Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Sagan si ešte stále môže vyberať

Ak niečo napíše francúzsky denník L'Équipe, nie je to len tak do vetra. Aspoň za mak pravdy na tom bude.

06.04.2021 11:20
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan pred začiatkom pretekov Miláno - Sanremo.
debata (11)

Napriek tomu neberme odchod Petra Sagana z Bory za hotovú vec. Ani slová jej šéfa Ralpha Denka za vyháňanie. Ak by už o slovenského Tourminátora nemal záujem, nevysielal by do sveta žiadne signály. Počkal by na vypršanie kontraktu, poďakoval sa a obe strany by sa rozišli.

Lenže Denk to urobil inak. Naznačil, že so Saganom počíta. Ale za iných podmienok…

A čo spravil trojnásobný majster sveta? Majiteľovi Bory odkázal, že jeho slová pochopil, ale o svojej cene bude handlovať primerane.

Dobre vie, že tá sa neopiera iba o uplynulé výkony na ceste. A že v pelotóne sa nájdu takí, ktorí nebudú riešiť milión hore-dole. Prípadne splnia všetky jeho (ne)pretekárske želania.

odkaz
Peter Sagan, sezóna

Cyklistika je zvláštny šport. Jazdci spravidla investujú aj bez nároku na úspech. Na Okolo Flámska sedem z nich bolo v úniku 200 kilometrov a aj keď každý vedel, že z toho nič nebude, oplatilo sa. Kamery zaznamenali, ľudia na obrazovkách videli. A sponzori sa radovali.

Neklamme si, Saganova cena na bicykli postupne klesá – takých dominantných triumfov ako vo Flámsku 2016 alebo na Paríž-Roubaix 2018 sa od neho už zrejme nedočkáme.

Naďalej však zostáva cyklistickým šoubizovým kráľom. Nik iný tak dobre nevyzerá v pelotóne, za mikrofónom. Pod sprchou, za sporákom, s čipsami ani s ničím iným.

Mimochodom, zadajte do vyhľadávača najznámejšieho čínskeho internetového obchodu meno Sagan a zavalí vás hŕba tovaru. Skúste to s ktorýmkoľvek iným pretekárom súčasnosti a bude vám ľúto tej biedy.

Denk má pravdu – Žilinčanova športová kariéra sa pomyselne preklápa do jesene. Čo však nahlas nepovedal, je, že zostáva trhákom i silným cyklistom. Vedia to v Bore. Aj v Quick-Stepe.

Kdekoľvek inde.

Sagan si ešte stále môže vyberať…

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan