Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
SP - obrovský slalom žien, 2. kolo, Killington

24.11.2018 o 19:00

Víťaz: Federica Brignoneová (ITA)

Štadión: Killington (USA)
Filter

Konečné poradie druhého kola:

  1. Federica Brignoneová (ITA) 1:51,33
  2. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +0,49
  3. Stephanie Brunnerová (AUT) +0,78
  4. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,99
  5. Tessa Worleyová (FRA) +1,01
  6. Wendy Holdenerová (SUI) +1,31
  7. Petra Vlhová (SVK) +1,33
  8. Anna Veithová (AUT) +1,36
  9. Katharina Liensbergerová (AUT) +1,60
  10. Frida Hansdotterová (SWE) +2,10
  11. Marta Bassinová (ITA) +2,13
  12. Adeline Baudová Mugnierová (FRA) +2,19
  13. Marie-Michéle Gagnonová (CAN) +2,21
  14. Thea Louise Stjernesundová (NOR) +2,40
  15. Irene Curtoniová (ITA) +2,40
  16. Taïna Bariozová (FRA) +2,47
  17. Eva-Maria Bremová (AUT) +2,51
  18. Kristin Lysdahlová (NOR) +2,51
  19. Lara Gutová (SUI) +2,53
  20. Ricarda Haaserová (AUT) +2,62
  21. Alexandra Tilleyová (GBR) +2,64
  22. Sara Hectorová (SWE) +2,74
  23. Kristine Gjelsten Haugenová (NOR) +2,79
  24. Nina Haver-Løsethová (NOR) +2,81
  25. Michelle Gisinová (SUI) +3,79
  26. Mikaela Tommyová (CAN) +6,30

Valérie Grenierová (CAN) DNF
Estelle Alphandová (SWE) DNF
Meta Hrovatová (SLO) DNF
Viktoria Rebensburgová (GER) DNF

Záver druhého kola obrovského slalomu v americkom Killingtone bol veľmi napínavý a bolo sa tak na čo pozerať. Víťazkou druhého obrovského slalomu v novom ročníku Svetového pohára sa stáva Talianka Federica Brignoneová, ktorá predviedla famóznu jazdu v druhom kole. Ragnhild Mowinckelová z Nórska tak neobhájila prvé miesto z prvého kola, ale napokon je z toho pre ňu výborné druhé miesto. Veľkú smolu konečne prelomila Stephanie Brunnerová z Rakúska, ktorá sa dostala na pódiové umiestnenie a uzatvorila tak najlepšiu trojicu dnešných pretekov.

Petra Vlhová dnes predviedla veľkú bojovnosť a po výborne zvládnutom druhom kole je z toho konečné siedme miesto pre slovenskú reprezentantku, ktorá tak vylepšila svoje umiestnenie v Killingtone a výborne sa tak naladila na zajtrajší slalom.

To je už z mojej strany všetko, ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok večera. Dnešným obrovským slalom žien v americkom Killingtone vás sprevádzal Miroslav Revaj.

2. kolo obrovského slalomu žien v americkom Killingtone sa skončilo.

1

Ragnhild Mowinckelová z Nórska neobhájila prvé miesto z prvého kola a tak Federica Brignoneová po famóznom druhom kole zvíťazila v dnešnom obrovskom slalome!

2

Brignoneová z Talianska išla priam fantasticky a vyťažila zo seba maximum. Ide na prvé miesto a najhoršie už bude druhá. Mowinckelová tak uzavrie dnešný program v americkom Killingtone.

3

Ide do tuhého, bojuje sa o pódiové umiestenia! Brunnerová z Rakúska mala výborné prvé kolo, podobne aj druhé a Brunnerová prvýkrát v kariére vystúpi na pódium vo Svetovom pohári!

4

Worleyová išla veľmi dobre, ale o 0.2s je horšia ako domáca reprezentantka a tak Shiffrinová aj naďalej ostáva na prvom mieste.

5

Tak to je obrovská škoda! Rebensburgová išla parádna a vyzeralo to, že pôjde na prvé miesto. Napokon však chybovala a druhé kolo nedokončila! Petra Vlhová tak bude najhoršie siedma v konečnom poradí.

6

Shiffrinová v prvom kole nepredviedla na domácej trati najlepší výkon. Druhé kolo však už bolo lepšie, predbežne je prvá, ale ťažko povedať, ako to napokon dopadne. Medzi divákmi to len tak vrelo, keď bola Mikaela na trati.

7

Ostáva už posledná najlepšia sedmička, na ktorú bolo radosť pozerať v prvom kole. Uzatvárala ju Holdenerová zo Švajčiarska, ktorá zdolala našu Petru Vlhovú a tak ostáva napokon v prvej sedmičke!

8

Alphandová reprezentujúca Švédsko nedokončila druhé kolo!

9

Veithová za v minulom ročníku Svetového pohára v obrovskom slalome dosť trápila. Návrat po zranení jej však vyšiel, čoho dôkazom bolo aj dnešné prvé kolo. Petru Vlhovú prekonať nedokázala, slovenská reprezentantka tak stále stúpa.

10

Druhá najlepšia Talianka prvého kola Bassinová patrí už medzi úzku špičku obrovského slalomu. Na treťom medzičase prišla veľká strata a tak Petra Vlhová ostáva stále na prvom mieste, slovenská reprezentantka má isté 10. miesto!

11

Bariozová z Francúzska prekvapila v prvom kole, keď z 25. pozície sa vyšvihla na jedenáste miesto. V druhom kole začala mať na úvod problémy, ale pokračovala ďalej. Na Petru Vlhovú to však napokon nestačilo.

12

Druhá najlepšia Švédka prvého kola Hectorová začala od úvodu strácať a tak nepredbehla našu Petru Vlhovú.

13

Hrovatovej zo Slovinska nevyšla tá horná časť a napokon ani druhé kolo tesne pred cieľom nedokončila.

14

Slovenská reprezentantka išla výborne, predviedla agresívny štýl a ani menšia chyba ju napokon nepripravila o predbežné prvé miesto! Určite to je lepšia jazda ako v prvom kole, snáď bude z toho aspoň prvá desiatka.

15

Po krátkej prestávke sa na trať dostala Curtoniová z Talianska. Táto veteránka sa stále drží na tých lepších priečkach. Toto druhé kolo začala veľmi dobre, ale pokazila záver a ide na piate miesto. Na trať sa chystá Petra Vlhová!

16

Tilleyovej nevyšlo druhé kolo, svoje 16. miesto z prvého kola teda neobháji. Takmer to už vyzeralo, že pretek ani nedokončí.

17

Tommyová prekvapila celkom v prvom kole a už to mohla v tomto druhom len vylepšiť. Ako aj predchádzajúce pretekárky, tak aj ona sa trápila v strednej časti a ide na trináste miesto.

18

Gisinová zo Švajčiarska začala druhé kolo veľmi dobre, ale následne sa kopila jedna chyba za druhou a je z toho napokon najhorší čas tohto kola.

19

Grenierová je prvá, ktorá nedokončila druhé kolo.

20

Hansdotterová zo Švédska má lepšie výsledky v slalome, ale aj v obráku vie zajazdiť veľmi slušne. Čo sa teraz aj potvrdilo a ide na predbežné druhé miesto.

21

Nórsko dnes môže obsadiť veľmi dobré umiestnenia. Stjernesundová sa pokúsila vylepšiť pozíciu z prvého kola, ale je z toho štvrté miesto a zrejme to bude len pokles.

22

Tretia reprezentantka Rakúska na trati. Haaserovej nevyšiel úvodný obrovský slalom v rodnej krajine, toto druhé kolo jej až tak nevyšlo a je z toho siedme miesto.

23

Prvá zástupkyňa z Kanady na trati. Gagnonová tak ako predchádzajúce pretekárky začala veľmi dobre, ku koncu prišli chyby, ale je z toho aspoň predbežné tretie miesto.

24

A je tu aj ďalšia reprezentantka Rakúska. Bremová nezačala zle, prve medzičasy mala lepšie, ale potom prišla veľká chyba a je z toho tretie miesto.

25

Druhá Nórka na trati. Løsethová začala veľmi dobre, ale potom prišlo zaváhanie v strednej časti trate a dostáva sa na šieste miesto.

26

Na trať sa dostala Gutová zo Švajčiarska. Predviedla v podstate niečo podobné ako pred ňou Haugenová, ale ten čas bol o niečo lepší a tak je Gutová na štvrtom mieste.

27

Haugenová z Nórska patrí medzi to najlepšie zo svojej krajiny, ale prvé kolo bolo pre ňu menším sklamaním. Druhé kolo začala dobre, ale začali sa kopiť chyby a je tu zatiaľ najslabší čas tohto kola.

28

Trať v druhom kole absolvovala už aj prvá z piatich Rakúšaniek. Liensbergerová sa skôr špecializuje na slalom, ale aj v tejto disciplíne vie vyniknúť. Na druhom medzičase mierne strácala, ale napokon je o 0.58s lepšia a ide na prvé miesto.

29

Druhé kolo už má za sebou francúzska reprezentantka Mugnierová. Na všetkých medzičasoch bola lepšia ako Lysdahlová a tak ide pred ňu.

30

Lysdahlová z Nórska otvorila dnešné druhé kolo. Stanovila čas 1:53.40 a od tohto času sa tak budeme ďalej odvíjať.

2. kolo obrovského slalomu v americkom Killingtone sa práve začalo.

Na trati už vyzerá byť všetko pripravené, o malú chvíľu sa tak začne druhé kolo obrovského slalomu v americkom Killingtone. Prajem vám teda príjemný športový zážitok!

Prajem príjemný sobotný večer! Dnes popoludní prebehlo prvé kolo obrovského slalomu žien v americkom Killingtone a my sme tak spoznali tridsať najlepších pretekárok, ktoré sa predstavia aj v druhom kole a zabojujú tak o čo najlepší výsledok.

Po prvom kole sa na prvom mieste nachádza Ragnhild Mowinckelová z Nórska, ktorá má pred druhou Brignoneovou z Talianska náskok 0.37s a prvú trojicu uzatvára Brunnerová z Rakúska. Slovenská reprezentantka Petra Vlhová je po prvom kole na predbežnom 14. mieste so stretou 1.25 na prvé miesto. Prve kolo bolo veľmi zaujímavé a hlavne prvá desiatka bola aj dosť vyrovnaná. Uvidíme, ako tomu bude v druhom kole.

V ňom sa pôjde od najhoršieho umiestenia po to najlepšie a časy sa budú sčítavať. Petra Vlhová tak pôjde na trať ako sedemnásta v poradí.

Vítam všetkých fanúšikov zjazdového lyžovania. Nová sezóna svetového pohára v tejto disciplíne je už v plnom prúde a cez víkend sa presunieme do USA, konkrétne do Killingtonu, kde je v sobotu na programe obrovský slalom žien, v tomto prenose sa zameriame na druhé kolo.

Bude to pre všetky lyžiarky druhé vystúpenie v tejto disciplíne v prebiehajúcom novom ročníku svetového pohára. Prvý obrovský slalom sa uskutočnil na konci októbra v rakúskom Söldene. Na svahu sa podarilo triumfovať francúzskej lyžiarke Tesse Worleyovej, keď bola lepšia ako jej súperky z Nórska. Slovenská reprezentantka Petra Vlhová bude v tomto ročníku štartovať aj v obrovskom slalome. V Söldene sa jej však vôbec nedarilo, keď v druhom kole obsadila až konečnú 29. pozíciu. Náladu si však vylepšila minulý týždeň, keď v úvodnom slalome tohtoročného Svetového pohára obsadila konečnú druhú pozíciu. Verme tak, že sa Petre bude rovnako podobne dariť aj v USA. V nedeľu je ešte na programe aj slalom, takže nás čaká poriadne nabitý program.

Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 19:00.

Konečné poradie druhého kola: :
1. Federica Brignoneová (ITA) 1:51,33
2. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +0,49
3. Stephanie Brunnerová (AUT) +0,78
4. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,99
5. Tessa Worleyová (FRA) +1,01
6. Wendy Holdenerová (SUI) +1,31
7. Petra Vlhová (SVK) +1,33
8. Anna Veithová (AUT) +1,36
9. Katharina Liensbergerová (AUT) +1,60
10. Frida Hansdotterová (SWE) +2,10
11. Marta Bassinová (ITA) +2,13
12. Adeline Baudová Mugnierová (FRA) +2,19
13. Marie-Michéle Gagnonová (CAN) +2,21
14. Thea Louise Stjernesundová (NOR) +2,40
14. Irene Curtoniová (ITA) +2,40
16. Taïna Bariozová (FRA) +2,47
17. Eva-Maria Bremová (AUT) +2,51
17. Kristin Lysdahlová (NOR) +2,51
19. Lara Gutová (SUI) +2,53
20. Ricarda Haaserová (AUT) +2,62
21. Alexandra Tilleyová (GBR) +2,64
22. Sara Hectorová (SWE) +2,74
23. Kristine Gjelsten Haugenová (NOR) +2,79
24. Nina Haver-Løsethová (NOR) +2,81
25. Michelle Gisinová (SUI) +3,79
26. Mikaela Tommyová (CAN) +6,30
Valérie Grenierová (CAN) DNF
Estelle Alphandová (SWE) DNF
Meta Hrovatová (SLO) DNF
Viktoria Rebensburgová (GER) DNF

Konečné poradie prvého kola: :
1. Ragnhild Mowinckelová (NOR) 53.71
2. Federica Brignoneová (ITA) +0.37
3. Stephanie Brunnerová (AUT) +0.44
4. Tessa Worleyová (FRA) +0.52
5. Viktoria Rebensburgová (GER) +0.53
6. Mikaela Shiffrinová (USA) +0.67
7. Wendy Holdenerová (SUI) +0.69
8. Estelle Alphandová (SWE) +0.85
9. Anna Veithová (AUT) +0.92
10. Marta Bassinová (ITA) +1.15
11. Taïna Bariozová (FRA) +.1.17
12. Sara Hectorová (SWE) +1.22
13. Meta Hrovatová (SLO) +1.22
14. Petra Vlhová (SVK) +1.25
15. Irene Curtoniová (ITA) +1.30
16. Alexandra Tilleyová (GBR) +1.33
17. Mikaela Tommyová (CAN) + 1.39
18. Michelle Gisinová (SUI) +1.45
19. Valérie Grenierová (CAN) +1.50
20. Frida Hansdotterová (SWE) +1.51
21. Thea Louise Stjernesundová (NOR) +1.60
22. Ricarda Haaserová (AUT) +1.69
23. Marie-Michéle Gagnonová (CAN) +1.81
24. Eva-Maria Bremová (AUT) +1.85
25. Nina Haver-Løsethová (NOR) +1.89
26. Lara Gutová (SUI) +1.98
27. Kristine Gjelsten Haugenová (NOR) +2.00
28. Katharina Liensbergerová (AUT) +2.01
29. Adeline Baudová Mugnierová (FRA) +2.09
30. Kristin Lysdahlová (NOR) +2.10