Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Djokoviča treba utopiť. Hoci aj v mori vágnych fráz

Povedz trikrát fraška...

15.01.2022 09:22
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič počas finále US Open.
debata (140)

Austrálskej vláde trvalo osem dní, kým sa rozhýbala. Djokovičova prítomnosť v Melbourne je vraj proti záujmom verejného zdravia. Prišla na to v piatok o siedmej večer. Zakonšpirujme si – urobila tak preto, aby Srbovi čo najviac znemožnila účasť na grandslamovom turnaji.

Už žiadne pochybenie vo vízovom formulári, ani problém s výnimkou viac neexistuje. Vláda argumentuje záujmom spoločnosti. Ale vo verejnom záujme sa už porobilo vecí, všakže?

Ešte si niekto myslí, že tu ide o posvätnosť austrálskych hraníc? Spôsob, akým bolo toto rozhodnutie oznámené, zaváňa kadečím. Najviac však pomstychtivým politickým aktom.

Novak Djokovič Čítajte viac Minister zrušil Djokovičove víza, Srb sa odvolal voči deportácii

Tvrdiť, že deportovanie Djokoviča je v prospech verejného zdravia, je hanebné. Srb je v Melbourne viac ako týždeň a za ten čas pribudlo medzi tenistami niekoľko nakazených. Bernard Tomic mal dokonca na kurte symptómy. Bol chorý. Sťažoval sa. S dovetkom, že hráčov vôbec netestujú. Na druhý deň bol pozitívny.

Len toľko k ochrane verejného zdravia v krajine, ktorá dnes láme pandemické rekordy…

Djokovič svojim zotrvaním môže vyvolať antivaxerské nálady, píše minister v odôvodnení. Dobre si všimnite – rieši sa to, čo sa nestalo, ale môže sa stať. V meste, kde je 93 percent obyvateľov zaočkovaných. Akoby antivaxerské nálady nemohla vyvolať aj jeho deportácia.

Celé iracionálne.

Novak Djokovič Čítajte viac Pripadá si ako vo väzení. Češka opísala praktiky v hoteli, kde je aj Djokovič

Češku Voráčovú zadržali, vyzliekli, obliekli a vyhodili. S trojročným zákazom vstúpiť na austrálsku pôdu. Za to, že postupovala podľa nastavených pravidiel. Po týždni! Kde bol verejný záujem? Ochrana zdravia? Kde boli dobré mravy?

Prečo sa vláda tvárila, že všetko je O.K. a v jednej chvíli názor zmenila? Prečo dostal Djokovič výnimku a prečo mu dali víza a nechali ho sadnúť do lietadla? Kauza by nebola.

Voľby sú za rohom. Až 83 percent Austrálčanov si želá, aby svetová jednotka z krajiny odišla. Treba ju preto utopiť.

Hoci aj v mori vágnych fráz…

140 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič