Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Hriešny futbal

Horúca bitkárska futbalová téma sa tento týždeň dostala aj na parlamentnú pôdu. Odznela informácia, že desať dní po predčasne skončenom derby, sa podarilo identifikovať štyroch výtržníkov.

29.10.2021 14:11
FUTBAL-FL: Trnava - Bratislava Foto: ,
Polícia pred sektorom hosťujúcich fanúšikov, ktorých následne z tribúny vytlačila.
debata (4)

Ich počet včera stúpol, je ich vraj jedenásť. Na ihrisku sa ich premávalo a bilo niekoľko desiatok. Ak prekročíte v aute rýchlosť a máte smolu, policajti vás hneď skasírujú.

Okamžite sa ocitnete v databáze, máte čiernu škvrnu. Musíte si dať sakramentský pozor, aby vás opäť nenačapali.

Mohli by ste prísť aj o vodičák. Úplne nemysliteľné je, aby ste na ulici niekoho napadli, kopali do neho a to všetko beztrestne za asistencie polície.

Vo futbale je to normálna prax. Elitní policajti vytlačili vagabundov z trávnika trnavského štadióna a potom ich odprevadili na železničnú stanicu, aby sa rozišli domov. Ak je toto všetko v súlade s právnymi normami, potom zbohom zdravý rozum.

Výtržnosti počas zápasu Spartak - Slovan Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Bitka medzi fanúšikmi Slovana a Spartaka počas...

Výtržností za posledné roky bolo množstvo, ale aj bezpečnostný manažér SFZ priznal, že futbalu sa nedarí agresívnym fanúšikom-recidivistom legislatívnou cestou zamedziť vstup do hľadiska.

V týždni nepadlo nijaké trestné obvinenie. Chuligánov teraz hľadajú ako ihly v kope sena, hoci ich vyčíňanie sledovala zhrozená verejnosť v priamom televíznom prenose. Možno stačilo málo – hneď na mieste odhaliť identitu najväčších násilníkov.

Opakuje sa tradičný scenár. Disciplinárka vyniesla tresty, rozdala mastné pokuty, kluby si to zlíznu.

Aj v ich existenčnom záujme je, aby fanúšikovia, ktorí zrušili derby a pripravili futbalu nebotyčnú hanbu, sa na štadióny už nikdy nedostali.

SR Trnava šport futbal FL 11. kolo Slovan TTX Čítajte viac Kvôli derby obvinili jedenásť mužov, hrozí im trojročné väzenie

V desiatkach predchádzajúcich prípadoch sa to nestalo. Kým nebudú sankcie individualizované a nepostihnú konkrétnych hriešnikov, zostane aj futbal hriešny.

A to, čo sa dialo v derby, sa môže zopakovať hocikedy v budúcnosti.


Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba