Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šampióna mohol určiť ster. Je jeden pozitívny dôvod na kontumáciu?

Necelých 48 hodín a taký rozdiel...

30.12.2021 07:58
slovenskí hokejisti Foto: ,
Na pamiatku. Pred odchodom z Kanady si urobili slovenskí mladíci ešte jednu spoločnú fotografiu.
debata (9)

V zápase proti Švédsku vyslali mladí Slováci na brankára 48 striel, žiadna z nich však cez neho neprešla. Proti Rusku nepotrebovali žiadnu, aby strelili jeden gól a vyhrali kontumačne 1:0.

A teraz vážne!

Hokejové majstrovstvá sveta do 20 rokov v Kanade sa skončili nechcenou fraškou. Ale dobre tak, lebo v prípade, že by turnaj pokračoval, dočkali by sme sa možno ešte väčšej blamáže. O víťazoch má rozhodovať to, ako sa mužstvo bráni pred súperom a nie chráni pred covidom.

slovenskí hokejisti Čítajte viac Šialená fraška. Rusi kritizujú - Američanov, kanadských mimozemšťanov i šéfa hokeja

Čo ak by jeden ster zo sliznice nakoniec rozhodol o zlatej medaile?

Nie, takto to určite nikto nechce… Mimochodom, tohtoročný šampionát kríval už pred úvodným buly. Direktoriát IIHF o päť minút 12 rozhodol, že z A-kategórie ani tento rok nikto nezostúpi. Je to pohodlné, ale nezvykajme si radšej.

Bublina v Red Deer vraj mala svoje slabé miesta. Keď sa do nej len-tak pretancovali aj cudzí svadobčania, zrejme nebolo všetko v poriadku. Nie dobrá vizitka pre usporiadateľov. Predovšetkým, ak poznali pravidlá prísneho covid protokolu i situáciu vo svete.

World Juniors Slovakia United States Slafkovský Čítajte viac Toto nebola bublina. Každý si robil, čo chcel, tvrdia Slováci

Napriek tomu: naozaj je jeden pozitívny dôvodom na karanténu celého tímu i následnú kontumáciu? Teraz, keď sú všetci hráči kompletne zaočkovaní? Nevystavujeme tým každé ďalšie podujatie podobnému osudu?

Pre pravého hokejového fanúšika je to skazené medzisviatočné obdobie. Pre mladých hráčov hotová tragédia. Dobrou správou je, že veľká časť výpravy sa na MS vráti aj o rok. Nemec, Slafkovský, Mešár či Dvorský majú na to vek.

Slovensko už dlho nemalo taký konkurencieschopný tím. Tejto generácii koronavírus nedoprial v osemnástke a teraz jej kladie polená pod nohy aj medzi staršími. Partia výnimočných dopláca na výnimočnú dobu.

World Juniors Slovakia United States Hockey hokej Čítajte viac Odpískané! Majstrovstvá sveta do 20 rokov sú zrušené

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #MS v hokeji do 20 rokov