Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Nebezpečný precedens! Kopanec je viac ako šepkanie pomedzi prsty

Bola to obrovská hlúposť. Ondřej Kúdela to dobre vie. Je profesionál, reprezentant, jeden z najlepších stopérov v Česku.

16.04.2021 10:26
Glen Kamara, Ondřej Kúdela Foto: ,
Glen Kamara v roztržke s Ondřejom Kúdelom.
debata (28)

Jeho urážka – bez ohľadu na jej podtón – hráča Glasgowa Rangers Glena Kamaru bola zbytočná.

Kúdela pomohol ubrániť súpera na nulu. Deklasovali ho však emócie. Za rozhodnutého stavu zašiel ku stredopoliarovi tmavej pleti a so zakrytými ústami mu niečo povedal.

Kamara a jeho spoluhráč tvrdia, že išlo o rasistickú urážku. Kúdela a Slavia to odmietajú. Tvrdenie proti tvrdeniu, patová situácia. Lenže…

Disciplinárna komisia UEFA podľa vyjadrení zainteresovaných strán nepreukázala Kúdelovi vinu. Rasistickú urážku nepotvrdili experti na čítanie z pier, neprišlo ani k priznaniu hráča. Napriek tomu dostal stopku na desať zápasov.

Kúdela má 34 rokov, hrá v životnej forme. Nakoľko sa dištanc vzťahuje aj na medzinárodné stretnutia, príde o premiéru na ME.

Urobil chybu. Či za ňu zaplatí desaťzápasovú daň právom, vie len on sám. I tak však vyznieva rozdeľovanie trestov od UEFA škandalózne.

Česi tvrdia, že existujú svedkovia, ktorí dosvedčujú Kamarovo napadnutie Kúdelu päsťami v útrobách štadióna. Trest pre Fína? Tri zápasy.

O jeden súboj viac bude stáť Kemar Roofe. Chlap, ktorý skoro poslal Ondřeja Kolářa do kómy. Niektoré dôkazy o jeho vine bude brankárovi Slavie zakrývať helma, iné mu zostanú do konca života.

Na výkonnostne silnej, ale lobingovo slabšej Slavii sa rysuje nebezpečný precedens. Kopanec do hlavy je viac ako šepkanie pomedzi prsty.

Podľa tejto zvrátenej logiky, by pre Kúdelu bolo lepšie, keby Kamarovi rovno jednu vrazil, ako mu niečo šepkal so zakrytými ústami. Namiesto toho bude zrejme sledovať životný turnaj v televízii a už do konca života bojovať s nálepkou rasistu.

28 debata chyba
Viac na túto tému: #Ondřej Kúdela