Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Prepadli sme eufórii, neprepadajme panike. Frčka ešte nie je K.O.

Na strely 28:24. Na trestné minúty 60:8. Na góly 1:8. Hokejové čísla, ktoré na prvý pohľad nedávajú logiku. Niekto hral zrejme zodpovedne, niekto naivne. Jednému prialo šťastie viac ako druhému.

28.05.2021 10:18
Slovensko - Rusko Foto: ,
Ilustračné foto
debata (7)

Po víťaznom zápase s Ruskom sa Slovákom hádam ani len nesnívalo, že proti Švajčiarom to môže dopadnúť katastrofou. Stalo sa. Neklamme si, bol to biedny výkon. No aj takéto kotrmelce majú v hokeji miesto. Našťastie, Slováci narazili v čase, keď sa dá kára opraviť.

Frčka do nosa neznamená definitívne K.O.

Čo zápas so Švajčiarskom ukázal? To, že Ramsayho disciplínu hráči stále nemajú v krvi. Že im ju naďalej treba pripomínať. Ale aj to, že ak Švajčiari prehrajú so Švédmi 0:7 a Slováci zdolajú Rusko 3:1, neznamená to, že budú o dva dni favorit.

Takí hokejoví páni ešte nie sú…

Všetci sme sa možno trochu prerátali. A zbytočne skoro sa videli v play off. Nepomohol ani štvrtkový duel Česka so Švédskom – predovšetkým posledných dvadsať minút situáciu poriadne skomplikovalo.

Craig Ramsay, Michal Handzuš, Ján Pardavý Čítajte viac Katastrofálny rozhodca, kde mal ten chlap oči? Ja som to videl aj na obrazovke

Stále platí, že Slováci ju majú vo vlastných rukách a zrejme to tak bude až do posledného zápasu v skupine. To je dobrá správa, ktorá nebola v uplynulých rokoch pravidlom. Hokejové počty, čo sa musí stať, aby…, nás život už naučil.

Horšou správou je, že na postup nemusí stačiť ani skalp jedného z favoritov turnaja a dvanásť bodov. Samozrejme, to všetko za predpokladu, že zajtrajší triumf nad Dánskom je povinnosť.

Ale späť na ľad, na papieri to nie je ono.

Slováci najprv prepadli eufórii, teraz nesmú prepadnúť panike. Švajčiarsko bol len nepríjemný ťuk. Auto je ešte celé.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2021