Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Šampiónka v mučiarni

Je vsadené do nádherného prostredia Južného Tirolska. A bodka. Viac pozitív nehľadajte.

04.01.2021 06:00
Petra Vlhová Foto: ,
Korunka jej pristane, čo poviete?
debata (9)

Vipiteno je v podstate mučiareň. Miesto, kde sa sny Petry Vlhovej menia na realitu. Drastickým spôsobom.

V mestečku, ktoré má toľko obyvateľov ako Tornaľa, nenájdete dereš či škripec. Slovenskej hviezde núka ideálne podmienky na tréning v súkromí. Bez talianskej idylky.

Post líderky Svetového pohára alpských lyžiarok niečo stojí. Plán získať veľký krištáľový glóbus zatiaľ vychádza na výbornú. Nie je dielom náhody. Veď schopnosť útočiť na pódium v štyroch z piatich disciplín je nepriestrelný dôkaz.

Dopracovať sa k tomuto výnimočnému vysvedčeniu sa nedá skratkami. Dobre to vie aj Livio Magoni. Je verejným tajomstvom, že ho vo Svetovom pohári chcú všetky reprezentácie. Azda s výnimkou americkej…

Zverenky stavia pred jasnú voľbu. Buď budeš najlepšia alebo iba druhá, tretia, štvrtá… Nie každý je ochotný to akceptovať. Veď byť druhou najlepšou lyžiarkou sveta je fantastické. Pre Magoniho nie. Pre neho je to – zlyhanie.

Video

Pred rokmi naordinoval tortúru Tine Mazeovej. V ročníku 2012/13 vyhrala jedenásť pretekov a získala 2414 bodov. Jej rekord platí dodnes.

Vieme, čo toto mučenie prináša. Nevieme však presne, čo obnáša. Môžeme sa iba domnievať na základe tréningového plánu, ktorý má Liptáčka na programe od 21. decembra do 31. januára.

Zo 42 dní mala voľné iba tri. Vo väčšine prípadov – platilo to aj o Štedrom dni či Silvestri – trénovala dvojfázovo alebo ju čakali preteky. V tomto období ich má na programe štrnásť.

Teda každé tri dni…

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová