Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Škóti rozohrali proti Slavii nechutné predĺženie. Plné hystérie

Najprv hrubé fauly, potom prišliapnutie a na záver kopanec do ležiaceho hráča. Tesne predtým vám takmer zmrzačili kamaráta v bránke. Veď keď sa prehráva 0:2 a nejde to športovo, tomu šikovnejšiemu to treba aspoň poriadne osladiť.

23.03.2021 09:58
Rangers, Slavia Foto: ,
Momentka zo zápasu Slavia Praha - Glasgow Rangers.
debata (17)

Ako na dedine. Všetko zakázané je v istých chvíľach dovolené. V poriadku, stáva sa. Aj vo futbale.

Plynie 87. minúta, váš tep priebežne vyskakuje k hraničným hodnotám a emócia strieda druhú. Súper sa s vami nemeria futbalovo, ale inak. Fyzicky vás likviduje. Nevynechá žiadnu príležitosť a do hlavy vám nabúra otáznik: dovolil by si to aj k Messimu?

Bum!

Z vašich úst vyletí niečo, čo vám je cudzie. Čo by ste za iných okolností nikdy nepovedali. Nielen preto, že sa to nepatrí, ale ani si to nemyslíte. Spravíte faul. Na červenú.

Ale takých už v zápase bolo, všakže? Alebo sú opakované pokusy zraniť druhého menej ako jedno neuvážené gesto? Vyjadrené v návale emócií zo surovosti?

Čo nám už všetkým šibe?

Slavia Praha vyradila slávny Glasgow Rangers. Bola futbalovejšia, zrelšia a po krátkom čase opäť postúpila medzi osem najlepších v prestížnej európskej súťaži.

Všetko však zostalo v tieni. Hystérie, ktorá je výsledkom všadeprítomnej falošnej korektnosti. Aké úbohé!

Čo zaznelo medzi Ondřejom Kúdelom a Glenom Kamarom, sa už nedozvieme. Je to slovo proti slovu. Nič pekné to akiste nebolo. S českým obrancom sa kauza ešte dlho povezie. Ťažko si predstaviť, že nastúpi na štvrťfinále na Emirates Stadium proti Arsenalu.

Dajte mu ročný dištanc, možno aj viac. Vykopnite ich z Európskej ligy, ozývajú sa právnici či legendy škótskeho klubu. Vidia iba to, čo nepočuli. Zlomenú čelovú kosť po brutálnom faule na českého brankára už nie.

Zvláštne volanie po spravodlivosti.

Portál iDNES.cz v pondelňajšej glose pripomenul, že český klub s čínskym majiteľom pohotovo vyrobil spot proti rasovej diskriminácii. “Ťažko povedať, či sa týka aj Ujgurov, na ktorých čínsky režim pácha ohavné zločiny proti ľudskosti,“ napísal.

Aj takto vyzerá náš boj proti rasizmu v praxi…

Na začiatku bol gól, potom hrubý faul, silné emócie a na konci je obrovská kauza, ktorá presahuje futbal.

Zašlo to priďaleko.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #Slavia Praha #Glasgow Rangers