Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Očkovacie fair play

Slovinec Tadej Pogačar, líder UAE Emirates a aktuálny víťaz Tour de France, sa dal zaočkovať. Vakcínou od čínskej spoločnosti Sinopharm.

11.01.2021 13:11
Očkovanie / Vakcína / Covid-19 / Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata (25)

Testovali ju v Spojených arabských emirátoch, odkiaľ jeho cyklistický tím pochádza. Už pár mesiacov predtým mu ju zabezpečil jeho šéf.

Prvú dávku ochrany proti koronavírusu si dala vpichnúť aj Dominika Cibulková. Konkrétne tú, ktorá bola určená jednému zo zdravotníkov v slovenských nemocniciach.

Zbytočne drať klávesnicu, rozdiel v oboch prípadoch je zrejmý.

To, že sa niekdajšia tenisová hviezda dala prednostne zaočkovať, je (nielen jej) nebotyčná drzosť. A pokus o vysvetlenie nevydarený žart. Toľko k jej vakcinácii – akiste už aj sama pochopila, že urobila (dvoj)chybu.

Škoda, lebo mohlo to byť úplne inak. Cibulková by bola oveľa atraktívnejšou tvárou kampane ako ktorýkoľvek nevýrazný poslanec.

Situácia u nás je nasledovná: aj keď Slovensko patrí medzi krajiny, kde zaújem o vakcínu je v porovnaní s inými štátmi Európskej únie nízky, napriek tomu v najbližších mesiacoch dopyt prevýši možnosti.

Inak povedané: dosť nebude ani pre tých, ktorí svoju dávku chcú a potrebujú ju. Nemajme ilúzie – do zástupu starých a chorých, učiteľov a ľudí bez strechy nad hlavou, sa pokúsi prepašovať aj pár bezočivých. Na Slovensku je to jednoducho tak…

Pandémia koronavírusu poznačila každé odvetvie spoločnosti. Aj šport, ktorý má tento rok na programe hneď niekoľko vrcholov. Tlak, aby reprezentanti boli v radoch na vakcínu z chabých slovenských zásob uprednostnení, môže byť enormný.

Nerobme to!

Šport v tejto chvíli nie je štátnym záujmom. Ani zlaté medaily, veľké glóbusy, grandslamy, či zelené dresy. Náš (ne)úspech budeme v najbližších mesiacoch hodnotiť inak. Inými počtami. Preto hrajme fair play. So slabšími a nie proti slabším.

25 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #koronavírus