Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Zbytočné tajnosti

Všetci vedeli, že to raz príde. Ale nikto nečakal, že tak rýchlo.

13.01.2021 07:45
Sestry FIALKOVÉ Foto:
Paulína a Ivona Fialkové.
debata (15)

Anastasia Kuzminová pred dvoma rokmi. Trojica Otčenáš, Poliaková, Kazár nedávno. Slovenský biatlon za uplynulé obdobie stratil viaceré stálice.

Všetko mali zachrániť sestry Fialkové.

Paulína bola skvelá pred dvoma rokmi, keď vo Svetovom pohári brala šieste miesto. Po vlaňajšom trinástom sa chcela vrátiť do top desiatky.

Progres sa očakával aj od mladšej Ivony. Najmä po tom, čo predviedla na MS.

Lenže všetko pokazil covid.

Nákaza, karanténa, vynechané tréningy, 80. miesta v šprinte, posledné odovzdávky v štafete – ďalšie pokračovanie príbehu verejnosť pozná.

Teraz sestry prerušili sezónu. Správne, lebo je zrejmé, že bojujú s následkami vírusového ochorenia. Zbytočne to na začiatku zatajili.

Štyria zo siedmich členov tímu mali pozitívny test, znelo formálne vyhlásenie zväzu.

Teraz, keď je jasné, že nakazenými boli aj Paulína s Ivonou, fanúšik ľahšie rozumie trápeniu na trati a slabým výsledkom. Takto len mesiac počúval výhovorky o záhadne stratenej forme.

Neprajníci im budú vyčítať, že počas poslednej zástavky pred odchodom do Fínska na úvodné podujatie sezóny sa prechádzali centrom Štokholmu – a fotili sa bez rúška.

Pozitívny test prišiel v tom čase. Radšej mali zostať sedieť na zadku v hotelovej izbe, znela jedna z reakcií na internete. V čase bublinových podujatí zrejme dobrý nápad…

Teraz je už jedno, kde a ako sestry ochoreli. Držíme im palce, aby sa z toho dostali. Zdravie je prvoradé. Až potom môžu myslieť na profesionálny šport. Ak stihnú februárový šampionát, bude to zázrak.

Domáci biatlon ich potrebuje. Bez nich sa bude spoliehať len na neskúsené juniorky a (pod)priemerných mu­žov.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Ivona Fialková #Paulína Fialková #Covid-19