Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Boli sme milimetre od tragédie. Za kopance do hlavy sa chodí do basy

Bitka, kopance, delobuchy, svetlice. Štrnásť minút a dosť. Vraj hanba na tisíc rokov. Vlastný gól či antireklama, ktorá poletí do sveta...

19.10.2021 07:00
SR Trnava šport futbal FL 11. kolo Slovan TTX Foto: ,
Bitka medzi fanúšikmi Trnavy a Slovana na ihrisku.
debata (65)

Naozaj je dôleźité, ako sa na náš chliev pozerá niekto zvonku? A bolo by to vari iné, ak by sme zastreli rolety? Figu borovú… Iba doň poriadne zasvietilo, no smrad je stále ten istý.

FUTBAL-FL: Trnava - Bratislava Čítajte viac Z reklamy na futbal je hanba. Derby po výtržnostiach predčasne ukončili

Futbalovému Slovensku pán boh akosi nenadelil. Má jednu z najslabších ligových súťaží v Európe a ak sa raz za uhorský rok črtá dobrý zápas, nedokáže ho zorganizovať. Alebo chce niekto povedať, že sa to nedalo čakať? Azda sa organizátor – i keď to nemal jednoduché – červená kdesi v kúte.

Zatiaľ čo vo vyspelej Európe – až na malé výnimky – už dokážu selektovať a na štadióny chodia iba ľudia bez násilníckej histórie, na Slovensku si príde kto chce a čo chce. Trebárs aj zo zahraničia. Pokojne aj v režime O-T-P (obmedzený – tupý – primitívny).

Nech úradníci z Ministerstva zdravotníctva za ukradnutú skratku odpustia.

Výtržnosti počas zápasu Spartak - Slovan Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Bitka medzi fanúšikmi Slovana a Spartaka počas...

To, čo sa v nedeľu udialo v Trnave, je zlé. Veľmi zlé. V priamom televíznom prenose to spočiatku vyzeralo ako nevinná naháňačka zopár zúfalcov s BMI 35. Videá, ktoré sa niekoľko hodín po stretnutí objavili na sociálnych sieťach, však svedčia o inom.

Išlo o život. Boli sme milimetre od tragédie. Kopať do bezvládnej hlavy je kriminálny čin. Na to sa neraz umiera. Za to sa chodí do basy! Nie na futbal.

Na vine sú organizátori, ktorí situáciu totálne podcenili. Slušná väčšina, ktorá deviantnú menšinu dlhodobo toleruje. Kluby, ktoré si bláznov v kuklách hýčkajú. I majiteľ, ktorý ich pár hodín po škandalóznom zápase podporil. „Klub za vami bude vždy stáť. Spolu sme Slovan.“

Veľmi zlý žart. Nevkusný.

Toto sú najobávanejší ultras na svete Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Sparta Praha (Česko)
Sparta Praha sa ako...

Kauza si ešte niekoľko dní požije. Bude sa hľadať vinník. Trest, ktorý by mal pôsobiť preventívne. A – samozrejme – odstrašujúco. Mimochodom, v minulosti sa už rozdal nejeden.

Všetko bezvýsledne.

Ozaj, ešte stále túžime po plných tribúnach na ligových zápasoch? Radšej zabudnime. Zatiaľ na to nemáme.

65 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava