Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Niekto si povie, že Slovanu stačilo nič nepokaziť. Ani to nie je ľahké

Finálových 4:2? Aj fanúšik Nitry vám zrejme povie, že Slovan vyhral zaslúžene. Ten, ktorý je nad vecou, hádam prizná aj to, že zo šiestich duelov bol majster v piatich lepší. Hokejovejší i vyspelejší.

02.05.2022 13:18
HOKEJ-TE: Nitra - Bratislava Foto: ,
Radosť hráčov HC Slovan Bratislava zo zisku majstrovského titulu a dvíhanie Pohára Vladimíra Dzurillu.
debata (1)

Nech sa na nás pod Zoborom nehnevajú, ale nemožno sa zbaviť dojmu, že finále nebolo úplne finálové. Že to najlepšie sme videli v sérii Slovana s Košicami. Proti Nitre akoby to mali belasí celý čas pod kontrolou. Napriek tomu, všetka česť zdolaným, bodaj by aj inde na Slovensku robili hokej s takým nadšením a vášňou, ako v Nitre.

Slovan pred dvoma rokmi zmenil majiteľa. Po časoch pochýb, strádania a zmätkov, ktoré klubu nerobili dobré meno, vstúpila do klubu istota. Garancia – na slovenské pomery – neporovnateľného finančného zázemia. S víziou titulu. Najlepšie pri príležitosti storočnice, čo sa napokon podarilo.

Majstrovské oslavy HC Slovan Čítajte viac Táto je pre teba, Ceco. Kanonier sa zahľadel na hokejové nebo

Niekto môže povedať, že peňažná nadvláda je určujúca, že v prípade Slovana stačilo nič nepokaziť a úspech by sa aj tak dostavil. Pravda, lenže v hokeji toto „minimum“ vôbec nie je jednoduché. Aj bratislavský tím si prešiel rôznymi obdobiami, vymenil trénera, v semifinále s Košicami mal namále.

Slovan má na rozdiel od súperov široký káder. Priviedol kvalitných cudzincov. K Harrisovi, Rapuzzimu a Yoganovi sa neskôr pridal Marcel Haščák, dlhodobo najväčšia osobnosť slovenskej extraligy. Až päť hokejistov malo v priemere viac ako bod na zápas.

Majstrovský titul HC Slovan Čítajte viac Slovenskému športu vládne Slovan. Po futbale má titul aj v hokeji

Keď mu pred tretím finále zo zostavy vypadli štyri výrazné opory, poradil si. Dokonca s hráčmi z lavičky odohral najlepší duel. Akoby ich ťahal z klobúka. Odborníci už pred play off tvrdili, že to môže byť rozhodujúci faktor na ceste za titulom. Ukázalo sa, že bol.

Slovan totiž jubiloval s najširším i najkvalitnejším mužstvom v súťaži. Bol najlepší. V základnej časti aj v play off.

Hokej si tento rok vybral spravodlivo.

Ako Slovan zodvihol majstrovský pohár Fotogaléria - 29 fotiek Všetky fotky
Radosť hráčov Slovana po úvodnom góle v 6....

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #HK Nitra