Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Drsný návrat do reality. Nie všetci môžu byť Slafkovský

Slovensko sa hrdí jednotkou a dvojkou draftu NHL! Hokejová budúcnosť krajiny je zachránená. Výsledky a najmä výkony juniorov na svetovom šampionáte v Kanade však svedčia o opaku.

15.08.2022 16:02
Maxim Štrbák, Connor Bedard Foto: ,
Maxim Štrbák a Connor Bedard z Kanady počas zápasu na MS do 20 rokov v Edmontone.
debata (7)

Dvadsiatka dostala v konkurencii najlepších mládežníckych výberov tvrdú lekciu, ktorá opäť len zvýraznila primárny problém – nedostatočnú základňu.

Ak by Kanade, USA, Fínsku či Švédsku vypadli pred turnajom zo zostavy desiati elitní hráči, majú ich kým nahradiť. Slováci nie. Oslabenie tímu bolo cítiť v útoku, ale najmä v obrane.

Juha Jatkola Čítajte viac Po rokoch bez štvrťfinále. Hráči a kouč reagujú na zlyhanie v Edmontone

Omladený výber, pretože slovenská dvadsiatka bola v podstate devätnástkou, prepadol. V súbojoch so staršími súpermi zaostával, čo bolo vidieť hlavne v dueloch s vyspelými tímami Kanady a Fínska.

Mladí Slováci doplatili aj na zmenu dejiska. V pôvodnom termíne boli takmer v plnej sile, nechýbali Slafkovský, Nemec, Mešár, Kňažko, Chromiak či Stacha. Covid bol však proti a hokejoví šéfovia turnaj rýchlo zrušili.

Preložiť podujatie na leto bol nápad za všetky drobné. V Edmontone chýbajú nielen potrestaní Rusi, ale aj diváci. Ani zápasy domácich doteraz neprilákali do hľadiska viac ako 3-tisíc ľudí.

Ohlasy médií (nielen) na prehru Slovákov s Fínskom Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Aamulehti (Fín.): „Slovensko malo čo zlepšovať,...

Fenešov výber hral zle, naivne. Robil veľa chýb, zbytočných vylúčení a skončil s obludným skóre 11:27. Hanlivú kritiku si však nezaslúži. Mladíci sa snažili, ale na viac nemali. Ako-tak im vyšiel len jeden zápas a to na postup nestačilo.

Pre Slovákov možno jediná pozitívna, zároveň najdôležitejšia správa je, že tento rok sa z elitnej kategórie nevypadáva.

Reparát ich čaká už túto zimu (nebude sa hrať v Rusku, ale opäť v Kanade) a fanúšik spod Tatier si môže len priať, aby mohli nastúpiť v čo najsilnejšom zložení.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti do 20 rokov #MS 2022 do 20 rokov