Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

NÁZOR: Weiss nie je doma vítaný

Vladimír Weiss je dvadsiaty tréner, ktorý vedie Slovan v ére Kmotríkovcov. Keď nastupoval, zdalo sa, že by mohol trénovať na Tehelnom poli aj večne, že je to konečne správny chlap pre najúspešnejší slovenský klub.

25.05.2022 10:30
Futbalisti ŠK Slovan ukončili sezónu remízou... Foto: ,
Futbalisti ŠK Slovan.
debata (1)

Ale aj on možno padne predčasne – ako devätnásti predchodcovia. Hoci tvrdí, že má zmluvu len na rok a práve sa mu končí. Trošku absurdná situácia. Angažovať najúspešnejšieho trénera v slovenskej ére s veľkými plánmi na taký čas je prinajmenšom neštandardné.

Weiss sa vrátil s cieľom vdýchnuť klubu so slávnou tradíciou, ale už dlho stojacom na nezaujímavej periférii európskeho futbalu, vyšší kurz i punc.

Začal básniť o Barcelone a Reale, čo sa dobre počúvalo, ale od reality bolo ďaleko. Vedel, že je to tak, ale aj to, že klub potrebuje novú víziu i stratégiu. Na zmeny, aké avizoval, je rok málo. Bez dôvery a podpory môže na ne zabudnúť.

SR Futbal FL 8.kolo nadstavba titul Slovan Trnava BAX Čítajte aj Weiss: Tvrdil som, že v lete bude Slovan lepší. Nemal som úplne pravdu

Ivan Kmotrík junior si myslí, že súčasný káder má 90-percentný potenciál preraziť na európskej scéne. Weiss to nevidí reálne. Nikdy nepôsobil v Slovane ako hráč, ale na Tehelnom poli je doma. Ako málokto z jeho predchodcov. Spojenie Weiss – Slovan je prirodzené a logické. Najmä vzhľadom na ich postavenie, výsledky i ambície.

Samozrejme, je tu aj legitímna (ne)ochota majiteľov investovať do tímu a ďalších hráčov veľké peniaze s nejasnou perspektívou ich návratu.

Weiss však naznačuje aj možnosti šetrenia, vidí riziká nepriestrelných zmlúv a preplácania hráčov, ktorých za ich kráľovské gáže treba presviedčať, aby vydávali maximum v tréningoch a zápasoch.

Slovan nepochybne získava aktuálne najdrahšie tituly vo svojej histórii. Platí za ne viac, ako musí, čo je v akomkoľvek biznise čudné.

Problémový Weiss, s ktorým nie je jednoduché vychádzať, ale futbalu rozumie, nie je však zlá investícia. A na Tehelné pole patrí. Hoci tam nie je všetkými vítaný.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st.