Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

NÁZOR: Belasí babráci

Slovenský majster si pred svoj názov môže dať patentovať novú skratku - BB. Slovanisti sú Belasí Babráci.

18.09.2020 11:02
Slovan Foto:
Radosť domácich po postupe cez Slovan.
debata (23)

Čo iné povedať na ich adresu po tom, čo predviedli vo Fínsku?!

Ich výkon bol trápny. A chladný ako počasie v Kuopiu. Brankár Greif zopárkrát hodil spoluhráčom záchranný pás, čím si podmienenčne predĺžili život. Keď konečne po viac ako 100 minútach skórovali, o chudobný náskok prišli v poslednej minúte naivne ako žiacky výber.

Aktuálne účinkovanie na európskej scéne vyznieva pre nich priam katastrofálne. Šialená kopa peňazí a nijaký úžitok. Najprv absurdné dobrodružstvo na Faerských ostrovoch, teraz futbalový skrat. Na ihrisku nič nenasvedčovalo, že sú na kľúčový zápas dobre pripravení.

Súboj s priemerným fínskym súperom nezvládli herne, ale ani trénersky a manažérsky. Výmena na lavičke krátko pred zápasom roka nepriniesla efekt. Na taký žalostný výkon a bleskový koniec by stačil majstrovi aj menej renomovaný kouč.

Čo s ním teraz? Milanič nie je tréner na jedno použitie ako vrecko čaju. Mal priniesť skúsenosti a pohárový postup, ale veľa toho nestihol. Držať ho teraz na ligu – najmä v súčasných komplikovaných pomeroch – bude dosť veľký luxus. Najbližšia šanca na reparát v Európe príde možno o rok. Vlani po historickom zlyhaní v Nikšiči, spadol z neba ešte opravný termín. Teraz je všetko pasé.

Už sa zdalo, že Slovan postúpi nezaslúžene. Na rovinu. Vo finiši zvíťazila upotená spravodlivosť. Podobne ako v Dunajskej Strede, kde boli domáci nielen lepší, ale aj úspešnejší. Hoci aj tam to stihla až v poslednej chvíli.

Podstatný rozdiel spočíval v tom, že DAC urobil nepomerne viac, aby si jej priazeň získal i zaslúžil.

23 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Darko Milanič