Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

NÁZOR: Rusi by mali aspoň poďakovať

Rusi by nám možno mohli pustiť zadarmo trochu ropy alebo plynu. A určite poslať na futbalový zväz aspoň ďakovný telegram.

12.10.2021 13:04
Chorvátsko SR futbal kvalifikácia MS 2022... Foto: ,
Matúš Bero medzi chorvátskymi hráčmi.
debata (18)

Slováci by si to zaslúžili. Najprv vo vzájomnom zápase nevyužili výraznú prevahu i veľa šancí a pomohli im udržať si čisté konto. A sami si strelili vlastný gól, ktorý Rusom priniesol tri dôležité body.

Teraz ozbíjali v Osijeku ich najväčších a už iba jediných súperov v boji o Katar, s čím málokto rátal. Rusi utiekli Chorvátom o dva body a teraz je už len na nich, ako s týmto lukratívnym darčekom vo finiši naložia.

Momenty zo zápasu Chorvátsko - Slovensko Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Luka Modrič v akcii v zápase proti Slovensku.

Slovenskí futbalisti sa naopak v uplynulých dvoch stretnutiach definitívne pripravili aj o teoretickú šancu, že sa predstavia na šampionáte. Bod z Chorvátska je cenný a zároveň bezvýznamný.

Zaskočení Chorváti očividne nečakali, že už odpísané mužstvo, s ktorým si v zápasoch o body vždy poradili, nájde ešte toľko motivácie, zmobilizuje sily a bude im celý zápas podkurovať.

Slováci ich napádali často už na ich polovici ihriska, nedovolili im pokojne rozohrávať, pripraviť si lepšie strelecké pozície. Vicemajstri sveta sa aj v neustálom daždi zahrávali s ohňom a mohlo to pre nich dopadnúť aj horšie…

V chorvátskej bašte v Osijeku, kde domáci nikdy neprehrali, podali Slováci najlepší výkon v nezvládnutej kvalifikácii.

Môže ich potešiť, dvihnúť sebavedomie, ale nič už nezmení na tom, že zápasy v Katare uvidia len v televízii. Naďalej platí, že zo siedmich kvalifikácií, v ktorých im išlo o účasť na MS, využili jedinú.

Rusi dosiahli viac, ako mohli v uplynulých dňoch v ich zložitej situácii dúfať. Môžu oslavovať a kuť ďalšie postupové plány. Slovákom zostal po Chorvátsku aspoň dobrý pocit. Ani to nemusí byť až tak málo.

V tejto kvalifikácii podobnú príležitosť často nemali.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #ruskí futbalisti #chorvátski futbalisti #kvalifikácia MS 2022 vo futbale