Lucie Charvátová (CZE)
86. Lea Einfaltová (SLO)
87. Vita Semerenková (UKR)
88. Asuka Hačisuková (JPN)
89. Daniela Kadevová (BUL)
90. Enora Latuilliereová (FRA)
91. Jiae Park (KOR)
92. Grete Gaimová (EST)
93. Diana Rasimovičiuteová (LTU)
94. Emma Lunderová (CAN)
95. Sarah Beaudryová (CAN)
96. Anna Magnussonová (SWE)
97. Emilie Ägheim Kalkenbergová (NOR)