Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

NÁZOR: Trápny koniec lídra

Od úvodu sezóny futbalový DAC počíta rekordy. V úvodných siedmich ligových zápasoch bol stopercentný, čo doteraz nik iný nedokázal.

25.09.2020 13:50
Rakúsko SR Linz šport futbal EL predkolo 3. DAC Foto: ,
Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda pred zápasom na ihrisku LASK Linz.
debata (17)

Prvý raz preskočil v jednom ročníku európskej súťaže dvoch súperov, čo je zasa klubový primát… Po zápase v Linzi pokračuje v lámaní rekordov – nikdy neschytal na európskej scéne taký potupný výprask…

Nie je jasné, čo medzinárodný tím z Dunajskej Stredy chcel na rakúskej pôde hrať, lebo sa k ničomu nedostal. Od prvej minúty bolo jeho bránenie neskutočne naivné a chaotické.

Niečo podobné sa nevidí už ani od gibraltarskej amatérskej jedenástky. Nie je problém, že DAC vypadol. Ale spôsob, akým sa rozlúčil, bol nedôstojný. Sedem nula si všimne každý.

Je to nepríjemné zlyhanie, ale podobný debakel sa zavše objaví. Aj Linz sa mohol trochu vžiť do súperových pocitov, pretože v marci schytal doma krutú prehru – s Manchestrom United (0:5).

V tom je háčik. Linz sfúkol popredný anglický klub. Rakúska liga predstavuje v Európe priemer, ale jej štvrtý tím rozprášil slovenského lídra, ktorý mal životnú formu.

Pred dvoma rokmi iný suverén Slovan Bratislava podľahol 0:4 vo Viedni Rapidu, ktorý neprežíval práve najlepšie obdobie.

Slovenské tímy neprešli toto leto ani cez prvého súpera, len DAC cez dvoch. To je bieda, ktorá sa opakuje rok čo rok a vždy ju zametáme pod koberec. Na spočítanie výnimiek by stačili možno aj prsty jednej ruky.

Liga je roky rokúce slabučká. Nikdy sa jej bieda neodhalí, keď sa v nej porovnávajú kluby len sami so sebou. A nikdy nepríde zlepšenie, keď budú klamať sami seba.

Ligové vysvedčenie sa rozdáva vždy po prázdninách na konci leta. Slovenské tímy prepadli a reparát ich čaká zasa až o rok.

17 debata chyba