Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

NÁZOR: Hazard s národným dresom

Koronavírus zatočil s futbalom. Aj na európskej scéne sa hrajú zápasy duchov, bez divákov a atmosféry, z ihriska počuť všetky pokriky až do obývačky fanúšikov. A keď na seba narazia dva sotva priemerné tímy, je to priam katastrofa.

12.10.2020 11:06
John McGinn, Branislav Niňaj, Róbert Mak Foto: ,
Škót John McGinn sa prediera cez Branislava Niňaja a Róberta Maka.
debata (30)

Škótsko je aktuálne najslabší ostrovný tím. Potvrdzuje to jeho hra. A aj rebríček FIFA. Je v ňom na 49. priečke. Slováci o 13 miest vyššie. Ešte zopár takých výkonov, aké ukázali túto jeseň, a Škóti im ukážu chrbát.

Slováci hrajú v každom zápase v inej zostave. Ide to na tričko aj nešťastnej koronavírusovej dobe, ale tréner sa netají, že chce otvoriť priestor veľkému počtu futbalistov. Máme široký káder, dáme šancu ďalším, chceme ich vidieť, tvrdil v Glasgowe.

V septembri po Česku postavil v Izraeli sedem nových hráčov, teraz po Írsku deväť! V príprave sa to dá s prižmúrením oka prehltnúť, ale v ostrom zápase o body je to trend, ktorý nesvedčí o stabilite tímu. Beží v ňom síce generačná výmena, ale už dlhší čas sme sa v jeho budovaní nepohli.

Platí zásada: v národnom drese by mali vždy nastúpiť najlepší hráči, ktorí sú k dispozícii. Reprezentácia nie je sociálny ústav, aby si v ňom všetci zahrali, pripísali si štart a – zvýšili cenu.

Slávny čs. tím, majster Európy 1976, odohral v semifinále 120-minútový zápas s Holandskom v krutých podmienkach, v lejaku, ale o tri dni tí istí hráči zvládli ďalších 120 minút a penalty vo finále s Nemeckom. Množstvo skvelých hráčov nielen v tejto ére čakalo na svoju šancu a nedočkalo sa jej… Škoda reči.

Zdalo by sa, že slovenský futbal má základňu ako Brazília. V štyroch zápasoch v rozpätí mesiaca nastúpilo 30 hráčov. Tím nemá kostru a ani svoju tvár. Viacerí ešte doň nedorástli.

Národný dres prežíva obdobie ťažkej inflácie.

© Autorské práva vyhradené

30 debata chyba
Viac na túto tému: #Liga národov #slovenskí futbalisti #škótski futbalisti