Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Slováci skrotili papierového draka

Slováci vytiahli na Rusov skoro zabudnuté tromfy: koncentrovanosť, kompaktnosť a kolektívnosť. Ak ešte pridajú ďalšie parametre úspechu na "k" a ukážu aj viac kvality a kreativity, môžu zažiť aj veselšie časy ako v uplynulom týždni.

31.03.2021 11:30
SR Futbal MS Kvalifikácia MS2022 H Skupina Foto: ,
Juraj Kucka po zápase s trénerom slovenskej reprezentácie Štefanom Tarkovičom.
debata (7)

V zápase s dlhodobo preceňovanou zbornou, ktorá zažiarila na šampionáte pred troma rokmi atraktívnejším futbalom, ale vlani opäť upadala do priemeru a stereotypu nedávnej minulosti, priniesli noví Tarkovičovi hráči oživenie a celý tím ukázal lepší pohyb i viac bojovnosti i odhodlania.

Nebol to oslnivý futbal, ale tieto tri body Slováci málokedy potrebovali viac ako teraz. Ruský tím je papierový drak, ktorý zavše naháňa strach, ale často to na ihrisku nepotvrdí. V opatrnom zápase jeho hráči dlhšie držali loptu ako slovenskí, ale tí ich poctivým bránením skoro do ničoho nepustili. Trikrát trafili bránku…

Záleží na uhle pohľadu. Po zlyhaniach s Cyprom a Maltou pripadal mnohým prístup i hra Slovákov ako koncert na želanie. Tréner tvrdil, že by bol rád, keby z troch zápasov mali dvanásť bodov. Samozrejme, deväť by bohato stačilo. Vzhľadom na trojicu súperov na štarte to nie je maximalizmus ale realizmus, ak tím myslí vážne boj o postupovú či aspoň barážovú miestenku.

odkaz Kvalifikácia MS 2022 Foto: Pravda
šablóna, kvalifikácia MS 2022 Kvalifikácia MS 2022

Kvalifikačná matematika overená časom je neúprosná. Domáce zápasy vyhrávať, naplno bodovať s outsidermi a ešte nejaký bodík uchmatnúť spolufavoritom na ich pôde.

Skupina sa pekne zamotáva, prehrali v nej už všetci, až na Slovensko, ktoré utrpelo v úvode tiež ťažké straty. Zaváhania favoritov ho môžu na jeseň vrátiť do hry. Ale platí, že prešustrované body bude inde sakramentsky ťažko dolovať.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #kvalifikácia MS 2022