Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z Michaloviec americký sen netrčal. Slovensko štartuje novú éru

Osem slovenských hokejistov v NHL vyzerá na prvý pohľad žalostne málo.

11.10.2022 17:35
Pavol Regenda Foto:
Pavol Regenda v drese Anaheimu.
debata (3)

Pred dvadsiatimi rokmi – v sezóne 2002/2003 – ich zasiahlo do profiligy až 36. Ani nie tak výsledky na veľkých podujatiach, ale skôr počet hráčov v najlepšej lige na svete je najvernejším zrkadlom kvality hokeja. Čo sa za posledné dekády udialo s tým slovenským, je neodškriepiteľné.

Bol to voľný pád…

Mohlo však byť aj oveľa horšie. Minimálne traja z osmičky úspešných sa do NHL dostali predovšetkým na základe nedávnych reprezentačných výsledkov. Pravda, Juraj Slafkovský i Šimon Nemec by si cestu na hviezdny ľad raz našli aj tak, sú to obrovské talenty, ktoré neuniknú pozornému oku hokejového skauta. Otázne je, či by to bolo tak rýchlo.

To Pavol Regenda je úplne iný prípad. Nebyť reprezentácie – a buďme pokojne aj osobnejší, teda Miroslava Šatana a Craiga Ramsayho – v NHL by si zrejme nikdy nezahral. Pred rokmi si ho v drafte nevšimol žiadny zámorský klub. Navyše, posledné dve sezóny strávil v Michalovciach. Z toho naozaj netrčal americký sen.

Krásne arény v NHL. Od najmenšej až po... Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
Hokejové arény v NHL stoja naozaj za to....

Všetka česť Regendovi, dokázal to, čo kedysi Ľubomír Višnovský. V NHL si zahrá ako nedraftovaný hráč. Bodaj by ho teraz čakala podobne hviezdna kariéra.

Mimochodom, kto by ešte pred rokom povedal, že do NHL sa dá ísť aj priamo z extraligového ľadu? Teraz to dokázali hneď dvaja. To je obrovská motivácia aj pre ostatných.

Sme na prahu novej sezóny. Pre hokejové Slovensko sa začína akoby niečo nové. Veteráni sa postupne stiahli, po Zdeno Chárovi a Andrejovi Sekerovi už zostali iba Jaroslav Halák a Tomáš Tatar. Ostatní – nasledovať by ich čoskoro mohli ďalší – majú stále veľa pred sebou.

A všetko vo vlastných rukách.

Juraj Slafkovský, Christian Dvorak, Brendan Gallagher Čítajte viac Berú po 5 miliónov. Toto má byť Slafkovského útok

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Šimon Nemec #Juraj Slafkovský #Pavol Regenda