Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pozor na optimizmus! Weissova genialita je jediným svetlým bodom

V ťažkých chvíľach sa ukazuje charakter. Platí to v živote i na trávnikoch.

14.07.2022 10:24
Vladimír Weiss Foto:
Rozhodujúci moment. Vladimír Weiss zakrútil loptu z rohu do bránky Batumi.
debata (6)

V dvojzápase proti Dynamu Batumi mal Slovan len málo zbraní, ktorými mohol súpera zarezať. Nakoniec vytiahol tú najsilnejšiu. Individuálnu kvalitu.

Vladimír Weiss mladší dal gól, ktorý obletel svet. Doma vieme, čoho je schopný. Už dekádu baví finesami i drzosťou v národnom tíme, ostatné dva roky v drese Slovana.

V Batumi to vzal to na seba ako správny kapitán a vytiahol mužstvo z dna až k vytúženému súboju s Ferencvárosom. Klobúk dole.

Vladimír Weiss Čítajte viac Weiss: V šatni mi neveria, že som to tak chcel. Aj v prípravke sa mi to podarilo

Spoluhráči v kabíne Weissovi neverili, že chcel dať gól z rohu. Žalostné defenzívne postavenie inak solídne hrajúceho Batumi však po tom priam kričalo. Myšlienka je jedna vec, realizácia druhá. Keď sa pretnú, je z toho úspech.

Teraz si slovenský majster musí dať pozor – na prílišný optimizmus. Pretože Weissova genialita je jediným pozitívom z dvojdielnej gruzínskej skúšky. Bez nej by možno vyletel s nedostatočnou.

Belasí čelili rozohratému a bojovnému súperovi, ktorý však najmä vo finálnych fázach útokov narážal na nedostatok individuálnej kvality. Ferencváros ju oproti Batumi má. Pre Slovan to bude iná káva. Weissovci vedia, že s takými slabými výkonmi sa na nej popália.

Dynamo Batumi Čítajte viac Fanúšikovia Batumi zúria. Takého rozhodcu by mali obesiť na strome

Na druhej strane veria, že výnimočný gól kabínu stmelí. Slovan potrebuje čas, aby sa našiel. Takýto kúsok môže celý proces urýchliť.

Navyše, belasí sa zbavili oťaží favorizovaného mužstva. V tejto – pre slovenské tímy i reprezentácie – nevďačnej úlohe sa v Lige majstrov už nepredstaví.

Odteraz môže len prekapiť. Rovnako ako pred 17 rokmi, keď Weiss s odretými ušami a kusiskom šťastia prešiel s Artmediou cez Kajrat Almaty až do skupinovej fázy. Aj vtedy – rovnako ako teraz – na neho čakal súper v zelenobielych farbách. Celtic.

Ostatné je história.

Kto dnes hrá za Ferencváros? Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
4. Dénes Dibusz - Ferencváros
Hodnota hráča: 2...

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss #Ferencváros Budapešť #Dynamo Batumi