Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

NÁZOR: Faerské neboli frajerské

S touto kauzou sa UEFA poriadne zapotila. Ale nakoniec neprekvapila a prijala verdikt, ktorý sa vo všeobecnosti očakával.

25.08.2020 15:29
Slovan, tréning Foto: ,
Futbalisti Slovana na tréningu.
debata (11)

Trvalo jej to – vzhľadom na našlapané termíny – celú večnosť. Akiste aj preto, že ani ona nemala čisté svedomie. Nebola na takú situáciu vo všetkých jej detailoch pripravená. Odskákal si to Slovan.

Ten splnil podmienky, ktoré by podľa súčasných pravidiel akiste stačili vo väčšine krajinách na to, aby sa zápas uskutočnil. Na Faerských ostrovoch však nie.

Slovanisti urobili maximum, aby sa hralo. Podali najrukolapnejší dôkaz, poslali na ostrovy aj druhé lietadlo s ďalšími hráčmi. Teraz je jasné, že vyhodili peniaze von oknom aeroplánu. Pred zopár dňami by sotva niekomu zišlo na um, že sa čosi podobné môže stať. Pandémia tlačí futbal k múru a núti ho robiť veci, ktoré by nikdy nerobil.

Súper nespravil nič, aby sa zrodil kompromis. Je z obliga. Neporušil nijaké pravidlá. Ale ulakomil sa na ľahký postup. Ale ak by ho niekto chcel kritizovať, mal by si najprv položiť otázku, čo by urobil na jeho mieste.

Obzvlášť v pozícii outsidera, s mizernými šancami na postup. Aj v športe džentlmeni pod tlakom peňazí a pofidérneho úspechu pomaly vymierajú. Faerské skrátka neboli frajerské.

Niekto z dvojice Klaksvík – Slovan musel vyletieť. Je jasné, kto mal pozitívne testy na COVID-19. Belasí budú pokračovať v Európe a musia urobiť viac najmä v príprave na zápas, aby hrozbu koronavírusu znížili na minimum.

Nešlo o bežný verdikt. Bola to ošemetná a možno aj zlomová udalosť. S hrozbou precedensu. Slovan môže poslúžiť ako modelový príklad. Podobná situácia sa nedá vylúčiť ani v budúcnosti. A riadiaci orgán musí mať rovnaký meter na každý tím. Aj keby išlo o Real alebo Bayern.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #KÍ Klaksvík